Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Репутация, какво е, дискусия, кой защо пише

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Репутация, какво е, дискусия, кой защо пише

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Обаче Венци не еднократно е казвал, че не иска да бърника по кода, за да има лесна възможност за ъпдейти.
    Тъй като и на мен често ми се налага да бърникам из софта, който използвам, просто си оставям непипано копие на съответния файл и при необходимост мога лесно и бързо да го възстановя в оригиналния му вид.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Да ама не, и при следващия "ъпдейт" който е примерно след седмица се оказваме несъвместими или всички промени отиват на кино или трябва да ги правим наново...

Не благодаря. "Аутсорсваме" IT системите на няколко големи компании и за цялото това време съм научил един много важен урок. НЕ ПИПАЙ КОДА... той има достатъчно проблеми и в оригиналния му вид... освен ако разбира се не вземе ние да си го напишем...
      VPetrov.photography

Коментар

Не мисля че коментарите по гласуването за репутация са излишни. Ако получавам червена точка с емот иконка или с точка или с коментарот сорта "тикво завиждаш ли" просто не му обръщам внимание. Но аз лично съм имал червени чиито коментари са ме накарали да размисля за мнението си.

Бих призовал участиците да не "реват в ефир" за червените си точки, а модераторите да не позволяват дискусии относно негативни вотове.
        О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
          Не мисля че коментарите по гласуването за репутация са излишни. Ако получавам червена точка с емот иконка или с точка или с коментарот сорта "тикво завиждаш ли" просто не му обръщам внимание. Но аз лично съм имал червени чиито коментари са ме накарали да размисля за мнението си.
          За излишни - никак не са излишни, ако са по същество. И за другото си прав - точки слага някой, на който не му се пише. ОК, не му е харесало или конкретното мнение или по принцип не ме харесва. Ще го преживея
          Обидни думи - ами с този всякак чувствата ни ще са взаимни, така че си казваш едно "И твойта **** също" и си свиркаш.

Бих призовал участиците да не "реват в ефир" за червените си точки, а модераторите да не позволяват дискусии относно негативни вотове.
          Някой май беше призовал "Бъдете мъже". Ами да де, нали за това говорим! Бъдете мъже, стойте на позициите, които намирате за правилни, и не хленчете като ущипани девици "на мегдана", че се е намерил някой, който не е одобрил нещо казано от вас и ви е сложил "червенко"!
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Коментарите не са излишни, поне на мен не ми пречат, но явно са конфликтни и болна тема.

Хъм... За съжаление не познавам кода на vBulletin, но предполагам как работи. Може би може да се направи нещо и без да се пипа в кода. Данните от гласуването би трябвало да се съхраняват в таблица в базата данни. Коментарът ще да е една колона от текстов тип и едва ли това ще се промени някога. Може без да се редактира какъвто и да е код, само с една заявка просто да се сложи един тригер, който при инсъртване да нулира текста за тази колона. Пак ще могат да се пишат коментари, но те просто никога няма да се записват и показват. При внимателно избрано уникално име на тригера (например OffRoadBulgariaRepotationTextDeleteTriger). Никой ъпдейт няма да влезе в конфликт с него, а дори и да го затрие ще трябва да се изпълни само една заяка, за да се възстанови.

Само давам идея. Решението дали иска дори такава малка промяна си е на Венци.

