Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекратяване на трудовите отношения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прекратяване на трудовите отношения?

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    В такъв случай ,аз съм твоя човек,(консултант)

Първо се натикваш като мотика,забираш един оркестър и право на работното място.Може и една две танцьорки да забереш ...от там нататък ,не само ти,ами и работодателя ще те помни.
    И районното ще го помни )))... това е старо. Партитата на лудитите ... )))
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Coolpapabel Преглед на мнение
      Споменатите от теб неща едва ли са сериозно основание защото ако е така всеки който иска да напусне дадено предприятие ще може да го прави незабвано без предизвестие на деня по чл.327 да има една заплата обещетение и право на платена борса и всичко това само като си закрия банковата сметка..... не вярвам.
      Не, Ясен говори за друго. )
      Работодателят в тази хипотеза би могъл да удостовери добросъвестност чрез платежно към закритата без уведомяване сметка.
      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
        И районното ще го помни )))... това е старо. Партитата на лудитите ... )))
        Аз това го измислих преди малко от първия път.В случай че нашия човек е трезвеник,имам план Б
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Не искам да ме уволнят дисциплинарно не си ме разбрал. Както и да е ореантирах се в ситуацията...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            А, да - желанието за паметно напускане влиза в леко противоречие със желанието да не се прецакаш.
            Паметно напускане и трудови облаги са две несъвместими неща.Паметно за теб или работодателя?
            Именно! Ако гониш кешовицата, вариантът ти е споразумение с работодателя. Могат да се нагласят някои неща.
            Ако гониш джумбиш... първо трябва да си достатъчно млад и неангажиран, за да си го позволиш.
            Каква автобиография ще напишеш за следващата си работа? Едно обаждане до "бившия ти" какви врати ще ти отвори? Може би ще захванеш собствен бизнес?
            Емоционалната раздяла как ще се отрази на твоето "после накъде", щото социалните пари няма да те дондуркат много време.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не искам да ме уволнят дисциплинарно не си ме разбрал. Както и да е ореантирах се в ситуацията...
              Трябва да си наясно ,че няма как ,хем да си вземеш всички пари,хем да си тръгнеш паметно.Бях в твоята ситуация преди 2-3 години....С тая разлика че бях голям шеф,в богата фирма.Просто си реши парите ли си искаш ,или емоция която ще помниш поне няколко години.Аз прежалих 5 цифрена сума и първата не беше единица,ама си тръгнах с най-важните хора.А...и парите не са най-важното

п.п Венци ме е спреварил
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Аз преди 14 години избягах от там! Пак фалираха! Пак с три- четири месеца закъснение на заплатата. Ама по- добре ужасен край, отколкото ужас безкрай. Парите ще си ги вземеш, ама нервите кой ще ти възстанови? За Ловеч ли става въпрос?

Изпратено от моят TINATRADE с помощта на Tapatalk
                Марин Райковски

Коментар

...

п.п Венци ме е спреварил
                  Нищо не съм спреварил. Твоят вариант беше третият. Контакти, знания, идея, хъс, дупе, топки... каквито не виждам у питащия. Ако ги имаше, нямаше да пита тук как да изцоца 1000 лева повече от работодателя си.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Определено има как. Примерно да не се явиш в касата на фирмата да си вземеш заплатата. Да си закрил банковата сметка. Такива неща.
                    Как се доказва (от страна на работодателя тва) злонамерено и умишлено неявяване на касата на дружеството?

Още повече - не направиха ли задължително превеждането на заплатите по банкова сметка, а не в пликче на ръка? Или само за пенсиите беше?

@Тропчо - нормалният работодател би трябвало да го вълнува защо съм си тръгнал от предишния, а не как.
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Не знам колко и каква работа се намира там, където си, но подозирам, че не в КТ ти е проблема. По-скоро драмата е другаде:

1. Криворазбрана "лоялност". Често срещан проблем при хора, работили с години на едно и също място. Трудно разбират простата истина, че колкото повече време чакат, толкова повече стават и дължимите им пари. С което пък намалява шанса да си ги вземат всичките в разумна времева перспектива. Все едното не се случва. Или ще получиш всичко заработено след много време или ако много ти трябват пари, ще си склонен на известен компромис от типа "не всичко, но веднага". И в двата случая си на губещата страна и винаги ще си губеща страна. Това е по дефиниция положението на работника по трудов договор. Компенсационните механизми на КТ са, за да загубиш по-малко. Но ти губиш вече два месеца, изцяло по свое желание.

