Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    Немаш си на идея колчава щуротия си написал, бате! Ела ми на гости тука у Франция да видиш на живо как в една държава дизеловите Мазда са повече от врабчетата. Е, верно, че наш'та нафта не е като ваш'та, ама тва е друга тема.

Само за твое инфо - имам абсолютно същата Мазда като твоята, даже същия цвят, 2.0 дизел 110 коня, 2002 г на 200 000 км, като нова. Също така най-тържествено обещавам Тук във Форума, че ще ти дам 1000 /хиляда/ евро суха пара + ..... мммммммм ...... едно малко багерче Кубота подарък, ако в рамките на /да речем/ един месец видиш Тук при мене ръждясала Мазда, Опел, или квото искаш там.
    Това, че в Родината колите гният и то е друга тема.
    Дивата БГ действителност явно изкривява съзнанието.
    Айде сега вземи се поправи и се извини!
    Не мисля, че има за какво да се извинявам. Масово тук са ръждясали и с издухани дизели. Освен да дойда до Франция за една неръждясала, какви пари вървят при вас, че вероятно са по-скъпи отколкото тук?

Днес щях да я оглеждам отдолу след зимата, ама заваля. Отделно, че се "счупи" - спря да ми излиза антената и трябва да я правя.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

старите... над 200.000 км

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mOld.jpg
Прегледи:1
Размер:302.2 КБ
ID:5744192

по-новите до 150.000 км

Име:MSkoda.jpg
Размер:300.8 КБ
ID:5744193

разни до 100.000 км

Име:vB2.jpg
Размер:301.8 КБ
ID:5744194

японски до 150.000 км

Име:japF.jpg
Размер:306.1 КБ
ID:5744195

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
        ...
        Поръчковооооооооооо, поръчково! Ре-Кла-Ма! Ре-Кла-Ма! Ето я истината, ето го истинския джилезен автомобил. Германец го казва, ехехей!
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Германец го казва, ехехей!
          И то не какъв да е. Живее в Цвикау (изключително важен град в световната автомобилна история). Разходът от 10/100 в днешно време предизвиква умиление. Особено у хора, които помнят колко харчеше този универсален боец.

Впрочем, в унисон с автомобилостроителните традиции на родния си град, човекът сменил двигателя - въпреки че съм убеден, че москвичите не ги продаваха с резервен двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            И то не какъв да е. Живее в Цвикау (изключително важен град в световната автомобилна история). Разходът от 10/100 в днешно време предизвиква умиление. Особено у хора, които помнят колко харчеше този универсален боец.

Впрочем, в унисон с автомобилостроителните традиции на родния си град, човекът сменил двигателя - въпреки че съм убеден, че москвичите не ги продаваха с резервен двигател.
            Па и новината е от "Спутник Нюз" - гибридная пропаганда ще излезне накрая.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              До някьде си прав ма до някьде и давам пример с тия на двора - когато почват да го мислят като кола са набити едни МИЛИЯРДИ в Дойче марки за развитието на модела,струвал им е да го произведат малко под 9 бона което е било колосална сума за 90те началото и след като губят едни пари 94та решават да режат от модела та между моя 94та и 99та има над 1500 разлики не всички в полза на втория.

Проблеми с пьрвите модели - кабели на мотора,проблеми с радиатора на климатика,глава боли на шестака,слаби спирачки на малкия.............тропат ония с химикалките зад ухото и режат модела ма го режат хайдушки - нямаш дистанционно настройване на вьтрешното огледало,нямаш вьрзани за климатика джобове на вратите,кабелите по мотора са с едни като свински опашки,а не в кутии.........и така до 1500 разлики и горница.Е след 97-98 много от децките проблеми са премахнати,други скорости,осмаците имат допьлнителна зьбчатка на веригата,но пьк снадката на парното е пласмаса,лифтьри тропат,че пласмаса е вече,а не метал..........

Като цяло АЗ поне твьрдя,че Мерцедес от пьрвите 3 години ПОНЕ не се взима,после може да са го осмукали,но е по-добра кола от пьрвите модели.Това в годините когато все още тия с химикалките са нямали много думата,тия дни с всичката електроника по колите,АЗ поне ако купувам ще чакам да минат едни години преди да скоча.

Е има и изключения - 220 да речем не се бара пьрвите 3 години,после купуваш следвашите 2 и после бягаш от скоростите в последните години,НО пак пьрвите 3 години никаква любов,знае се и колите са на под половината цена.

