Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
    Е, аз моя работодател ко да го праа ся? да му избацам 15 обекта, та да си купи яхта и да скокне до Тайланд ли? Ей така за чест и слава.
    Твоят работодател, приятелю, ти е осигурил/предоставил възможността да "избацаш" колкото избацаш. Като искаш яхта и скокване до Тайланд - осигури/предостави си условията.

ПП
    Жив и здрав, и хиляди яхти и Тайланди. Разбира се - и всичките чест и слава.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Няколкостин лева данък "имущество" - брат ми - означава, че нищо нямаш (това напрактика - ама ти и деца нямаш, та кво ти пука).
      E па аз на паралия не съм се правил. Колкото - толкова!

Обаче някакси, понесе знамето на на "грандиозно напускащите онеправдани и недооценени", а авторът на темата нещо се покри. ...
      Темата си е в спама. Грандиозно напускане не съм правил.
      Искам да ви питам нещо, най вече теб и Даника. ОК ли сте с тая ситуация в КМБ? Даника дали не беше на държавна ясла, нея мога да и разбера камбанарията. Ти и Jimi ОК ли сте, щото го гледам той пък работи за румънската хазна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
        ...Социалната им система е силно развита. А в източна Германия руския ботуш си беше до скоро, дори и младите помнят. Само че стъпиха на крака, и хранят дали не беше милион паразити, пардон, "бежанци". Според мен карат доста по-лабаво от нас, за петък вече споменах. Като остана последен у офиса им и почват да ме гледат накриво....
        Да разбирам ли , че и в Германия си работил ?
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Причинно - следствената връзка е вселенски закон, неотменим дори в черните дупки.
          Т.е. първо се интересуваш за какво ти гепят над половината трудно изкарани парици. После идва следствието под формата на corrective action. Вероятно откак има данъци - са размишлявали по тая връзка.
          Между впрочем и ти като Даника говориш за неплащане на данъци. Пусни ми на ЛС как става тоя номер... данък имущество ми е няколко стотин лева годишно, пък ДДС са хиляди.
          Кой те кара да плащаш въпросните данъци, както и други неправди, срещу които рипаш? Изнасяй се на един необитаем остров и дерзай.
          А-а-а-а, ясно! Откъде- накъде ще се изнасяш? Ти искаш да се капсуловаш едностранно. Да ползваш това, което ти трябва, но да не даваш фъндък на другите хрантутници около теб.
          Това че си усвоил една терминология и си си харесал една трактовка на нещата, още не значи, че си намерил цаката на живота. Потърси я още малко. Цаката!
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Кой те кара да плащаш въпросните данъци, както и други неправди, срещу които рипаш? Изнасяй се на един необитаем остров и дерзай.
            А-а-а-а, ясно! Откъде- накъде ще се изнасяш? Ти искаш да се капсуловаш едностранно. Да ползваш това, което ти трябва, но да не даваш фъндък на другите хрантутници около теб.
            Това че си усвоил една терминология и си си харесал една трактовка на нещата, още не значи, че си намерил цаката на живота. Потърси я още малко. Цаката!
            Пак не каза - ОК ли си с управлението на КМБ в момента? Тая сутрин дъвчат, че половин Ихтиман били ТЕЛК - аджии епилептици. Понеже няколко души тука ме критикуват, че не съм ОК с каквото виждам. По някаква причина се дразните на такива като мен, дето са внасяли осигуровки на таван над десетилетие. Ама Гагича дето разправя колко там стотин хиляди фалшиви ТЕЛК-аджии... и туй е само нищожна част от голямото източване. Те са ОК като ви чета.

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Да разбирам ли , че и в Германия си работил ?
            Да, по командировки.
            Последно редактирано от Ivan Terziev; 08-07-18, 10:34.

Коментар

Я, посъветвай нещо човека
              https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=228833
              Стига си заобикалял нещата, явно си имаш потенциален последовател.
              Не, не съм ОК с управлението. Това не значи, че съм ОК и с твоите вопли.

Коментар

Я, посъветвай нещо човека
                https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=228833
                ...
                Няма общо с каквото говорим. Та, като не си ОК с управлението какво правИМ по въпроса? Като досега седим и гледаме, и се присмиваме на който се дръпне от това?

Коментар

Приятелю, прекалено често е играно това хоро тук, за да имам намерение да се хващам на него. Вчастност, ти си част от проблемите на управлението. Заради такива е необходима поддръжката на огромен, рестриктивен, държавен апарат, който не произвежда и една стотинка, а гълта огромен ресурс. Не го приемай лично, разбирам че още си избистряш нещата. Говоря принципно.

