Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
    Работя от 1999г. и достатъчно добре помня и "димукрацийътъ" и "социализъма".
    Да не би в момента да сме по-добре от 1989г.?
    А един мой приятел казваше така - Кремль - ето не вся Россия, а самая говянная ее часть.
    Помниш дръжки.

Даже и '99-та нямаше общо с '89-та и преди това.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
      Помниш дръжки.

Даже и '99-та нямаше общо с '89-та и преди това.
      Очевидно е, че колегата е "хванал" от социализма времето в което е влязъл в комсомолска възраст . И понеже не се знае на каква позиция е бил в Комсомола , като нищо времето до `89-та може да е било по-добро за него .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

какъв друг акъл би могъл да му дойде? при този гоУем дефицит на кадри в КМБ. Системата е хризантема, синджиро си иде - кУзЪтЪ я нема.

айде ся да не си мерим спомените за кой, какво, що, и кога и как е бил.
        Последно редактирано от KingofROAD; 06-07-18, 13:13.
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

На мен пък ми стана интересно за препоръките от предишен работодател. Досега не ми се е случвало да питат предишен, или поне не знам. Докато бачкаш при конкретния си много добър и компетентен, като напуснеш почват да бълват огън и жупел. Кой изобщо си прави труда да пита предишен? Все едно да питам бившето гадже на момата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
            ... Все едно да питам бившето гадже на момата.
            Нека да кажем че в някои среди и това е популярно. И в техния си начин на мислене и действие, има и смисъл. А сред жените е по-скоро масово.

Впрочем, след мене никой никога не е бълвал огън и жупел. Нито бивши шефове, нито бивши гаджета. Що ли така?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              ...

Впрочем, след мене никой никога не е бълвал огън и жупел. Нито бивши шефове, нито бивши гаджета. Що ли така?
              Как го реши/прецени това...?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Не си им бил ценен.
                Що не бълват жупел като съм при тях, ами ставаме лошите като си заминем. Не само към мен, всички колеги стават черни като намерят по-зелена поляна. Работодателят го удря на чест, как тъй има по-добри местенца от неговото.
                Имах един колега - все ни го даваха за пример за кариерно развитие. Като напусна шефът почнал да пише на служителите злобни мейли по адрес на колегата, да не правят като него.
                Последно редактирано от Ivan Terziev; 06-07-18, 13:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                  ...Работодателят го удря на чест, как тъй има по-добри местенца от неговото...
                  Датеработел в България и чест? Прекалено хубаво за да бъде истина.

По-скоро го удря на завист, вместо да гледа да си направи неговото место по-привлекателно, и по-маааалко да тъпче в гушката и г**а си.

Коментар

Именно затова препоръките в КМБ не работят. Имат обратен на желания ефект. Само веднъж на мен ми искаха препоръка, и тоя работодател го отсвирих и не отидох на интервюто.

Коментар

Датеработел в България и чест? Прекалено хубаво за да бъде истина.

По-скоро го удря на завист, вместо да гледа да си направи неговото место по-привлекателно, и по-маааалко да тъпче в гушката и г**а си.
                      Не е ли по-добре да се концентрирате на темата вместо да коментирате с каруцарски речник, неща очевидно не са ви ясни от първа ръка!

Аз самият давам работа на доста хора от доста години и в последните години много от тях живеят по-добре от мен, защото служителят е защитен, от Кодекса на Труда и не е страна по фалити на клиенти, забавени плащания по обществени поръчки, спрени проекти поради политически врътки, нечестни схеми и удари под кръста... само малко списъче...

И служителите не винаги са най-доброто цвете за мирисане - ако отделят за работа, толкова време, колкото и за facebook, instagram, pinterest, viber, whatsapp, skyp и форуми - щяха да са позлатени от редовни заплати, осигорвки и бонуси!

Медалът има две страни!

Лек ден

ТМ
                      Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                        ...
                        И служителите не винаги са най-доброто цвете за мирисане - ако отделят за работа, толкова време, колкото и за facebook, instagram, pinterest, viber, whatsapp, skyp и форуми - щяха да са позлатени от редовни заплати, осигорвки и бонуси!

Медалът има две страни!
                        Skype ползваме по работа. Другите не ги употребявам по принцип.
                        Колко да са позлатени, барем колкото помощите за бежанци в Германия хващат ли? 1200 евро месечно, при осигурено общежитие, интернет, дали не ги и хранеха...
                        Понеже се оправям навсякъде - шефчето ме пращаше да оправям бакии по чужди фирми. От администриране до бакенд архитектура и програмиране. И се мръщи ако нещо не успея да оправя. Проблеми дето самите те не успяват да преборят, щатни екипи от администратори.
                        Карам кола на 21 години!
                        Позлатени зер!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                          ...Медалът има две страни!..
                          Медалът винаги има две страни. Понякога и повече.

А моя датеработел, иска да прайм по 15 обекта на година, при положение че пряко сили прайм 5-6? и това ей така, за чест и слава, и потуупване по рамото. Ако ще и 50 обекта на ден, или 5, или нито един, в края на месеца (или другия месец) разлика в зарплата едва забележима. В края на миналата година датеработеля ме награди с бонус за индивидуален приносс крупната сума 24 лв. словом - двадесет и четири лева. А всички знаем какво и защо е направил Хенри Форд с монтажниците в цеховете. Нъл тъй?

Иван Терзиев, а нещо все пак отчиташе ли се твоя за добре и по-рано свършената работа?

Коментар

...
                            Иван Терзиев, а нещо все пак отчиташе ли се твоя за добре и по-рано свършената работа?
                            Никога! Имахме си щатен админ, взеха го да си го учат. Хем му оправях бакиите, хем кавгата после при мен като счупи нещо.
                            Не успях да ги убедя да ползваме сесиите на сървъра. На изпроводяк ми дадоха задача да оправя това архитектурно недоразумение. Не успях разбира се, да пиша custom сесии докато си излежавам предизвестието.
                            Сега ако ми питаш шефа ще изляза пълния некадърник.
                            По-рано свършена работа при нас няма като явление. Никога не знаеш какво ще излезе под повърхността.
                            Една колежка кибичила 6 години при бившия шеф, и я повишил с крупната сума от 20-тина лева. Оттогава някои неща поскъпнаха с 30-тина %.

Има един лаф - ако днес направиш невъзможното - утре ще го впишат в рутинните ти задължения.

А всички знаем какво и защо е направил Хенри Форд с монтажниците в цеховете. Нъл тъй?
                            Стига с това "всички". Раздуй какво е направил.
                            Последно редактирано от Ivan Terziev; 06-07-18, 14:20.

Коментар

Ахам, значи за чест и слава на социалистическия труд. И при ме нещо много подобно, но не в ИТ областта. Изкарах задочно и платих от джоба си магистратура по КСТ. Ползвах си полагаемата платена и понякога и неплатена отпуска да мога да избутам. Писах и молба за допълнителен платен отпуск, връща се резолюция НЕ, без мотиви.

Коментар

Да не би в момента да сме по-добре от 1989г.?
                                .
                                Определено да, по-добре сме.
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X