Роман може да се напише за кой искаш модел като се почне от ретрото та се стигне до тия преди нова година.Само им хвани сервизните бюлетини и кой какво учи в движение и кое как се поправя на ход и ще ме разбереш за какво иде реч.

Сега ако е Мусо е гледам прав си - просто и яко за да кльвнеш и после лееееко променят това или онова за да са доволни и тия с калкулатора.Ако говорим за истински автомобили обаче ммммммммм трябва да го уточним какво е това - среден или висок клас кола с малко или повече екстри и надеждна.Аз от тия не знам много които да са кукла в пьрвите си години - Немци,Японци,'талянци.........хвани тия с Ланд Круисерите и ги питай тях,ако да е един чук това и да дьржи цена и то защото има защо,там пьрвите 2 години ги бягат,после става.От кой искаш модел ЛК без последните,че тях не ги гледам ма никак.
              Тоя модел като излезе в УБО ревяха на 33 гласа . Постоянно се трошеха неща дето в предишните 126 не знаеха че въобще ги има А сега на фона на следващите минава за един от най истинските
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колеги, а защо никой не споменава РЕНО 19 ? Има си климатик, удобни седалки, ел. пакет. Моторите са доказано железни. Още първите бройки излизат от завода с антикорозионна защита.
                FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Първоначално публикуван от nogopechen Преглед на мнение
                  Колеги, а защо никой не споменава РЕНО 19 ? Има си климатик, удобни седалки, ел. пакет. Моторите са доказано железни. Още първите бройки излизат от завода с антикорозионна защита.
                  Гледам, не ги карат много напоследък. Малките коли живеят по-кратко от големите. Иначе са направили своя пазарен бум.

Наследникът на модела (Меган) е герой на много вицове.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Гледам, не ги карат много напоследък. Малките коли живеят по-кратко от големите. Иначе са направили своя пазарен бум.

Наследникът на модела (Меган) е герой на много вицове.
                    Като изключим гоуф 2 и Астра май нищо друго от преди 1995г. не се кара масово. А 19-ки има все още доста, от време на време виждам доста свежи. Баща ми имаше 19-ка, кара я 12 години без сериозни проблеми и ако поддържаше поне малко щеше да я кара още. Страхотен автомобил за времето си.
                    Последно редактирано от Иван Жоров; 26-02-17, 11:12.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Няколко рена на познати си заминаха в нормално здраве, заради саморазтрошяващо се табло. Това преди 4-5 г.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Аз пък имам Рено от 1989г и 1995г - Еспас 1 и 2. За моите цели имат само частични алтернативи, поне в рамките на мислимия бюджет, иначе отдавна да съм взел нещо по-ново.

Моторите са държеливи ама не и на стар антифриз, с това Рено са пословични. Разяждат им се гарнитурите на главите.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                          Като изключим гоуф 2 и Астра май нищо друго от преди 1995г. не се кара масово....
                          Ма къде това ? У тЕхната рОдина ( на Гоуфа двойката и астрата) , или у нашенско ?
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                            Като изключим гоуф 2 и Астра май нищо друго от преди 1995г. не се кара масово. А 19-ки има все още доста, при от време на време виждам доста свежи. Баща ми имаше 19-ка, кара я 12 години без сериозни проблеми и ако поддържаше поне малко щеше да я кара още. Страхотен автомобил за времето си.
                            19-ката е френския отговор на "Гоуфо". Мит е, че франсетата не могат да правят коли. Не оспорвам, че сегашните са по-технологични, по-луксозни, с по-добра возия, но е сбъркана философията и целта на занятието. Не може живота на колата да приключва малко след изтичане на гаранцията, корубата да е от фолио за печене, за да си смениш крушката на фара или мигача, трябва да демонтираш бронята. Затова Ауди 100 от 1983 ще е по-живо от 5-годишна кола. Просто нещата са са правили да работят и да са дълговечни, а политиката се е водела от УС и решенията са се взимали от инженерите, а не от назначения мениджмънт. Целта е била име и слава и една глава по-високо, а не финансови отчети.
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                              Целта е била име и слава и ...
                              Вече имат име и слава калкулирани в покупната цена и целта определено е друга !

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                                Просто нещата са са правили да работят и да са дълговечни, а политиката се е водела от УС и решенията са се взимали от инженерите, а не от назначения мениджмънт. Целта е била име и слава и една глава по-високо, а не финансови отчети.
                                Не ви ли омръзна тази плоча? Изтърка се, пращи, ама вие си я въртите и пак си я пускате след 780 мнения, от които 3/4 казаха друго?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X