Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Простотии на Джо и Гагич

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Простотии на Джо и Гагич

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Мир !
    ОК. За благодарност, ето ти историЯТ (ед. ч. на историЙ, разбира се) с единия милион долара:

В "зората на демокрацията" се бях сдружил неформално с един пишман-адвокат измамник (досущ като героя на Гришам, превъплътен от Дани де Вито в The Rainmaker) чиято функция беше на "rainmaker", разбира се, както и да измисля разни мушенгиЙ, коЙто аз да оформям юрЕдически. Та, по едно време ме води той при едни бивши (комунистически, естественНо) дипломати, които имали ама нещо много важно да споделят, не било за телефон, не било даже за нашата кантора, ами можели да ни го кажат само в техния офис. Отиваме - офисът супер лукс-мукс, как си требе, седнал там един бивш посланик (с вид на чук, натюрлих), мноооого доверително понижава тон и пита: "Момчета, имате ли брат-сестра-майка-баща на отговорен, ама много отговорен, по-точно ръководен пост в някоя банка?" Споглеждаме се ние и отговаряме отрицателно. "ОК! Край тогава на тази част от разговора ни! Забравете за този въпрос! Сега да ви питам за друго..." отсича посланикът, но-о-о-о-о шило в торба не стоЙ и съдружникът ми почва да му пили на `уя на посланика, "ама какво, що..." докато онзи не изплюва камъчето: "Уффффф, вижте сега: имаме да получаваме от наши контрагенти от Русия един милион долара. Искаме тука да ги получим кеш! Ама никоя банка не може да ни свърши тази услуга, страх ги е, нямат един милион в наличност, забранено било и т.н. Та затова ни трябва контакт с някой на ръководен пост в някоя банка или в краен случай с брат-сестра-майка-баща-син-дъщеря на такъв, че да свършим работата!" За мое учудване съдружникът ми без да му мигне окото заявява: "Аз веднага ще ви уредя! Колко комисиона плащате за услугата?" Ония казаха, че до пет процента давали Излизаме от "офиса на посланиците" и аз почвам да му се карам: "Защо обещаваш неща, които знаеш, че не можеш да свършиш?!" А той: "Ш-ш-ш-ш-шт, трай сега и гледай къде ще те заведа!" И ме води той в една, станала по-късно печално известна "ФБК" (помните туй съкращение, нали? ) и там шефа й (който отдавна не е между живите, затова споделям Urbi et Orbi този историЙ) го заварваме да пие бира "Радебергер", специално доставена за него (э-э-э-э-эххх, вкус моего детства...) и много, ама много доверително му съобщаваме за много специалния операциЙ по извеждане на 1 000 000 USD от Матушка и получаването им кеш в Клета Майка. А онзи прихва да се смее: "Един милион долара? Па ето ви един милион долара!" и вади, както писах по-горе, изпод масата кашон от бира "Радебергер", пълен с пачки по сто долара: "Ако не сте виждали, целунете, прегърнете ги, наплюнчете пръст и ги пипнете, дано и на вас да ви прихване, да проимате!" По-нататък обясни, че във всеки един момент може да извади 1 млн.$ в брой и носи за тях отговорност "до вратата на ФБК-то". Парите от Русия изобщо нямало нужда да пристигат в България, можели да отидат по сметка на ФБК-то в швейцарска или щатска банка и като потвърди банката, че е получила превода, "ония смотаняци да си идват тука с охрана, с каквото искат и да взимат кашона". Па ако не знаели как да преведат въпросния милион от Русия в Швейцария или в САЩ, той щял да им каже при кого в Русия да отидат, та той да им свърши работата...

Та така
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Незнам що се сетих за вазе, четейки туй:
      https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5820621
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
        Незнам що се сетих за вазе, четейки туй:
        https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5820621
        Има отношение:
        Сигналът е подаден тази сутрин, около 1,50 часа. На изхода от с. Стефаново в посока Радомир лек автомобил “Фолксваген Пасат”,
        ...
        С мой приятел, иначе добро момче, се движим по голям булевард в София. Той шофира купеното си наскоро БМВ, което е минало поне през 5-има собственици.
        Точно такива съм имал предвид.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Вименно - някой порастват само на кинтопридобиване. Манталитета им е същият. И от пасатори и петсобственоствани БМВта минават на виейти.
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
            минават на виейти.

Туй какво ще да рече?
            VAT в смисъл на голяма бъчва за алкохол?
            VAT в смисъл на ДДС?
            Ньещо отдальеко и звучащо мьеко?
            Проблеми с клавиатурата на my baihui using tapatalk?

Коментар

Ако не се бъзикаш-виейт е V8.

