Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
    Ценител си, няма спор! Но не съм чувал за бензинова Е12 с чугунена глава. От алуминиеви сплави са.

Една сцепена не съм чул на М10 и М30 мотора, докато на М20 положението е трагично.)) Не съм отварял мотора, но не бяха ли до някоя година мисля 80та с чугунени глави и след това вече алуминиева сплав?
    Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
      Отлична диагноза!
      Сетих се, що никой не спомена Ауди 100 от 80-те? първият сериен автомобил с коефициент на въздушно съпротивление 0.28.
      Голям, просторен, НЕМСКИ.
      Освен това поцинковано купе и моторите TDI тръгват от тоя модел.

На старото ми 80/B4(немски внос), ръжда изби преди година-две, и то главно по места търпели ремонти след ПТП-та. По праговете на едно две места има паднала боя, но ръжда няма - вижда се покритие като на поцинкована желязна кофа. С оригиналните амортисьори и пружини е, на около 400К км и тази година ще навърши 23г. Отдолу гредите на мостовете са ръждясали, както и гърнетата, а купето е абсолютно здраво.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Модела след 100 пъврото А6 е много добра кола, поцинковано, желязно окачване и здрави дизели. Държат много добри цени и не е случайно.
        Real Recognize Real

Коментар

Първото А6 наистина е много здрава , и удобна кола . Имал съм две дизелови авант , и седан бензин . При дизеловите съм имал проблем с демферната шайба , слабо място им е . За мен по доброто е комбито , но с оглед възрастта трудно е да се намери читаво . Бензинови екземпляри се намират по често . Там само разхода би могло да се пише като минус за някои потребители . Въпреки че Ауди ми е фаворит , отдавна съм приключил с марката . Коментирания модел е наистина безпроблемен , евтин за поддръжка за разлика от по нови поколения на марката .

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
            Модела след 100 пъврото А6 е много добра кола, поцинковано, желязно окачване и здрави дизели. Държат много добри цени и не е случайно.
            Точно от 100(C3) почва поцинковането, и в края на 80-те слагат първия TDI мотор(петцилиндров, директно впръскване и електронно управление). После началото на 90-те идва модела 100/C4, окачването има малки изменения, а от 1994г, след малко фейслифт, вече означават модела като А6(C4) и го произвеждат до 96-97г.

ПП: Лично на мен в Ауди не ми харесва, че ползват механичен инжекцион(KE-Jetronic) до сравнително късно в някои мотори.
            Последно редактирано от cecoa1; 05-03-17, 11:56.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
              Отлична диагноза!
              Сетих се, що никой не спомена Ауди 100 от 80-те? първият сериен автомобил с коефициент на въздушно съпротивление 0.28.
              Голям, просторен, НЕМСКИ.
              Първата Сиера избива рибата за времето си, и мисля, че е с Сх=0.30, или даже 0.28, като доста време няма какво да я бие, но който има Гугъл да рови, щото мойте спомени са от ореди 30г.

През '93 излиза един джип дето също доста време няма кой да го бие като челно съпротивление, но напоследък, предполагам, излязоха доста обтекаеми куфари та се някой го е бутнал.

Въщност, кой е джипа с най-малко съпротивление в момента ?
              Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 05-03-17, 12:17.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Точно от 100(C3) почва поцинковането, и в края на 80-те слагат първия TDI мотор(петцилиндров, директно впръскване и електронно управление). После началото на 90-те идва модела 100/C4, окачването има малки изменения, а от 1994г, след малко фейслифт, вече означават модела като А6(C4) и го произвеждат до 96-97г.

ПП: Лично на мен в Ауди не ми харесва, че ползват механичен инжекцион(KE-Jetronic) до сравнително късно в някои мотори.
                И на мен не ми харесва този механичен инжекцион и това е единственото нещо което мразя в старите мерцедеси.

Едно клипче на почти истински автомобил. Колата от клипчето е последния модел върху който е работил Jan Wilsgaard..

