Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
    Ти добре си правиш, то аз съм си за бой. )) Не се мие мотор така като мен хамалската.

п.п. Ламбото гази ама мотора му високо и отзад и това го спасява донякъде.
    На кола висока до кръста ми нали да,но да де,разбирам какво имаш в предвид.Мина обаче нали,а да го е страх човек Патрул тия дни да навре в тая локва.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• На изчезване ли са истинските автомобили?

Я кажете а кията на Пенчо дето се самозапали от истинските хафтомобили ли е ?
      И с какво е виновна електрониката и за това?

Аз нямам поглед върху яхтите на Боса, но на големите кораби всичкото електроника дето е живучестоопределяща си има 2 или 3 бакъпа и за накрая ръчен режим на ел. Ключ и за най най накрая директен контрол на соленоида

И да, електрониката понякога се скапва, но обикновено поради някаква инсталационна или човешка грешка.
      Липса на охлаждане дето вентилатора е спрял от три месеца и никой не е видял и темподобни.

Първо заминават механичните компоненти разни помпи, дюзи, валове, гърбици и т.н.

Последно колко пъти в продължение на един месец ремонтираха огромна турбина АББ не ви е идея.
      А същия ГД си има кабинет в климатизирано помещение със всите контролери и там се отваря един път в месеца да се чисти прах и се ремонти един път на 5 години и то ако някой тиквеник е осрал окабеляването по мотора
      Последно редактирано от rosen_offroad; 12-03-17, 06:12.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

О то не е показател, случва се ... на дъртите да се самозапалят. Кажи ми обаче защо модерните волво с80 се самозапалваха в началото, последното самозапалило се волво беше скоро - чисто ново хц90. Ми ферарита, ми други скъпи високо-технологични, съвременни, модерни и т.н. автомобили с многомилиардни разходи за развойна дейност. А да и най-вече скъпи. На светлинни години са като инженеринг, технологичност, производствени процеси, материали, мениджмънт и финансови разходи... и пак се палят. Е, ще кажете, ама са много по-претоварени с функции, по-сигурни и комфортни, по-екологични и икономични. ....Иии всичкото това не е оправдание да не са перфектни, безпроблемни, издръжливи и дълговечни (последното нали приехме, че не ги правят умишлено с програмиран живот). И аз пак същата песен - особено при грамадните развойни, производствени, рекламни и @б@м ти какви други разходи. А често пъти и цени.
        Всеки трети е шести

Коментар

За тия дето хвалят електрониката- ще скочите ли с парашут на, който вместо със въже, парашута се отваря с апликация. И резервния, и той.
          Електрониката е хубаво нещо, ама да е с мярка.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

И да се сравнява електрониката на лодка с тая на кораб е като да говорим за мотопед и Комацу- имат гуми и до там

искам вьженце,по възможностаз искам да съм жив.

Как проверяват горивото по самолетите,с електрониката ли?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Дотук става ясно, че сме свидетели и потърпевши на нечуван заговор. Гадните производители правят все по- калпави коли, напук на нещастните потребители. Истинските мъже не искат лампички, екранчета и сензори за дъжд, които не знаят как работят и как се поправят. Истинският мъж иска кола с вграден 50 литров сандък, пълен с резервни части и инструменти, леснодостъпни възли и детайли с възможност за основен ремонт на пътя. Такаламитче с крик и смазка до лактите е пълното щастие, а не глезотиите на 15 стъпкови моторчета в седалката. Да се чуди човек, тия маркетингови отдели от по 150 човека, чий до дървят?
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Е това ако иска истинския мъж то аз съм педераст баси.

Добре я почна ма после се оля,не е чак толкова зле искането на нормалния човек незачитащ електрониката решаваща несъществуващ проблем.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Естествено, че се олях, метафора му викат. А, електрониката... как беше "компютрите решават проблеми, които не са съществували преди компютрите".
                  Да, забравих и 100- 150 литров отсек за EDC, 72-часова раница, антирадиационен костюм и 2 пушки с джепане (тук вече, почнах да се държа непочтително) а вместо това, тия ми вкарват системи за паркиране, следене на пътя, пущината да спира вместо мен, да ме дебне да не заспя... Пълна отврат! Зер, остава ми само да се бръсна, за да си припомням, че съм мъж, все пак.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                    Айде без демагогия, всички сме чували за уаза и както виждаш до тука никой не го е препоръчал. Говорим за тия: караш - не се чупи - караш - не се чупи -караш - чупи се нещо без фатални последици - правиш - караш, караш, караш...
                    Ееее , ма ти като чуеш нещо различно от хвалене за руската техника и веднага се засягаш . Не така де !

Що да е демагогия ? Просто го дадох като антипод на примера за автомобилът , "произведен от счетоводители" , когото караш- караш- караш- и хоп ! Ни напред , ни назад ! Стоп на пътя и дисплея изписва : "Сервиз!" - и аре за репатрак , щото в повечето случаи с теглич не ще .

