Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    Цъ, не аз,

аз само ги коментирам.

... а ти кажи колко харчи на градско твоят истински автомобил с мАтор от '29-та, че се пропускаш отговора ?
    Колкото му сипя - толкова харчи. Разбери, момче - не е тарикат този, който си губи времето да цеди олио и горено масло, за да си кара колата, а онзи, който си употребява времето, за да може като отиде на бензиностанцията, с поклони и салтанати персоналът да му налее от предвиденото от производителя гориво, да му изближе стъклата и да му провери налягането в гумите, докато той без притеснение за количеството деньги, си плаща.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Не става, Вени. Този Бруно е именно инжИнер по образование, не е художник и нема данни да е педер@ст. Какъв дизайнер е тогаз?
      Според горните три критерия и аз съм Бруно Сако

Сядам да празнувам, и днес темата не ме интересува повече.
      Наздраве!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Колкото му сипя - толкова харчи. Разбери, момче - не е тарикат този, който си губи времето да цеди олио и горено масло, за да си кара колата, а онзи, който си употребява времето, за да може като отиде на бензиностанцията, с поклони и салтанати персоналът да му налее от предвиденото от производителя гориво, да му изближе стъклата и да му провери налягането в гумите, докато той без притеснение за количеството деньги, си плаща.
        Гагич, аз на тарикати съм се нагледАл ! На временни играчи също.
        Вместо да ми го играеш надървен, оди пали свещи да не свърши 2005-та в комбинация с 2008-ма, че друг вятър почва да духа, та да не търсиш нещо с три цилиндъра на газ.

Ма кАжи колко си тарикат пълно/пълно на градско, па и без ластици на умрели голфове ?

И от мене да го знаеш, най-скъпото нещо на тоя свят е да си тарикат, баровец и шефче, щото постоянно трябва да се доказваш пред некви, дето са без значение, а и от секи тарикат има по-голям, което пък обезсмисля цялото мероприятие.

... а тоя дето се кефи някой да му се кланя, обикновено лиже некви задници другаде.

... и още нещо от мен, единственото добро изкарано време е да дишаш с пълни дробове от тоя живот, на готини места с приятели колкото можеш повече.
        Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 03-03-17, 18:23.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Гагич, аз на тарикати съм се нагледАл ! На временни играчи също.
          Вместо да ми го играеш надървен, оди пали свещи да не свърши 2005-та в комбинация с 2008-ма, че друг вятър почва да духа, та да не търсиш нещо с три цилиндъра на газ.
          ...
          ... и още нещо от мен, единственото добро изкарано време е да дишаш с пълни дробове от тоя живот, на готини места с приятели колкото можеш повече.
          Не знам какво сакраментално значение придаваш на споменатите от теб години, но поговорката я знам: "Научил се поп на пържен боб, свършил се боб - отучил се поп" и ни най-малко не ме притеснява. Купил съм си автомобили втора употреба на цена в пъти по-ниска от тази на втората употреба на прехвалените тук "истински автомобили" към времето на покупката. Оказаха се (по мои впечатления) с доста по-добри показатели от тези на прехвалените "класики", затова си ги караме в семейството ми и им се радваме на възможностите. А ти с това горено масло и отработено олио от ауспуха на компилацията, Фнимавай там с "дишането с пълни дробове", да не ти я спрат от движение, че и такива дни се задават.

Коментар

Благодаря за веселбата
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Стига вече, изтощихте Гагича.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Ето едно бижу, дълго гледах снимките, оригинална боя, инжекция..., но цената ..

http://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-5...p%3d10%26r%3d5
                Виж само какво топли цветове са ползвали в този период, моето беше едно уникално не много тъмно зелено със зеленикав плюшен салон, който имаше и подглавници и подлакътник на задния ред, истински дървени лайсни в горния край на вратите и на таблото, климатик, истински хромирани огледала, брони, лайсни, шибедах, ел стъкла и т.н.

Тази от обявата е наистина уникална, защото е и с рогатия колектор на пърия 2.8 с Л-джетроник. Просто обяснено представлява аналогова инжекция вече използваща ЕКУ, което събира информация от датчик положение на дроселовата клапа, датчик обороти, датчик температура на антифриза и постъпващия въздух, за да корегира цикловата порция гориво, която е заложена в някакви параметри, които позволяват малка корекция според данните от датчиците. Не създава грижи и не е съобразена с никакви норми и върви доста добре и като сложим лекия маховик с който излиза заводски като я сриташ и уж бавния и тромав шестак вече се рее на 6/7000 оборота и колата тръгнала на една страна.. Когато го чух да пали това нещо тръпки ме побиха, а беше с оригиналната генерация! Ако не ти пука за бензина махаш регулатора за обратното гориво и ела да видиш как до трета не си иска задницата. )) Ако се кара нормално разхода е 14/15л. и 9/10 на дълго, като може и по-добре ако я кара пенсионер. Както вече споменах геометрията на окачването е доста сполучливо и затова от БМВ го използват 1:1 в легендарния им модел Е24 / шеста серия /
                Последно редактирано от gh0sts; 03-03-17, 20:39. Причина: правопис майка :)
                Real Recognize Real