И не са само hemi-та...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Re: Простотии на Джо и Гагич

Аз за румънските камиони не знам, ама говорите така щот не сте возили с почти празен автобус на ивкони(4ма човека) по София-Русе.Около Витиня разви 146км/ч според телефонния ми жипиес(колкото и да не е точен...). Та толкова за тахографи, метри и прочие )

Коментар

Виж сЯ - автобус ако изпревари баЙ ти Боголюб е добре, обаче, акО е рОмънски ТИР тогава е мноо лошо
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                    Виж сЯ - автобус ако изпревари баЙ ти Боголюб е добре, обаче, акО е рОмънски ТИР тогава е мноо лошо
                    Не ги разбирате вие нещата. Ето хората какво са писали:
                    Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Марто, има много съвременни камиони, дето само с AMG можеш бързо да ги изпревариш!

Коментар

Това механиката и простата математика за нищо ги нямате. За инертността в частност хептен. Отделно дето в Перник казват, че пред ГоУфо 'сички са бавни, а пред винкеУо 'сички са равни. Тука пред гоУем Хамерикански двигател (в частност ХЕМИ) само и единствено може да се изпречи румънси тираджия.
                      Брейииии ... ?!

п.п. Аз карам бавнодвижещи се библейски возила. А именно:
                      -ГоУф 2-ка 1989 под 100к.с. (при това на газ).
                      -Паджеро 2800 дизел 1996г.
                      -Ауди 80-ка 75 к.с. по рождение (в далечната 1987-ма год.)
                      -И една моторетка Ямаха от 1990 год. 54кв.
                      Та не ги разбирам мощните возила демек. Ма пък по съответните формули мога да смятам, щото ... мога.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                        Това механиката и простата математика за нищо ги нямате. За инертността в частност хептен. Отделно дето в Перник казват, че пред ГоУфо 'сички са бавни, а пред винкеУо 'сички са равни. Тука пред гоУем Хамерикански двигател (в частност ХЕМИ) само и единствено може да се изпречи румънси тираджия.
                        Брейииии ... ?!

-Паджеро 2800 дизел 1996г.
                        -Ауди 80-ка 75 к.с. по рождение (в далечната 1987-ма год.)
                        -И една моторетка Ямаха от 1990 год. 54кв.
                        Та не ги разбирам мощните возила демек. Ма пък по съответните формули мога да смятам, щото ... мога.
                        Не е много ясно какво искаш да кажеш. Но не си чел извънредно ценните ми технически постове по-нагоре в темата:
                        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Това го кажи на Търтея, който някакви физико-математически доводи излага как нещо не можели да вдигат такива скорости коли с еди-колко си конски сили на тон. Аз му казах това:
                        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Не знам какви са тия таблици, аз с "Фиат Крома" 2,0 CHT - 100 к.сили съм си вдигал и поддържал 200 км/ч. Немаше GPS-и тогава, ама са ме "гонили" разни БМВ-та и др. юнаци по магистралата, едно такова май дизеляк тъкмо ме задмина, от ауспуха му излезе огън като на F1 , рязко намали и в огледалото видях водача как се хваща за главата. "Кромата" беше с два карбуратора и харчеше 27 л./100 бензин при такива скорости . На газ не вървеше с повече от 180 км. Също съм вдигал с едно "Типо" 1,8 Sedicivalvole (опитваха се да ми го пробутат). То май е 130 к.с. ?
                        Изобщо не ме вълнуват скоростите. Над 20 г. съм имал коли, за които 200 км/ч никога не са били проблем. Само дето качеството на пътищата видимо се влоши за тия 20 г. и днес пъплят много повече от едно време МПС-та по тях. Който иска - да си кара тракторче с 50 к.с. и да разправя как му е напълно достатъчно. Аз съм си намерил МПС за мен и съм казал, че следващото ще бъде "Събърбан"

Коментар

Не се чувствай длъжен да бъдеш компетентен навсякъде и във всичко.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Гледам, темата поумряла, та ...

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                            Бай Боголюбе, стига бре!
                            Знаем, че можеш да докажеш, че черното е бяло, ама недей бре
                            Може, ама само на Стиви Уондър или на пеленаче.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Аз излизам от спора.
                            Боголюб е по-умен от 3/4 форум, взет заедно, а цървул като мен не може да се намеси на такъв акъл.
                            ...
                            Изключително подценяваш обема на информацията в ньета !

...
                            ...
                            Как не те беше срам да споделиш това на Гошолюб ?!

Не се чувствай длъжен да бъдеш компетентен навсякъде и във всичко.
                            Не се чувства, просто не мОе се зАпре !
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                              Адвокат е това му е работата
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                                Гледам, темата поумряла, та ...
                                Шо бе , тоа да неа кьораф.
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X