Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Простотии на Джо и Гагич

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет при покупка на нов автомобил - със или без 4x4

Мисълта ми беше че всичките тия проблеми ми се случват крайно рядко и обикновено са решими и по други начини. Ако заради тях ще оправдавам вземането на мощна кола - ще трябва първо да си сменя аудиторията пред която се оправдавам.

Ако искам по-мощна кола просто ще си я купя.

ТИР който има около 15 кс/тон и приблизително моята скорост много трудно ще ускори така че да ми пречи забележимо на изпреварването ако съм с кола която има 50кс/тон (лека кола под това след 1980г почти няма).
    Ако започнем да ускоряваме заедно от 100 и аз съм зад него, ще съм пред него със 130 и в този момент той ще е додрапал до 110. Ще е удължил изпреварването с 15м които аз все едно трябва да съм предвидил.

Ако съм с дъртия Савием (около 22кс/тон и максимална въобразима скорост 100км/ч) просто няма да се дърпам с ТИР и всичко ще е наред.

Ако някой бълва котараци от ауспуха, той явно се движи с максималната си възможна скорост и единствен начин да ми попречи да го изпреваря е да мине вляво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ако искам по-мощна кола просто ще си я купя.

ТИР който има около 15 кс/тон и приблизително моята скорост много трудно ще ускори така че да ми пречи забележимо на изпреварването ако съм с кола която има 50кс/тон (лека кола под това след 1980г почти няма).
      Ако започнем да ускоряваме заедно от 100 и аз съм зад него, ще съм пред него със 130 и в този момент той ще е додрапал до 110. Ще е удължил изпреварването с 15м които аз все едно трябва да съм предвидил.
      Изпадаме в "казуистика". Факт е, че в КМБ има много мераклиЙ да се "дърпат" със СУВ-чета, тъй като отдавна мина времето, когато разни "Паджера" и "Черокита" бяха безусловно по-бързи от масовите тогава по пътищата "Лади" и "Москвичи". Представата на днешния "гоУфър" и "беемвеец" с разпадащо се возило е, че всичко по-високо и джиповидно е по-бавно от неговата трошка и въпреки, че той самият се движи като охлюв, мигом възпламенява състезателния си дух ако нещо такова рачи да го изпревари. Затова повече мощност и скорост на джиповидно возило, ползвано по пътищата, никога не са излишни.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Леле мале до къде е докарала темата.
        190 к.с. не стигали на СУВ да се бори с румънските ТИР-ове и др. подобни глупости.

Голф комби 4х2 с мотор 1.6 ТДИ и ДСГ-7 кутия, 105 кс.
        Си търси кой да го дръпне (без леки автомобили и ХЕМИ изпълнения с над 200 к.с.) на магистрала, на старт от място или каквото друго предложите.
        Отворен съм за всякакви предложения за Варна и региона!
        Очаквам румънски ТИР-ове най вече....

Който загуби бирата от него.

Поздрави
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
          Голф комби 4х2 с мотор 1.6 ТДИ и ДСГ-7 кутия, 105 кс.
          Си търси кой да го дръпне ...

Който загуби бирата от него.

Поздрави
          Чеки ся, ГоУфът е доказала се бИгачкЪ, вкл. и дизелите. Ти що караш V8 джипка, а не ТД5 ? Не можа да си намериш, не ти стигнаха парите?
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Чеки ся, ГоУфът е доказала се бИгачкЪ, вкл. и дизелите. Ти що караш V8 джипка, а не ТД5 ? Не можа да си намериш, не ти стигнаха парите?
            Гоуфо е само с мотор 105 кс. и си се движи много много добре на магистралата и може да държи 200 на автопилот.

"Аптеката" както му казаха по горе, със мотор 190 к.с. ще дръпне и твойто ХЕМИ

А карам В8 щото ми е по евтино от нафта (ТД5) и върви повече с по малко грижи за ремонти на такива стари кошове като поданиците на Кралицата .
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Гоуфо е само с мотор 105 кс. и си се движи много много добре на магистралата и може да държи 200 на автопилот.
              Това го кажи на Търтея, който някакви физико-математически доводи излага как нещо не можели да вдигат такива скорости коли с еди-колко си конски сили на тон. Аз му казах това:
              Не знам какви са тия таблици, аз с "Фиат Крома" 2,0 CHT - 100 к.сили съм си вдигал и поддържал 200 км/ч. Немаше GPS-и тогава, ама са ме "гонили" разни БМВ-та и др. юнаци по магистралата, едно такова май дизеляк тъкмо ме задмина, от ауспуха му излезе огън като на F1 , рязко намали и в огледалото видях водача как се хваща за главата. "Кромата" беше с два карбуратора и харчеше 27 л./100 бензин при такива скорости . На газ не вървеше с повече от 180 км. Също съм вдигал с едно "Типо" 1,8 Sedicivalvole (опитваха се да ми го пробутат). То май е 130 к.с. ?
              Изобщо не ме вълнуват скоростите. Над 20 г. съм имал коли, за които 200 км/ч никога не са били проблем. Само дето качеството на пътищата видимо се влоши за тия 20 г. и днес пъплят много повече от едно време МПС-та по тях. Който иска - да си кара тракторче с 50 к.с. и да разправя как му е напълно достатъчно. Аз съм си намерил МПС за мен и съм казал, че следващото ще бъде "Събърбан"

Коментар

... следващото ще бъде "Събърбан"
                Дизеляк, нали ?
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  Дизеляк, нали ?
                  Че то има ли дизелови?

Коментар

Че то има ли дизелови?
                    Определено има. С какво според теб се прави rolling coal по американски?

Коментар

Определено има. С какво според теб се прави rolling coal по американски?
                      Не знам, чета, че са ги спрели още през 90-те г., освен на тези за експорт (аналогично при Jeep). Нещо ме плаши названието "Екотек" на новите им двигатели.

Иначе, това е готино:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Prius-Repellent.jpg
Прегледи:1
Размер:24.3 КБ
ID:5731010

Коментар

Леле мале до къде е докарала темата.
                        ...
                        Е, до къде ?!
                        Гошолюб се включИ, и па станА "От мойта гарга по-бързонискофърчаща нЕма !"

... ма пък е забавно-развлекателно.

... следващото ще бъде "Събърбан"
                        Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Дизеляк, нали ?
                        Не, на газ.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Гагич, дай да нашием една газ на ХЕМИ-то?

Коментар

Да бе, да я по...ат нещо, та после румънските тирове бърлив да го прават

Коментар

Не знам, чета, че са ги спрели още през 90-те г.
                              Около 2001-ва са последните с 6.5 Detroit турбодизел-a, отличен мотор с повече от 500 нютона ! Бензиновите /да речем 8.1 литра/ ще харчат далеч повече от Хеми-то и са наистина безсмислени за у нас !
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Гагич, дай да нашием една газ на ХЕМИ-то?
                                Първо на "Либито", ама ми се забави "проектът" там. Ако конверсията на шенкелите бъде успешна, ще слагам и газ. После на "Хемито" - като стане на 200 000 км. (близко е).

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                                Да бе, да я по...ат нещо, та после румънските тирове бърлив да го прават
                                Ти па къде се буташ да коментираш "Грандовете"? И Джоу също... Абе, младежи, някой да ви е забранил да си карате тракторите-астматици?!
                                Но-о-о-о-о-о, пишете-пишете, все едно довечера последните три страници от темата няма да ги има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X