Последно редактирано от gh0sts; 05-03-17, 14:39. Причина: допълнение
                Real Recognize Real

Коментар

Да не стават грешки !

https://www.vbox7.com/play:5da29415

https://www.vbox7.com/play:22f7f5a8

https://www.vbox7.com/play:0c71309c

https://www.vbox7.com/play:180a776e

Коментар

Темата е интересна, въпреки лиричните отклонения. Няма как човек да прочете всичко - но като качих същото клипче от 9gaga ми беше обяснено че се виждала клетката на шофьора......... Няма ясна дефиниция за истински автомобил но може ли един опит:
                    1. Автомобил който носи радост на собственика си - когато го вижда или когато го кара, удобен е. ( Това да те радва един автомобил е нещо наистина индивидуално)
                    2. Евтина поддръжка: окачване и други консумативи ( винаги има някой скъп агрегат по всеки един автомобил).
                    3. Рядко посещение на сервиз / всеки го разбира по свой начин/.
                    4. Това е кола с която всеки един момент да сме готови да тръгнем на път 2000-3000км. без да се притесняваме какво има за смяна и ДА Е УДОБЕН ЗА ДЪЛЪГ ПЪТ, ДА НЕ ИЗМОРЯВА.
                    5. Ниво на сигурност - ABS е ясно ( който не се е качвал на кола без него скоро е забравил какво е ) и да кажем поне 4 звезди на crash test. (Тук 405-а пежо отпада защото само прегледайте някой клип и няма да се качите в него да отидете до кварталния магазин).
                    Идеята за нисък разход е много спорна като концепция - за кола с нисък данък въпреки че може да е над 200 к.с. но и без каско.
                    Също така това не е автомобил за някой пенсионер, запазени такива струват колкото евтина малолитражка на 10-на години.
                    Не на последно място ремонта на ламарини или други декоративни елементи на тези "истински автомобили" е на доста солени цени, но който го кара иска неговия кош да изглежда добре.

Да Ви питам всички спорещи - колко нови коли има тук (на възраст под 10г.) които да се ползват в тежки условия off road, не е само заради парите, запазен Крузер в добро състояние струва колкото Санта Фе на 3-4 години, без да се обижда никой, но това има някаква причина, явно някой купува стари коли на дебели цени............. ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА.

Коментар

Първоначално публикуван от Bouns Преглед на мнение

... запазен Крузер в добро състояние струва колкото Санта Фе на 3-4 години, без да се обижда никой, но това има някаква причина, явно някой купува стари коли на дебели цени............. ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА.
                      Ми пазара не можеш да излъжеш..Прав си, че щом се дават такива пари за стари Крузери, то има защо..
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Ми пазара не можеш да излъжеш..Прав си, че щом се дават такива пари за стари Крузери, то има защо..
                        Ахъм. Особено българският пазар:
                        Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Следя сайтовете, но там е ужАс!
                        На снимката "бензинова", на обявата "дизел" (не че търся дизелови).
                        "От ремонт..." на живо един пръст ръжда.....
                        Заводски в мотора са пет жици на кръст, като вдигнеш капака, все едно че Спайдърмен е вършал....
                        За "тюниха" на укьо Гьоре и ба'т Геле няма да говоря...но любимо ми е "...они са мноо проодими, и авджиите мноо ги трАжат, ей сЕга един ми даа три бона сухо, ма яз те чеках тебе че съ беше обадиЛ....." и те гледа като бала с пари.
                        ".... не'а да е дам ефтино, да я разглОбиш, само мостовете Перо говедаро каза че са по 1200 лева, и 4 колела за жип и то без джанта били към илядо...нека гние, че я ф'рълим," Финала за тези машини е ясен - "Надин".
                        А пак повтарям, това което търся в 99% излиза "от човек", някой който се чуди, някой който не иска да е дава на първия срешнат.....
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bouns Преглед на мнение

Да Ви питам всички спорещи - колко нови коли има тук (на възраст под 10г.) които да се ползват в тежки условия off road, не е само заради парите, запазен Крузер в добро състояние струва колкото Санта Фе на 3-4 години, без да се обижда никой, но това има някаква причина, явно някой купува стари коли на дебели цени............. ПО НЯКАКВА ПРИЧИНА.
                          Сравняваш ябълки с круши. Те и нови са имали съществена разлика в цената. И е съвсем нормално на премиум кола цената да се задържи повече от на корейска.
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

Коментар

http://www.autobild-bulgaria.com/%d1...2%d1%80%d0%b0/
                            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Този от истинските ли е?

Продава се
                              Ако има желаещи на лични
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

300d? Автомат?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X