Коментар

Приятелю, прекалено често е играно това хоро тук, за да имам намерение да се хващам на него. Вчастност, ти си част от проблемите на управлението. Заради такива е необходима поддръжката на огромен, рестриктивен, държавен апарат, който не произвежда и една стотинка, а гълта огромен ресурс. Не го приемай лично, разбирам че още си избистряш нещата. Говоря принципно.
                    По разпределение като по соца ли ще ме вкарвате у правия път? Понеже спомена, че ми трябват репресии. Трудови лагери? Софийски канал 2, дето изтъпанили инженери и лекари на дъжда с лопатата, да видят кон боб яде ли!
                    http://www.memoriabg.com/2015/05/23/...ko-obshtestvo/
                    С много неща не съм съгласен, ама като цяло е хубава дисекция на каквото се случва. И хич не чертае розово бъдеще.
                    Последно редактирано от Ivan Terziev; 08-07-18, 10:56.

Коментар

ОК ли сте с тая ситуация в КМБ?
                      Преди всичко да ти кажа, че съм много встрани от такава фразеология ("ОК" и "КМБ" в частност).
                      Конкретно - какво значи "ОК"? Едни неща ми харесват, други не. Да направя един паралел с друга тема, в която Ясен няколко пъти попита братята от Сан Диего, имали ли са година там, която да не е по-добра от предходната (те така и не отговориха). За тук и за себеси мога да кажа, че и да не е баш непрекъсната и еднопосочна тенденция - категорично се чувствам по-добре и по-добре. Това, от което съм най-неудовлетворен, е че темпът е убийствено муден.
                      Нещо друго, което категорично мога да кажа е, че каквото и да било, с хленчене нищо не става (нито по-добре, нито по-зле), а с неплащане на данъци - съвсем определено по-зле.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

...
                        Нещо друго, което категорично мога да кажа е, че каквото и да било, с хленчене нищо не става (нито по-добре, нито по-зле), а с неплащане на данъци - съвсем определено по-зле.
                        За трети път казвам, че данъци плащам, поне докато не разбера как да си върна ДДС за режийните. Едва ли има начин.
                        Специалната теория на относителността на хленченето казва, че ти най-много хленчиш пред фактите.
                        Иначе радвам се, че състоянието ти се подобрява. Моето също, ама по причина на процеса на отделяне на паразита.
                        Тропчо предложи силно рестриктивни и брутални мерки за такива като мен. Ти на какво мнение си? Виждам, че имате съвсем просто решение на каквото горецитираният професор твърди, че няма такова.
                        Само да ти кажа, че предпочитам да мизерствам като циганите, отколкото да се бутам в час пик по 2 пъти всеки ден. Да се занимавам с някакви диви сложнотии... и като се наложи да ми кажат, че нямало линейка за мен. Защото ми се е случвало.
                        Редовно съм си отработвал, защото губя по половин ден със "самотните" майки на опашка за личен лекар. И в КАТ така, и навсякъде дето пипне чиновник.
                        Все повече народ като мен турят чертата, и се пускат от "държавното" хоро. Ей на, и Чичо го е забелязал. Едно приятелче дори от митницата се махна.

Коментар

Нищо не съм предлагал и не споря с грамофонни плочи.

Коментар

Не знам как да го тълкувам по друг начин. Заприлича ми на носталгия по татов златен. С все трудови, военни и феодални повинности. Тук има колеги дето въздишат по жителството.
                            Първоначално публикуван от Тропчо
                            Вчастност, ти си част от проблемите на управлението. Заради такива е необходима поддръжката на огромен, рестриктивен, държавен апарат, който не произвежда и една стотинка, а гълта огромен ресурс.

Коментар

...Социалната им система е силно развита. А в източна Германия руския ботуш си беше до скоро, дори и младите помнят. Само че стъпиха на крака, и хранят дали не беше милион паразити, пардон, "бежанци". ...
                              Откъде ли пари за силно развитата им социална система ?!

... ама тЕя по-зле от нас . Ние тука храним ( поим с ракия ) два-триста иляди сиганина , а онЕя хранят три пъти повече паразити . Значи и Германия отпада като пример за благополучие .Ше се `оди накрая у Москва май ?
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Дори когато са надраскани и прескачат.
                                Не знам как да го тълкувам по друг начин. Заприлича ми на носталгия по татов златен. С все трудови, военни и феодални повинности. Тук има колеги дето въздишат по жителството.
                                Това не ги прави по- интересни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X