Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
    Чак не мога да повярвам като се прибрах по провинцията за кви пари бачкат хората като диви. И съботите, и овъртайм...
    Е това чаках някой да спомене. Щото тези заплати които които споменавате от 1200 и ви се виждат малки...
    Явно има две Българии.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
      Е това чаках някой да спомене. Щото тези заплати които които споменавате от 1200 и ви се виждат малки...
      Явно има две Българии.
      Чак ми е зор да плащам. 3 лева за стъкло 40 на 80 сантиметра, с матрял включен в цената.
      Подлъгвам майстора и бягам. Няколко пъти над каквото ми е поискал.
      Не се бъзикам, мъка ми е на какво се нагледах. Плащам 2-3 пъти колкото ми искат, и се надявам все пак на някой да му се бачка утре!

1200 у София са дива мизерия.

Коментар

Е това чаках някой да спомене. Щото тези заплати които които споменавате от 1200 и ви се виждат малки... Явно има две Българии.
        Няколко Българии са, ти от коя си? Картаген не може да бъде разрушен, и ше си кибичи още поне иляду години.
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
          Няколко Българии са, ти от коя си?
          Аз съм от пенсионерската .
          В Северозападнала България заплати от 600-800 лв. чисто и да се плащат редовно се смятат за добра заплата.
          Както се спомена пи-горе честните частници и националноотговорния бизнес във всеки един град и регион се споразумяват за нивото на заплатите които дават "за да не си крадат кадри", включително и чужди инвеститори. Мога да дам и примери, но е излишно.
          Смятам, че ако стане по-сериозен катаклизъм в даржавата няма да бъде заради ГЕРБ, БСП или друга партия, а заради "чорбаджиите".
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

...честните частници и националноотговорния бизнес във всеки един град и регион се споразумяват за нивото на заплатите които дават "за да не си крадат кадри"...
            И затова някой друг им ги краде кадрите. И после - ми то нямало хора. Еми изгониха зорлин половин България, и другата половина и тя се почесва как да се махне. Фносните кадри са нумеро уно, и бачкат като за последно.

Айде РАБОТОДАТЕЛИТЕ, къде се изпокрихте? Искам да видя кой ще ме убеди да направя бАрем един обект повече на година и при това - ми ся то не можело да вдигнем заплатите. Ми то ся толкова се давало.

Коментар

В утрото на светла ера, с факела на нова вера,
              идат бодри ескадрони с устрем горд и набег смел...

ПП
              Венсеремос!!!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

.... И искам да видя кой РАБОТОДАТЕЛ ще ме убеди да правя 15 обекта на година (вместо 5 както досега), и при това да ми казва - ами то сега не можело да вдигнем заплатите....
                ...Айде РАБОТОДАТЕЛИТЕ, къде се изпокрихте? Искам да видя кой ще ме убеди да направя бАрем един обект повече на година и при това - ми ся то не можело да вдигнем заплатите. Ми то ся толкова се давало....
                Идея нямам какви обекти правиш , та да попитам първо : принципно можеш ли да правиш 15 "обекта" на година , (вместо 5 както досега). При това се абстрахираме от заплащането .Имам предвид във възможностите ли ти е да го правиш ?

ПС.
                ...В Северозападнала България заплати от 600-800 лв. чисто и да се плащат редовно се смятат за добра заплата....
                Чиче , 600-800 лв. чисто у Враца е се едно 1200 чисто у София . При това цената на кило хляб , кило кайма и кило нафта у Враца е същото като у София . На телевизорите , пералните и колите - тоже .
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 07-07-18, 10:31.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Идея нямам какви обекти правиш , та да попитам първо : принципно можеш ли да правиш 15 "обекта" на година , (вместо 5 както досега). При това се абстрахираме от заплащането .Имам предвид във възможностите ли ти е да го правиш ?
                  Е може, що да не може, като му наемат още колеги. Ама не, наще чорбаджии при които съм работил не гледат да разширят работата, ами гледат да "оптимизират" разходите. От 20-тина служители на моя шеф му останаха НУЛА от старите. Пише книги за модерен мениджмънт. Който ги чете ще поеме по неговия път. Учи магарето да не яде, после става каквото става.
                  Чиче , 600-800 лв. чисто у Враца е се едно 1200 чисто у София . При това цената на кило хляб , кило кайма и кило нафта у Враца е същото като у София . На телевизорите , пералните и колите - тоже .
                  Тъй де, и у София и у Враца - работещи бедни. 40+ годишни жени фащат накъде им видят очите. Споменах веднъж, комшийка, разведена с дете. Скоро ще почнат да бягат и пенсионерите
                  Ще останат тия де ме карат да си лепя 4 лепенки по стъклото. Вчера кво да видя - някой изхвърлил на пътя боксова круша, и отде намерил полицейска униформа и фуражка да я облече. Май е добре да я снимам.