2. Липса на възможности. Тук вече е голям проблема, защото има такива региони-един голям работодател в целия град и напускането на работата там обикновено води и до напускане на града в не много далечна перспектива.
                      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                        ... нормалният работодател би трябвало да го вълнува защо съм си тръгнал от предишния, а не как.
                        хммммм, ...
                        Зависи как. 1000 лева днешни пари повече или по-малко за една фирма не са фактор, но някои други неща може и да са.

Познавам един човек който се прочу с начина по който си тръгва. На третия или четвъртия път смени попрището си, по необходимост.

Коментар

Как се доказва (от страна на работодателя тва) злонамерено и умишлено неявяване на касата на дружеството?

Още повече - не направиха ли задължително превеждането на заплатите по банкова сметка, а не в пликче на ръка? Или само за пенсиите беше?

@Тропчо - нормалният работодател би трябвало да го вълнува защо съм си тръгнал от предишния, а не как.
                          Все още няма проблем заплати и пенсии да се получават в "пликче". И новият работодател ще попита предишния за причините, а не новия кандидат за работа.

Да фалират от години и края наближава.

Знам, че и един ден след датата от договора е достатъчен за чл.327 но питам за нещо повече но явно няма такова....

Паметно за мен работодателя няма с какво да го трогна....
                          Понякога единственият начин да се отървеш от даден работник, е да го накараш сам да напусне, макар и по чл. 327 ... Освен това,
                          ако фирмата фалира, ще си вземеш заплатите когато...

В такъв случай ,аз съм твоя човек,(консултант)

Първо се натикваш като мотика,забираш един оркестър и право на работното място.Може и една две танцьорки да забереш ...от там нататък ,не само ти,ами и работодателя ще те помни.
                          Също така е хубаво да се провери дали не правят паралелен банкет по същата причина и във фирмата...

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                          Не знам колко и каква работа се намира там, където си, но подозирам, че не в КТ ти е проблема. По-скоро драмата е другаде:

1. Криворазбрана "лоялност". Често срещан проблем при хора, работили с години на едно и също място. Трудно разбират простата истина, че колкото повече време чакат, толкова повече стават и дължимите им пари. С което пък намалява шанса да си ги вземат всичките в разумна времева перспектива. Все едното не се случва. Или ще получиш всичко заработено след много време или ако много ти трябват пари, ще си склонен на известен компромис от типа "не всичко, но веднага". И в двата случая си на губещата страна и винаги ще си губеща страна. Това е по дефиниция положението на работника по трудов договор. Компенсационните механизми на КТ са, за да загубиш по-малко. Но ти губиш вече два месеца, изцяло по свое желание.

2. Липса на възможности. Тук вече е голям проблема, защото има такива региони-един голям работодател в целия град и напускането на работата там обикновено води и до напускане на града в не много далечна перспектива.
                          Напълно съм съгласен, че вече е закъснял с напускането...
                          В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

...

Защо-то е плод на оценка, възможности, несъответствия между очакване и реалност... нормални неща.
                            Как- то е възпитание, корпоративна култура, психическа устойчивост...
                            Желанието да се изнесеш с пукотевица и да нанесеш максимални вреди (ако може, комбинирани с лична облага) означава нещо съвсем трето. Означава, че си проявявал толерантност в продължение на години, сега ти е кипнало и вкарваш разрушителните си инстинкти. Толерантността, всъщност е лъжа. Сега си го разбрал и искаш да си го изкараш на някого.
                            Бъдещият нормален работодател също се интересува от тези неща. Е, не и спрямо общите работници.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                              ...нямаше да пита тук как да изцоца 1000 лева повече от работодателя си...
                              По-скоро от датеработеля си..... Нямаше ли да криминализират неизплащането на заработени заплати? Имаше някаква такава полемика преди време, ама нещо заглъхнА.
                              -Чем занимаетесь по жизни?
                              -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                                По-скоро от датеработеля си..... Нямаше ли да криминализират неизплащането на заработени заплати? Имаше някаква такава полемика преди време, ама нещо заглъхнА.
                                Това е в сферата на защо- то и си е съвсем резонен мотив да напуснеш. В момента, трябва да си идиот, за да не плащаш заплата на обучен кадър. Добре де, или да си пред фалит и да не ти пука.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X