Коментар

Гагич, то и архитектите трябва да могат да рисуват, пък не завършват Художествената академия и не излизат инженери от университета.
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                    Гагич, то и архитектите трябва да могат да рисуват, пък не завършват Художествената академия и не излизат инженери от университета.
                    Не я повдигай тази тема, щото сега ще наскачат строЙтелните инжИнери, които са мощна група във форумЪт. Песента как архитектите си "рисуват" някакви финтифлюшки, без да се допитат до инженерите изпълними ли са изобщо, с какви материали и за какви пари, е евъргрийн-шлагер. Но пък затова един архитектурен проект, за да бъде одобрен от оПщината или ДеНеСеКа-то трябва да има няколко части - конструктивна, ОиВ, ВиК, Електро и т.н. Авто-дизайнерите от 20-ти век са били първо самоуки таланти с дарба И към рисуването, после възпитаници на разни училища по "приложни изкуства", по-късно завършили студенти по "промишлен дизайн", сега са някакакви "компютърджии". Отдавна не работят сами и когато една кола е подписана "_pininfarina" или "Bertone", това не значи, че е нарисувана от умрелите отдавна основатели на тези конструкторски бюра или от управляващите ги в момента техни синчета (обикновено с "MBA" образование).

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Карикатура1.jpg
Прегледи:2
Размер:59.5 КБ
ID:5744718
                      Всеки трети е шести

Коментар

Някъде бях чел, че този господин лека му пръст https://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Wilsgaard освен в дизайна е бил начело и в конструирането и разкрояването на скелета/купето на моделите на Волво над които е работил , по зададените параметри от висшия ешелон на марката да бъде много здраво на усукване и удари купето. Човека е създал истински легенди някои от които задържали се на конвейра 20г. като модела 240 например. Това застъпва донякъде тезата на Гагич, но силно се съмнявам, че повечето дизайнерски бюра и екипи работят или са работили по този начин.. За Пол Брак стана въпрос по-назад в темата нещо за дизайна му и че италианците правели..., ами освен че е създал най-красивите БМВта също така има отпечатък върху модели на Мерцедес като 600- това за времето си е било без аналог, SL-roadstar w113, който сега струва повече от нова Ц-класа и след някоя друга година ще струва и повече от нова S-класа, да не забравяме и симпатягата w114/w115 табакерка
                        Real Recognize Real

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
                          Мога да споделя впечатления върху един определен модел на БМВ, който за мен е най-истинския автомобил, който съм карал, поддържал, изтезавал и е бил подлаган на страшни извращения и нечовешки пауър от двама глупави за времето си братя / аз и брата / и впоследствие от други изруди. Първо за колата БМВ акулка петица е12 525 от последните модели 79та карбуратор / два дори / механична ск. кутия гетраг 265 брутално здрава и без стотна луфт никъде на над половин милион км. 5 скоростна + синхронизирана задна! Легендарно здрава ск. кутия! Иска само масло. Двигател М30Б25- 2500куб. 6 цилиндров редови с чугунен блок и чугунена глава / сив перлитен чугун /, нещо немислимо за износване само при едно условие- просто да му се сменя маслото от време на време.. .......
                          Ценител си, няма спор! Но не съм чувал за бензинова Е12 с чугунена глава. От алуминиеви сплави са.

Коментар

• На изчезване ли са истинските автомобили?

Интересно тези от истинските Мерцедеси ли са или не?

http://banks.dir.bg/2017/03/04/news25385221.html
                            Последно редактирано от rosen_offroad; 04-03-17, 21:54.
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Прегряване на стартера, при автомобили дето трябва да палят от раз, дори не и от четвърт. Колко истинско ти звучи това? Или става въпрос за нещо друго, примерно алтернатор, или ще чуем ооравдания с екологията, разбирай старт-стоп, или ако са с някакво ксг примерно.
                              Мерцедес, две и седемнайста...добре ли е?
                              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Прегряване на стартера, при автомобили дето трябва да палят от раз, дори не и от четвърт. ?
                                Отлична диагноза!
                                Сетих се, що никой не спомена Ауди 100 от 80-те? първият сериен автомобил с коефициент на въздушно съпротивление 0.28.
                                Голям, просторен, НЕМСКИ.
                                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X