Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Репутация, какво е, дискусия, кой защо пише

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Бихте ли купили "евтина нафта"?

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
    Добре де, може ли при всеки заформил се спор, макар и съвсем малък да хвърчат искри и червени точки? Много по човешки е всеки да си каже мнението без да се страхува от някакви глупави санкции. Истината така се ражда - в спора! Отново казвам, че тези точки са безумни! Заради тях забелязвам, че всеки внимава какво пише, гледа да е благоугодно за всички, макар че действително мисли по друг начин. Или просто НЕ пише! Много хора които уважавам безкрайно като хора и събеседници престанаха да пишат! Да, и аз се хващам, че внимавам какво пиша. За какво? За кого? Майната им на глупавите точки! Вече ще си пиша името под всяка точка и зелена и червена. Да ме банват и да се приключва.....
    +100
    Довчера и аз мислех че е човешки всеки да си каже свободно мнението. Днес вече гледам да не пиша след някои хора. Да са живи и здрави...

Коментар

Не се притеснявам! Дразня се. Току някой изреве.
      Ми нека реве те по далеч от монитора не виждат

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
        Ми нека реве те по далеч от монитора не виждат
        Не си съвсем прав! Дразня се от това, че лицето х ме оценява с 1523 точки, защото видите ли е пуснал 2-3 вица, 128 линка към в-бокс, и няколко снимки от разходки. Поради тези невероятни заслуги неговото мнение е няколко пъти по-важно и по-правилно от моето! И на всичкото отгоре ме оценява! Ами майната му вече!

Коментар

Не си съвсем прав! Дразня се от това, че лицето х ме оценява с 1523 точки, защото видите ли е пуснал 2-3 вица, 128 линка към в-бокс, и няколко снимки от разходки. Поради тези невероятни заслуги неговото мнение е няколко пъти по-важно и по-правилно от моето! И на всичкото отгоре ме оценява! Ами майната му вече!
          Напротив седнал съм но от това което си написал съм прав лицето Х има репутация от такива където не виждат по далеч от монитора

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
            Напротив седнал съм но от това което си написал съм прав лицето Х има репутация от такива където не виждат по далеч от монитора
            Вярно си седнал! Съгласих се

Коментар

Добре де, може ли при всеки заформил се спор, макар и съвсем малък да хвърчат искри и червени точки? Много по човешки е всеки да си каже мнението без да се страхува от някакви глупави санкции. Истината така се ражда - в спора! Отново казвам, че тези точки са безумни! Заради тях забелязвам, че всеки внимава какво пише, гледа да е благоугодно за всички, макар че действително мисли по друг начин. Или просто НЕ пише! Много хора които уважавам безкрайно като хора и събеседници престанаха да пишат! Да, и аз се хващам, че внимавам какво пиша. За какво? За кого? Майната им на глупавите точки! Вече ще си пиша името под всяка точка и зелена и червена. Да ме банват и да се приключва.....
              А в случая даже не е спор, а анкета. Излиза, че някой слага червена точка на друг, защото не е гласувал като него! Ми тогава, нека точкоимащите предварително да ни свеждат "некои съображения", та да не стават грешки при строителството на светлото бъдеще.
              Мен вече ме банваха, защото приканих човек дал вота си задочно да изрази мнението си и във съответната тема. Това се оказа "обидно отношение".
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ама вие още ли се ядете за червени точки и нафта? Ще каже човек, че сте в предучилищната (точките) пък делите петролни кладенци (нафтата). Явно ви трябва една национална помирителна софра с чеверме за доуточняване на позициите
                Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

• До: Репутация, какво е, дискусия, кой защо пише

Уважаеми колеги. Всеки който е нарушил правилата за оценка на репутация ще получи и съответното наказания. Това може да закъснее защото не винаги имам достатъчно време но със сигурност е непредотвратимо когато и да е! Тъй че ако някой ви е "ударил" червена точка без основание тя задължително ще бъде отменена и съответния потребител ще получи респективно намаляване на точки или дори по тежка санкция.
                  Е ако някой се съмнява в моята безпристрастност и способност за оценка то тогава нищо не мога да направя за този човек.

Колкото до работата на системата за оценка на репутацията то мога да кажа че тя към момента върви идеално и съм повече от доволен. Напълно точно повтаря приноса на отделните лица към този портал и нямам никакви забележки относно резултатите.
                  Не забравяйте че репутацията не отразява вашите лични виждания за даден човек а е само точен измерител за неговия принос тук. Това че някой някога е дал червена точка неправилно някому на крайния резултат няма да се отрази... Крайната репутация на един човек се дължи на много, много оценки... Ако ли пък този човек е сигурен че постоянно го оценяват неправилно то той определено е сбъркал портала...

А колкото за това че е необходимо внимание когато се пише тук е точно така. Всеки следва да се научи първо да мисли, после да пише... Аз също изключително много внимавам когато пиша... сигурен съм че даже повече от някои от вас. Защото написаното остава...