.. а мисълта ми беше , че никой не даде определение на "истински автомобил" и критериите , на които евентуално трябва да отговаря , за да се включи в това понятие .

Иначе , естествено на никой не му е приятно кога му се строши колата -била тя `82-ри , или `2016-ти набор .А че се трошат и тия и ония - спор няма .Не знам да има автомобил , който да не се троши .

ПС. .. и за не разбралите : "дълговечен автомобил" не съществува . По простата причина , че терминът "дълговечност" е нонсенс . Някой някъде е превел русизмът "долговечность" на шльоковица . Щото на български се казва "трайност".
                    Последно редактирано от Vlado_Ts; 12-03-17, 10:00.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз дадох. Да те кара да се усмихваш. Уаза определено може да го сложим при истинските автомобили, но ако го ползваш по предназначение.
                      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                      Drag Grand Canyon Daily
                      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                      LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                        Аз дадох. Да те кара да се усмихваш. Уаза определено може да го сложим при истинските автомобили, но ако го ползваш по предназначение.
                        То да се усмихваш - да . Обаче ако го приложа към третото изречение - знам ли ...не съм сигурен . В смисъл че хем го използвам по предназначение , хем псувам . И то при положение че съм платил за него 7 200 лв. без ДДС( за закупуването му) . .. ако ме разбираш какво имам предвид
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Качвам се в уазката-потеглям и първата ми физиономия е да се усмихна и то яко!Следва пляскане по челото на главата и следва -мале,мале,майчице....
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Ееее , ма ти като чуеш нещо различно от хвалене за руската техника и веднага се засягаш . Не така де !
                            Голямо отклонение от въображаемата точка. Останалото не го и прочетох, с изключение на последните две изречения, че ся като те цитирам и са ми пред очите.

Та руската ясно, ма що така със "западната" автомобилна техника, па и с японската. При все яките ресурси, финансови и интелектуални и т.н., па и яките цени. Сметам на мене ако не верваш, примерно на Скрапхийп ли беше колегата, верваш. Той също даде премного (някой да обясни ква е тая дума) примери също. Иначе естествено има и по истински автомобили, макар и не толкова "високо-технологични", дадоха се примери с дачиите у някаква болница. И при другите марки има, примерно френско-японските произведени в Словения ли, Чехия ли, не помня, тризнаци айговци. Ма ако се напъна да направя статистика, имам усещането, че най-безпроблемните ще се окажат все тия по-простите и в по-ниския ценови сегмент. А супер-дуперите имат склонност да си позволяват да са по-често калпави, въпреки цената и по-високия клас.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                              Ми то за да го използваш по предназначение и да го притежаваш трябва да си баровец. Примерно ще ходиш на лов с него ама 300км от тука. Трябва да имаш вила с гараж там някъде, близо до ловния район. А пътувай с уазка триста километра, примерно за един уикенд, и триста обратно. Умирачка. Още като пристигна и съм аут, директно се предавам на прасето и му давам заредена пушката да ме гръмне. Собствениците на уазки са баровци.
                              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                За тия дето хвалят електрониката- ще скочите ли с парашут на, който вместо със въже, парашута се отваря с апликация. И резервния, и той.
                                Електрониката е хубаво нещо, ама да е с мярка.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                Дотук става ясно, че сме свидетели и потърпевши на нечуван заговор. Гадните производители правят все по- калпави коли, напук на нещастните потребители. Истинските мъже не искат лампички, екранчета и сензори за дъжд, които не знаят как работят и как се поправят. Истинският мъж иска кола с вграден 50 литров сандък, пълен с резервни части и инструменти, леснодостъпни възли и детайли с възможност за основен ремонт на пътя. Такаламитче с крик и смазка до лактите е пълното щастие, а не глезотиите на 15 стъпкови моторчета в седалката. Да се чуди човек, тия маркетингови отдели от по 150 човека, чий до дървят?
                                Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                Естествено, че се олях, метафора му викат. А, електрониката... как беше "компютрите решават проблеми, които не са съществували преди компютрите".
                                Да, забравих и 100- 150 литров отсек за EDC, 72-часова раница, антирадиационен костюм и 2 пушки с джепане (тук вече, почнах да се държа непочтително) а вместо това, тия ми вкарват системи за паркиране, следене на пътя, пущината да спира вместо мен, да ме дебне да не заспя... Пълна отврат! Зер, остава ми само да се бръсна, за да си припомням, че съм мъж, все пак.
                                Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Е това ако иска истинския мъж то аз съм педераст баси.
                                ...
                                И аз съм изключително мързелив педал, и предпочитам МПС-тата ми да не спират, докато се возя евтино, и вместо да ремонтирам, да пия кафе, бира или рАкия с приятели, или да оцелявам след литър Джони (на гладно, че пиене и ядене не ми се връзват ) в дискотеките.

... даже ме мързи да се бръсна, което правя един-два-три пъти в годината.
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X