Всъщност има и още един начин, който не изисква каквото и да е пипане по кода или базата данни, но е малко по ресурсоемък. Да се пусне един кронджоб, който да изпълнява през определено време заявка(например през 5 секунди до 1 минута), която да изтрива всичко в колоната с коментари. Ще има евентуално малък шанс някой да си види контара в този промеждутък, но ще е толкова малък, че едва ли някой ще си направи труда да пише. Ама това е малко грозно уъркараундване
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
              Mислех си днес, за тази репутация, картони и т.н.?!
              Опитах се да анализирам, макар и повърхностно.
              Защото ми се струва, че доста често взимам отношение,
              повече емоционално, отколкото премислено.
              И какво открих, за себе си!
              Когато Венци Петров предложи тая система, за оценяване на времето, с разните нашивки, квадратчета, рангове и т.н., аз бях против. Нашифкаджийството не ми е в кръвта, ей богу офицер от резерва съм, командвал съм и командвам хора, но никога не съм признавал авторитетите, които се крепят само на пагон и длъжност. Та за какво ни бяха тия зелени пагони?! За да всяват респект в “новобранците” още като влязат в форума, или потребителя да не смее да прасне една “червенка” на V93 примерно, щото ако му бъде върнат ”жеста”, ще стане на минус много. Страха от пагонизирани авторитети не е искрен, той унижава този, който е принуден да го изпитва. А същевременно, когато имаш висока, афиширана репутация, никога не си сигурен, дали този, който е одобрил някое твое мнение с 3 точки, не го прави всъщност, за да спечели от насрещния ти жест твоите 15, koeто пък унижава теб ?!
              Какво се получи, обаче?!
              На практика авторитета , под формата на зелени квадратчета и цифри при гласуване, никога не ме е интересувал особено, но когато виждах темите, за които бях получавал оценка, разбирах и за какво са ми дадени тези оценки.
              Случвало се е да получа “зеленко”, за мнение в тема от преди година. Става ти хубаво, някак си, разбираш, че темата и мнението ти не са били еднодневки. Е, имало е и необосновани, тенденциозни “червенки”, но не повече от една. Давал съм много положителни номинации, давал съм и отрицателни, с или без коментар(когато не беше задължителен), но факта, че Хала, примерно е доволен от една такава, говори сам, за себе си!!! Не съм ги раздавал, за щяло и нещяло! Тук няма хора, които да не уважавам, до толкова, че да ги наказвам “просто-така”!
              Та излиза, че системата ми е харесала, поне в тази си част, която можеш да използваш, за личностен коректив, към света.
              Сега, става така, че вече няма да знам, за какво “позеленявам”, или “почервенявам”. Няма да знам с какво съм ви бил полезен, или с какво съм сгрешил, подразнил, или не бил прав! Е, ако аз не знам, то не знаете и вие, какво съм одобрил, или не, в вашите постове, анонимно! Тогава, защо да продължаваме?! Та, хората с които сме на една позиция си личат, с тях си допълваме мненията, подкрепяме и правим жестове. От една порода сме!!!
              Или как да не богоговея пред снимките на ............, постовете на........., или репортажите от разходки на...........?! (Видяхте ли, и вие се досетихте, за кого става дума, нали?!) Какво значение има, за мен, дали ще одобря С......., V….., Ж.Х., или друг, ако те не разберат, че някой ги подкрепя, точно за това?!
              Не мисля, че хората тук, пишат, за да си броят зелените квадратчета на репутацията и гладят по брадата самодоволно. Аз лично предпочитам да знам в какво бъркам, отколкото да не знам, за какво съм станал генералисимус в “зеленки”!!!! Нека се оценяваме, нека има заслужили( + право на легитимация), но не виждам смисъла от тез цифри и зелени пагони, когато не знаеш, на кой, за какво, или от кой са му присъдени, освен да плашат гаргите(новодошлите)!....
              Или, като се събираме, ще се строяваме по броя на “нашивките”?!
              А в ресторанта, как ще е?!
              Кой ще е между Стефан и прозореца, да не му духа(на прозореца)?!
              Може би, онази женица, която влезе в форума, за да и се помогне, за лагерите на инвалидната количка и същия тоя Стефан беше първият, който предложи помоща си?!....
              Туй не е смисъла на тоя форум, събрали са се прекалено много Хора тук.
              И не, за да слушат военни маршове и приемат паради,
              а защото ТОЗИ форум им дава възможност да продължават да бъдат ЧОВЕЦИ!!!!

