От: Простотии на Джо и Гагич
ОК. За благодарност, ето ти историЯТ (ед. ч. на историЙ, разбира се) с единия милион долара:
В "зората на демокрацията" се бях сдружил неформално с един пишман-адвокат измамник (досущ като героя на Гришам, превъплътен от Дани де Вито в The Rainmaker) чиято функция беше на "rainmaker", разбира се, както и да измисля разни мушенгиЙ, коЙто аз да оформям юрЕдически. Та, по едно време ме води той при едни бивши (комунистически, естественНо) дипломати, които имали ама нещо много важно да споделят, не било за телефон, не било даже за нашата кантора, ами можели да ни го кажат само в техния офис. Отиваме - офисът супер лукс-мукс, как си требе, седнал там един бивш посланик (с вид на чук, натюрлих), мноооого доверително понижава тон и пита: "Момчета, имате ли брат-сестра-майка-баща на отговорен, ама много отговорен, по-точно ръководен пост в някоя банка?" Споглеждаме се ние и отговаряме отрицателно. "ОК! Край тогава на тази част от разговора ни! Забравете за този въпрос! Сега да ви питам за друго..." отсича посланикът, но-о-о-о-о шило в торба не стоЙ и съдружникът ми почва да му пили на `уя на посланика, "ама какво, що..." докато онзи не изплюва камъчето: "Уффффф, вижте сега: имаме да получаваме от наши контрагенти от Русия един милион долара. Искаме тука да ги получим кеш! Ама никоя банка не може да ни свърши тази услуга, страх ги е, нямат един милион в наличност, забранено било и т.н. Та затова ни трябва контакт с някой на ръководен пост в някоя банка или в краен случай с брат-сестра-майка-баща-син-дъщеря на такъв, че да свършим работата!" За мое учудване съдружникът ми без да му мигне окото заявява: "Аз веднага ще ви уредя! Колко комисиона плащате за услугата?"
Ония казаха, че до пет процента давали
Излизаме от "офиса на посланиците" и аз почвам да му се карам: "Защо обещаваш неща, които знаеш, че не можеш да свършиш?!" А той: "Ш-ш-ш-ш-шт, трай сега и гледай къде ще те заведа!" И ме води той в една, станала по-късно печално известна "ФБК" (помните туй съкращение, нали?
) и там шефа й (който отдавна не е между живите, затова споделям Urbi et Orbi този историЙ) го заварваме да пие бира "Радебергер", специално доставена за него (э-э-э-э-эххх, вкус моего детства...) и много, ама много доверително му съобщаваме за много специалния операциЙ по извеждане на 1 000 000 USD от Матушка и получаването им кеш в Клета Майка. А онзи прихва да се смее: "Един милион долара? Па ето ви един милион долара!" и вади, както писах по-горе, изпод масата кашон от бира "Радебергер", пълен с пачки по сто долара: "Ако не сте виждали, целунете, прегърнете ги, наплюнчете пръст и ги пипнете, дано и на вас да ви прихване, да проимате!" По-нататък обясни, че във всеки един момент може да извади 1 млн.$ в брой и носи за тях отговорност "до вратата на ФБК-то". Парите от Русия изобщо нямало нужда да пристигат в България, можели да отидат по сметка на ФБК-то в швейцарска или щатска банка и като потвърди банката, че е получила превода, "ония смотаняци да си идват тука с охрана, с каквото искат и да взимат кашона".
Па ако не знаели как да преведат въпросния милион от Русия в Швейцария или в САЩ, той щял да им каже при кого в Русия да отидат, та той да им свърши работата...
Та така
Първоначално публикуван от Vlado_Ts
Преглед на мнение
В "зората на демокрацията" се бях сдружил неформално с един пишман-адвокат измамник (досущ като героя на Гришам, превъплътен от Дани де Вито в The Rainmaker) чиято функция беше на "rainmaker", разбира се, както и да измисля разни мушенгиЙ, коЙто аз да оформям юрЕдически. Та, по едно време ме води той при едни бивши (комунистически, естественНо) дипломати, които имали ама нещо много важно да споделят, не било за телефон, не било даже за нашата кантора, ами можели да ни го кажат само в техния офис. Отиваме - офисът супер лукс-мукс, как си требе, седнал там един бивш посланик (с вид на чук, натюрлих), мноооого доверително понижава тон и пита: "Момчета, имате ли брат-сестра-майка-баща на отговорен, ама много отговорен, по-точно ръководен пост в някоя банка?" Споглеждаме се ние и отговаряме отрицателно. "ОК! Край тогава на тази част от разговора ни! Забравете за този въпрос! Сега да ви питам за друго..." отсича посланикът, но-о-о-о-о шило в торба не стоЙ и съдружникът ми почва да му пили на `уя на посланика, "ама какво, що..." докато онзи не изплюва камъчето: "Уффффф, вижте сега: имаме да получаваме от наши контрагенти от Русия един милион долара. Искаме тука да ги получим кеш! Ама никоя банка не може да ни свърши тази услуга, страх ги е, нямат един милион в наличност, забранено било и т.н. Та затова ни трябва контакт с някой на ръководен пост в някоя банка или в краен случай с брат-сестра-майка-баща-син-дъщеря на такъв, че да свършим работата!" За мое учудване съдружникът ми без да му мигне окото заявява: "Аз веднага ще ви уредя! Колко комисиона плащате за услугата?"

Та така

Коментар