Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прекратяване на трудовите отношения?

Момченце си, простата имаш... Нататък да разправям ли? ))
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
      Еми насила ми вземат едни пари, и почти нищо насреща. Задължителните принудителни харчове колкото решат - за мен са данък. Или рекет или акциз да им кажеш - все тая.
      Едно елементарно лечение с течен азот правих преди година, и пак се наложи да платя на частно. Пенсия не се и надявам да видя. Кви осигуровки са това?
      Няма такъв филм "насила ми вземат". Има регламент, правила или каквото и да го наречеш. Или работиш, съответно се съгласяваш с правилата, или висиш като циганите на помощи и подаяния. Но пак според правилата. Даже си свободен да си потърсиш място без правила, от едно известно време. Почти 30 години вече, за който е забравил. Просто е - никой не ти е длъжен да ти дава колкото се самооценяваш, както и ти не си длъжен да работиш за колкото ти дават. Ако се срещнат интересите - имаме сделка, ако ли не - свят широк.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        ...Като същевременно (като друг един "изложил" се тук) и аз карам 20-годишна кола...
        Eпа моята е на 23 гОдин. Колко точно ДДС Фнасям не знам. Така като гледам накрая май само за ДДС-то ке бачкаме.
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

А-а не, аз бачкам, за да живея. За децата си, за внуците. След поколения, колкото са бачкали прадядовците ми, смятам правнуците ми да живеят като дядовците си (до онази светла дата, когато измекярите получили възможност да унищожат всичко това).
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

А-а не, аз бачкам, за да живея....
            То и аз така.
            Инак мразя да работя, мразя си и работата вече, за разлика от Даника, и ако някой ден открия начин да не ми се налага да работя за да живея, ще съм най-щастливия човек на този свят.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              Няма такъв филм "насила ми вземат". Има регламент, правила или каквото и да го наречеш. Или работиш, съответно се съгласяваш с правилата, или висиш като циганите на помощи и подаяния. Но пак според правилата. ...
              И аз туй казвам. Дали ще го наречеш рекет, регламент или правила - фактите си остават. Прибират по-голямата част, и после ги гледаме по схеми и обръчи, да правим блоковете на имотните. На цени тройни на пазарната. Където и да стане въпрос за държавни пари - веднага изплува асоциация със схеми, рушвети и далавери.

Пропусна основния вариант - сива икономика.
              Таман сега гледах кривата на Лафер.
              https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...84%D0%B5%D1%80
              В линка пише, че повече пари се прибират в лявата част на диаграмата, демек под 50% данък. В момента в КМБ сме в дясната част, с тенденция да вървим все по надясно.
              Таман научаха магарето да не яде, и то взе, че се пръждоса в сивата икономика.

Коментар

...и ако някой ден открия начин да не ми се налага да работя за да живея, ще съм най-щастливия човек на този свят.
                Цялата работа е, че без да си най-щастливия (дотогава/и евентуално) - не охленчваш орталъка...

Коментар

...Инак мразя да работя, мразя си и работата вече, за разлика от...
                  На мен работата не ми пречи. Мога да бачкам и так и сяк, но за чест и слава на социалистическия труд, служебна благодарност и потупване по рамото вече нямам присантиман.

Коментар

Цялата работа е, че без да си най-щастливия (дотогава/и евентуално) - не охленчваш орталъка...
                    Бачкам по теорията си на относителността. Явно охленцването (според теб) се дискутира от 14-ти век натам.

Идеята, изложена в кривата на Лафер, е развита и поддържана много преди него от много известни икономисти и мислители, като:

Така, въпреки че Лафер не е откривателят на тази зависимост, той е един от основните ѝ популяризатори.

Коментар

За пореден път се доказва максимата, че точно тези дето не плащат нещо, най-много се интересуват как то се използва.
                      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                      Drag Grand Canyon Daily
                      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                      LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        За пореден път се доказва максимата, че точно тези дето не плащат нещо, най-много се интересуват как то се използва.
                        Причинно - следствената връзка е вселенски закон, неотменим дори в черните дупки.
                        Т.е. първо се интересуваш за какво ти гепят над половината трудно изкарани парици. После идва следствието под формата на corrective action. Вероятно откак има данъци - са размишлявали по тая връзка.
                        Между впрочем и ти като Даника говориш за неплащане на данъци. Пусни ми на ЛС как става тоя номер... данък имущество ми е няколко стотин лева годишно, пък ДДС са хиляди.

Коментар

... пък ДДС са хиляди.
                          Щото купуваш? Ми не купувай, кой те кара?

Коментар

Няколкостин лева данък "имущество" - брат ми - означава, че нищо нямаш (това напрактика - ама ти и деца нямаш, та кво ти пука). Обаче някакси, понесе знамето на на "грандиозно напускащите онеправдани и недооценени", а авторът на темата нещо се покри. Но и той е един достоен представител! Неговото участие в този форум (например), се свежда до продажба "втора ръка", на чисто нова продукция на работодателя му...

Коментар

Е, аз моя работодател ко да го праа ся? да му избацам 15 обекта, та да си купи яхта и да скокне до Тайланд ли? Ей така за чест и слава.

Коментар

Т.е. първо се интересуваш за какво ти гепят над половината трудно изкарани парици.
                                Аз никога не съм смятал, че парите които ми удържат от заплатата са мои. Мои са само тези които влизат в сметката. Знаеш ли колко по-прост е живота така...

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                                Е, аз моя работодател ко да го праа ся? да му избацам 15 обекта, та да си купи яхта и да скокне до Тайланд ли? Ей така за чест и слава.
                                Аз ако бях на тебе, щях да отида да се разберем с работодателя как да си разделим парите от обектите над плануваните.

... продажба "втора ръка", на чисто нова продукция на работодателя му...
                                Недей с лошо. В КТ пише, че може и в натура.
                                Последно редактирано от Jimi; 08-07-18, 00:21.
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X