Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Владо, немецът работи доста по-малко от нас. Имам предвид високотехнологичния сектор. Лично съм ходил на 5-6 различни места по командировки, бачкал съм рамо до рамо с тях.
    Петък някои направо почват с бирата, за работа дума не става въпрос. Към обяд се изнасят да пазаруват и не се прибират.
    И у Франция пак така, и Австрия... Италианците били шампиони по скатаване, не съм ходил лично обаче.

Хората си живеят живота, карат си новите коли и нямат Фандъчки по пътищата да им пукат гумите. И кинти си имат.
    Тука нещо се чупи, и излизаме виновни, че недостатъчно сме опъвали каиша. Всеобщото мнение е такова, като у тази тема. Не са проблем милиардите у санирането, и помощите и ТЕЛК не са. Дето да пипнеш в "държавата" - все някаква далавера излиза.
    Аз съм проблем, че отказвам да я карам повече така. Тропчо каза, че ми била малка рестрикцията (тоягата).

Където съм в момента няма сервиз да си сменя нещо по ходовата част на колата. В селото имаше 3-4 монтьора, който е по-млад се изнесе, старите измряха. В радиус от 30 км. няма сервиз.
    Зъболекаря ще си го търся в София, щото се ужасих от компетентността и отношението в близкия град.
    Тоягата към такива като мен води до това.

Коментар

На пръв поглед малко встрани (ама само на пръв поглед).
      Като става дума за Германия - нека там да имало 1 милион на социални помощи, нека и всичките да са мигранти (и двете неща не са точно така). Аз пък искам да ви обърна внимание на обстоятелството, че Германия днес далеч (далеч-далеч) не би била това, което е, без десетките милиони (без преувеличение) мигранти. Половин Югославия и четвърт Турция са само върха на айсберга.
      Последно редактирано от davc; 08-07-18, 11:36.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Сума и турци познавам по инженерните екипи на Германия.
        Странно, не познавам и един циганин програмист в България.
        И емигрантите им са от друг сой, ово е стандарт. Не да миткосват по чуждите имоти нощем.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          На пръв поглед малко встрани (ама само на пръв поглед).
          Като става дума за Германия - нека там да имало 1 милион на социални помощи, нека и всичките да са мигранти (и двете неща не са точно така). Аз пък искам да ви обърна внимание на обстоятелството, че Германия днес далеч (далеч-далеч) не би била това, което е, без десетките милиони (без преувеличение) мигранти. Половин Югославия и четвърт Турция са само върха на айсберга.
          Да бе,повервах !Знам я и преди и сега!Мигрантите са излишен ресурс от хазната и пълна щета!98.9%
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Да бе,повервах !Знам я и преди и сега!Мигрантите са излишен ресурс от хазната и пълна щета!98.9%
            Davc в конкретното мнение е прав. Турците поеха черната работа в Германия, ама и за високи технологии ги бива. Лично съм ги виждал.
            Най-разбрания и грамотен колега у последната фирма беше турчин.
            Де да бяха наще цигани така...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
              Все повече народ като мен турят чертата, и се пускат от "държавното" хоро. Ей на, и Чичо го е забелязал. Едно приятелче дори от митницата се махна.
              Което не означава, че го одобрявам - неплащането на данъци и осигуровки.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                Което не означава, че го одобрявам - неплащането на данъци и осигуровки.
                Лесна твойта, взе някаква пенсия.
                Пак да кажа - нащо поколение пенсия няма да видим.
                Който оцелее ще рови по ...
                Не искам да го казвам!

Коментар

Не искам да го казвам!
                  Е който не е плащал осигуровки, сам се оправя. Я с кофи, я с друго. Въпреки че държавата и за такива мисли...
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

...нащо поколение пенсия няма да видим.
                    Между едното и другото няма никаква корелация. Единственото приближение е - цигания.

Коментар

Правите се, че не се сещате какво имам предвид.
                      Суровите прогнози за след 20 г. са убийствени!

Коментар

Правите се, че не се сещате какво имам предвид.
                        Мисля да се фукусирам във 20-те години, не след тях...
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

Да категорично. За тези, които хем отказват да съдействат на обществото, хем на него разчитат. (Както впрочем и за всички и всякога "следващи 20 години".)
                          Апропо - казвам ви аз на вас, че разделянето на понятието "ром", от понятието "циганин", е съществено и съдържа креативност. Внася и един рационализъм.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Да категорично. За тези, които хем отказват да съдействат на обществото, хем на него разчитат. (Както впрочем и за всички и всякога "следващи 20 години".)
                            Апропо - казвам ви аз на вас, че разделянето на понятието "ром", от понятието "циганин", е съществено и съдържа креативност. Внася и един рационализъм.
                            Искам куките дето са се нароили като едни нелицеприятни насекоми да спрат да работят. Щото в момента основния им кахър е да не се въоръжа случайно. Вече не разчитам на "обществото", тия дни ще се връщам при турбо скъпия стоматолог на 350 км., и ще убивам по 3 дни за което. Бюрокрацията е убила всичко кадърно, дето шаваше по моя край преди 10-тина години. Преди малко си търсих и намерих по случайност оцелял канал. Иначе оставам без транспорт.
                            На "роми" ще разчитате след десетилетие, дано не съм тук тогава!

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                            Мисля да се фукусирам във 20-те години, не след тях...
                            Докато съм си в силата и аз съм курназ. Затова правя каквото правя сега, после и кофи няма да има.
                            Последно редактирано от Ivan Terziev; 08-07-18, 22:34.

Коментар

!
                              Да, вече е лесна погледнато от този ъгъл.
                              Но за моята пенсия разчитам донякъде на твоите осигуровки.
                              А за твоято пенсия ще са отговорни/длъжни тези след теб.
                              Ако и те мислят като теб....
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                                Да, вече е лесна погледнато от този ъгъл.
                                Но за моята пенсия разчитам донякъде на твоите осигуровки.
                                А за твоято пенсия ще са отговорни/длъжни тези след теб.
                                Ако и те мислят като теб....
                                Тука признавам, че си прав, и на практика съм ти длъжник. Щото другарите изнесоха това, дето ви се водеше като неприкосновен фонд за пенсия.
                                Ама не аз избирах зоологическа градина, през последните 30-тина години.
                                Повечето от колегите ВЕЧЕ мислят като мен.
                                Минахме една критична точка. Вече писах как се изнесохме от бившия работодател на баш 100%.
                                Всеки работещ си задава тия въпроси, дето някой тука ми ги пише като спам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X