И не забравяйте нещо важно. Използването на индекса за репутация е нещо което малко портали могат да си позволят да използват. Той е приложим само в портали с изключително високо ниво на интелигентност сред участниците... при другите просто не работи
                  VPetrov.photography

Коментар

Братчет тия които те познават не те уважават заради виртуалната ти репутация а заради реалната ти.
                    Нещо май ти пука за тези които не те познават реално.
                    Споко.
                    Като се запознаете и те ще те уважават.
                    Реалната репутация е по-важна.

Коментар

Тя темата е пусната от Стефан съвсем с реален прблем, незнаеше ко тъъ репутация. Откакто разбра не се е замислял сякаш за нея и ето, сега е с огромна репутация. Точно така и трябва, много много да не му мисли човек за тея точки.

От друга страна не е проблем за мен да ми дават и от 2-та цвята, въпросът е кой и защо го прави. Аз до сега не съм получил и 1 отговаряща на смислен аргумент. Но това е положението, не виждам проблем, особено щом различно високата репутация дава различен брой точки при гласуване.

Единственото, което е под въпрос е дали не се получава задкулисно разпределяне не гласовете. Това няма как да се проследи добре и е оставено на съвестта на учасниците тук. Ако пак си позволя да дам Стефан за пример, ето много хора го харесват, но и много не. Съвсем малко пък успяват да го разбират на 90-99%. Това обаче не пречи той да има висока репутация...

Коментар

Тази тема дали не е за заключване вече?

Разбра се за какво е репутацията, как се дава и защо. От тук нататък ще се превърне май в тема за оплаквания.

Предлагам темата да се заключи. Поздрави

Коментар

Смешно е отстрани, големи хора, а от какви неща се впечатляват.
                          Време е май да се заключи тая тема, или "репутацията" да се махне изобщо като функция, че се изпокараха хората. Тук май е повече на лична основа, от колкото реална "оценка". Срамота!!!
                          sigpic

Коментар

nikidd принципно е прав, но нека все пак темата стои, всякакви мнения са полезни. Но ще напомня че няма никакви шансове репутацията да бъде премахната от този портал. Ще се повторя но работата на тази система до голяма степен е зависима от нивото на портала и съм много доволен от това колко успешна е към момента!
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Тъй че ако някой ви е "ударил" червена точка без основание тя задължително ще бъде отменена и съответния потребител ще получи респективно намаляване на точки или дори по тежка санкция.
                              А трябва ли?
                              Поне както аз разбирам нещата, изборът "Одобрявам/Не одобрявам" е израз на лично, т.е. по дефиниция силно субективно одобрение или неодобрение от страна на даващия оценката. Това не е оценка на някакво жури, което е длъжно да бъде безпристрастно.
                              Да се коригира нечие (не)одобрение ми звучи като да кажеш "Не си прав" на някой, който е казал "Не харесвам блондинки". Ами, може и да не е прав (според някого), но това е въпрос на лично и субективно (не)харесване. Какво търсене на основание?!?

Така че, Венци, ако ти (или който и да е друг) поемеш ролята на по-горна инстанция, която да разглежда и отменя изказаното неодобрение или одобрение, то тогава системата за репутация ще престане да бъде някакъв индикатор за оценката на човека "Х" от страна на участниците във форума. Ако оценките ще бъдат "подстригвани под едно гребенче", то тогава със същия успех с право да изказва одобрение или неодобрение може да остане само "по-горната инстанция".

П.П. А иначе, отначало ми беше странно, а сега все повече ми става смешно като гледам как някои хора така са се вживели в тази виртуална репутация, че при всяко "червенко" се втурват да се оплакват във форума или да искат обяснения от този или от онзи на ЛС, че даже и да превръщат в основна тема на разговори "Кой на кого бил дал червенко или зеленко". Смех!!!
                              Момчета, факт от живота е, че нЕма начин човек да се хареса на всички. Така че, правете (и говорете) каквото смятате за правилно, пък да става каквото ще!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Пламене, не става въпрос за мен в случая. Аз скоро червено не съм получавал.

Венци, неморално и неправилно е някой, някъде да те оценява с един куп точки, натрупани от пускане на вицове и линове с клипчета. Мога да ти покажа доста примери в които хора с 300-400 мнения, регистрирани преди по малко от година имат нереално висок брой точки БЕЗ да имат написано нещо наистина стойностно! От друга страна, как мислиш, човек знаещ и можещ, но нямащ времето да виси всекидневно пред компютъра, написва някакво мнение и субекта с един куп точки натрупани по гореописания начин му сложи червеничко защото хал хабер си няма за какво става дума /АНОНИМНО, разбира се/, дали този знаещ би седнал да сподели знанията си пак? Ами веднага ти казвам - НЕ. Доста хора заявиха, че няма повече да споделят знанията и разработките си тук. Моля, не съсипвайте форума! Никога преди не е имало такива случай хора да се отказват да участват тук!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X