Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на портала II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чавдар (V93)
    отговори
    От: Проблеми в работата на портала II

Ами то форумът издъхва изотвсякъде. Не само сървърният софтуер, ами и форумният е стара версия и, съдейки по провала на направения опит, преминаването към нова версия едва ли ще може да стане със запазване на всичко от самото начало.
    А все в един момент ще трябва нещо да се промени, защото нещата се развиват и в някой светъл ден форумът просто ще спре да работи.

Опция форумът (или част от него) да стане платена, разбира се, има, ама не трябва да забравяме конкуренцията на безплатния Фейсбук, който и без това убива форумите като такива ...

Остави коментар:

• Еделвайс
    отговори

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Уеб сървърът е версия от преди 6 години, версията на РНР също е доста стара и не се поддържа от няколко години ...

Няма да се учудя и ако ресурсите на железарията не са достатъчни да поемат натоварването от такъв голям форум.

Според теб, какво би решило проблема, ако основния проблем е финансов то би могло от всеки нас по желание, да участва с някаква малка сума за поддръжката за форума?

Грехота ще е да се съсипе форума в един момент и да се почне от нулата, тогава вече няма да е същото.

Остави коментар:

• Чавдар (V93)
    отговори

Уеб сървърът е версия от преди 6 години, версията на РНР също е доста стара и не се поддържа от няколко години ...

Няма да се учудя и ако ресурсите на железарията не са достатъчни да поемат натоварването от такъв голям форум.

Остави коментар:

• sparkybg
    отговори

Добре де, струва ми се че е редно поне някой да благоволи да сподели какъв е проблема!

Остави коментар:

• sek.1
    отговори

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    E не си ли спомняш, че един път се опита да "мигрира", или си забравил какво се случи и колко дни бяха нужни, за да се уредят нещата, след като се върна към старата версия ?
    Така де за тази миграция сткава въпрос .
    Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Аз като доста упорит и почти толкова тъп ще опитам още веднъж:

От моя гледна точка този сървър се държи като шофьор с изтекла книжка (много стар http сървър), без ГО (php без поддръжка), кара лъскава кола (прави голям трафик) и има неработещ фар (всички тези неща се виждат лесно).

Всеки полицай (келеме пишман-хакер), който спипа такава ситуация би се пробвал да организира DOS (документи за проверка) с цел да изкара нещо (получи някакъв достъп).

Ако случайно съм прав - въобще не трябва да се прави миграция или нещо с подобен мащаб. На първо време ъпдейт на lighttpd + някой друг филтър във файъруола за по-упоритете келемета ще оправи нещата.
    Вижда се от този който все пак може да го види . Аз като обикновен ползвател на форума (шофьор) виждам само задръстването

Остави коментар:

• bokomo
    отговори

Аз като доста упорит и почти толкова тъп ще опитам още веднъж:

От моя гледна точка този сървър се държи като шофьор с изтекла книжка (много стар http сървър), без ГО (php без поддръжка), кара лъскава кола (прави голям трафик) и има неработещ фар (всички тези неща се виждат лесно).

Всеки полицай (келеме пишман-хакер), който спипа такава ситуация би се пробвал да организира DOS (документи за проверка) с цел да изкара нещо (получи някакъв достъп).

Ако случайно съм прав - въобще не трябва да се прави миграция или нещо с подобен мащаб. На първо време ъпдейт на lighttpd + някой друг филтър във файъруола за по-упоритете келемета ще оправи нещата.

Остави коментар:

• sonda
    отговори

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Миграцията на форума към по нова версия му се закучи като на сирийски бежанец
    E не си ли спомняш, че един път се опита да "мигрира", или си забравил какво се случи и колко дни бяха нужни, за да се уредят нещата, след като се върна към старата версия ?

Остави коментар:

• viperr
    отговори

Днес вече окончателно се повреди, не може да зреди и не може и не може. После за малко работи после пак не иска......

Остави коментар:

• sek.1
    отговори

Миграцията на форума към по нова версия му се закучи като на сирийски бежанец

Остави коментар:

• bokomo
    отговори

Медията е на доста по-модерен сървър.

Остави коментар:

• veskov
    отговори

Медия е все пак

Остави коментар:

• bokomo
    отговори

Мда, сега се случи и при мен. Предполагам, че има нездрав интерес към сървъра, може би породен от 7 годишен http и 3 годишно php. Само предполагам.

Остави коментар:

• Еделвайс
    отговори

Постоянно има проблем с форума, работи една минута и толкова не работи, абсолютно еднакво се държи със и без адблокър, нещо форумната платформа почна да се пропуква, "требе" си спешно закърпване преди да се разпадне.

Остави коментар:

• bokomo
    отговори

Не мога да възпроизведа проблем при мен. r.offnews.bg пак е долу, но не мога да го набедя за причина, защото вече го няма по скриптовете тук...

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Някой с адблокър и проблеми?
    Да. Днес сутринта.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X