Коментар

Каква драма, какъв съспенс!
                    Капиталистите (Владо, Росен, Тропчо и пр.) ги разбрахме какво правят и как я мислят.
                    Дайте да разберем как я мисли насрещната страна.
                    KingofROAD горе-долу го разбрах. Той няма да прави повече от 5 обекта, независимо, че може да прави 15, за да не пълни нечия гуша. Защо не ги прави тези 15 за себе си, не разбрах, ама схванах тенденцията.
                    Теб, Ivan Terziev, пак не можах да те разбера как я виждаш ти перспективата (освен терминал-2, of course).

P.S. Ругаенето на държавата не е перспектива.
                    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                      Теб, Ivan Terziev, пак не можах да те разбера как я виждаш ти перспективата (освен терминал-2, of course).

P.S. Ругаенето на държавата не е перспектива.
                      Перспективата е проектите ми да носят пари, и да съм в сивата част на икономиката. Скатай 5 лева, остави 1 Манго без ракия! Като потръгнат нещата ще мисля за някоя държава дето поне полицията работи на страната на данъкоплатеца.
                      Държава няма, пък и ругаене не видях.
                      Снимах боксовата круша дето са я облекли в милиционерска униформа, и се чудя да кача ли снимката.

Коментар

...принципно можеш ли да правиш 15 "обекта" на година , (вместо 5 както досега). При това се абстрахираме от заплащането .Имам предвид във възможностите ли ти е да го правиш ?...
                        Начинът по който работим, и така както е организирана работата в момента не позволява да правим 15 обекта в годината. Максимум 6 или 7 пряко сили, ако не излизаме в отпуска, болнични и тн. "Датеработелят" иска да шляпне неизпълнима практически задача за да намира кусури, че не сме свършили нещо. Аве то магарето тамъъън го научИх да ИЙде камънЕ, и то взе че умрЕ. ............ ......... Даника, фирмата по закон задължително трябва да е 51% държавна, така че вариант да ги правя за себе си отпада..... .............. ............. davc Живеем волни и свободни сред кланиците мили родни, пред нас са блесна-блесна-блеснали житата и шат, и шат, и шат на патката главата! Е го! Е го! Е го, наший вожд!

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                          Каква драма, какъв съспенс!
                          Капиталистите (Владо, Росен, Тропчо и пр.) ги разбрахме какво правят и как я мислят.
                          Дайте да разберем как я мисли насрещната страна.
                          ...
                          Aми, не точно. Аз ако заема позицията на капиталиста, щеше да е далеч по- лесно. Опитах да се поставя на мястото на питащия и да му дам съвет, какъвто търсеше. Това пък, ме постави в положение да защитавам хипотеза, в която всички да са доволни, но явно такава е незащитима. Ясни са три неща:
                          1. Работник и работодател са на нож. Единият трябва да падне в боя, за да може другият да оцелее. Вариант и двамата да са доволни- няма.
                          2. Двамата, вкупом, трябва да прецакват Държавата, понеже Държавата прецаква тях. Другото е малодушие, безхарактерност и липса на топки да се качиш на самолета с еднопосочен билет.
                          Оттук и следствието:
                          3. По принцип, взаимноизгоден бизнес няма. За да е доволен доставчикът, трябва клиентът да е набутан. Или обратното, де.
                          Абе, не си ли тарикат на тоя свят- майка ти жална.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Да ти се сърдя ? Че за какво , ше ми дръпнеш заварчиците ли ?

..и да , доволен съм . Никога не съм мрънкал, хеле пък във Форума . Оцелявам в бизнеса вече 27 години . Жив и здрав да дойдеш на моя . Ъъъъ .. като работодател де .

Що се отнася до колегите дето все дават развитите капиталистически държави за пример : момци , Там социализъм 45 години не е имало ! Нито е стъпвал руски ботуш ( то където е стъпвал си личи и до днес ).
                            Затова е естествено за работниците да е по- добре .
                            Е , тука се мъчим ... правим каквото и колкото можем ...при все съпротивата на здравите сили .
                            Тука си очеизвадно прав!!!Много дълго обаче ни се застоя наследството!Неа за кво да копаме надоле към Китай ,те ни дойдеа на крака,очаква се заработката да се равнява на купа ориз,ше се бега! От 300 и лв. данък върху заплатата ,а познайте колко мангала щракат с пръсти и не само мангали!Играта е" натоварено магаре,нищо не усеща",играли сме я като деца ,опитват се да ни пробутват и сега ,ма магаретата взеха да бият къчове и много боли!
                            Последно редактирано от faster; 07-07-18, 17:12.
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Какво знам аз. Работя една и съща работа от 100 години и си я харесвам. Могла съм 100 пъти да я сменя за повече пари, но .. Пълно щастие няма.
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                                ... От 300 и лв. данък върху заплатата
                                Много повече са. Около 60% и повече от брутото ти отива по "интеграция" на малцинства, 230 000 администрация, и останаха 2 милиарда да санираме имотите на имотните.
                                Не знам по света има ли такова нещо - нямащите да правят апартаментите на имащите.
                                Едно време са ревали от десятък, сега ти прибират по-голямата част. И пак вдигнали съдебните такси, щото много сме забогатели.
                                https://www.investor.bg/ikonomika-i-...hodite-264243/

Даника да си вярва в обществото и върховенството на арменския поп. Да се откачиш от прогнилата система е въпрос на оцеляване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X