С уважение към всички, особено с различните от това мнения.
              +1
              Много точно казано. Браво!!!
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Когато Венци Петров предложи тая система, за оценяване на времето, с разните нашивки, квадратчета, рангове и т.н., аз бях против. Нашифкаджийството не ми е в кръвта, ей богу офицер от резерва съм, командвал съм и командвам хора, но никога не съм признавал авторитетите, които се крепят само на пагон и длъжност. Та за какво ни бяха тия зелени пагони?! За да всяват респект в “новобранците” още като влязат в форума, или потребителя да не смее да прасне една “червенка” на V93 примерно, щото ако му бъде върнат ”жеста”, ще стане на минус много. Страха от пагонизирани авторитети не е искрен, той унижава този, който е принуден да го изпитва. А същевременно, когато имаш висока, афиширана репутация, никога не си сигурен, дали този, който е одобрил някое твое мнение с 3 точки, не го прави всъщност, за да спечели от насрещния ти жест твоите 15, koeто пък унижава теб ?!
                Какво се получи, обаче?!
                На практика авторитета , под формата на зелени квадратчета и цифри при гласуване, никога не ме е интересувал особено, но когато виждах темите, за които бях получавал оценка, разбирах и за какво са ми дадени тези оценки.
                Случвало се е да получа “зеленко”, за мнение в тема от преди година. Става ти хубаво, някак си, разбираш, че темата и мнението ти не са били еднодневки. Е, имало е и необосновани, тенденциозни “червенки”, но не повече от една. Давал съм много положителни номинации, давал съм и отрицателни, с или без коментар(когато не беше задължителен), но факта, че Хала, примерно е доволен от една такава, говори сам, за себе си!!! Не съм ги раздавал, за щяло и нещяло! Тук няма хора, които да не уважавам, до толкова, че да ги наказвам “просто-така”!
                Та излиза, че системата ми е харесала, поне в тази си част, която можеш да използваш, за личностен коректив, към света.
                Сега, става така, че вече няма да знам, за какво “позеленявам”, или “почервенявам”. Няма да знам с какво съм ви бил полезен, или с какво съм сгрешил, подразнил, или не бил прав! Е, ако аз не знам, то не знаете и вие, какво съм одобрил, или не, в вашите постове, анонимно! Тогава, защо да продължаваме?! Та, хората с които сме на една позиция си личат, с тях си допълваме мненията, подкрепяме и правим жестове. От една порода сме!!!
                Или как да не богоговея пред снимките на ............, постовете на........., или репортажите от разходки на...........?! (Видяхте ли, и вие се досетихте, за кого става дума, нали?!) Какво значение има, за мен, дали ще одобря С......., V….., Ж.Х., или друг, ако те не разберат, че някой ги подкрепя, точно за това?!
                Не мисля, че хората тук, пишат, за да си броят зелените квадратчета на репутацията и гладят по брадата самодоволно. Аз лично предпочитам да знам в какво бъркам, отколкото да не знам, за какво съм станал генералисимус в “зеленки”!!!! Нека се оценяваме, нека има заслужили( + право на легитимация), но не виждам смисъла от тез цифри и зелени пагони, когато не знаеш, на кой, за какво, или от кой са му присъдени, освен да плашат гаргите(новодошлите)!....
                Може би, онази женица, която влезе в форума, за да и се помогне, за лагерите на инвалидната количка и същия тоя Стефан беше първият, който предложи помоща си?!....

+ 1000
                Не бих могъл да го кажа по-добре.

Коментар

Точно така - и аз мисля, че коментарите не пречат и определено няма да има "реване в ефир", ако са смислени обясненията.
                  Т.е. ако е безсмислен коментар (псуване и т.н.), няма да му обърна внимание и да падам на нивото на даващия го... Все пак Венци е обещал да има санкции за даващия подобни коментари.

Обаче не мога да приема, че понеже ни мързи или нямаме време да пишем смислен аргумент за червеното, което даваме, но имаме време да го дадем и затова гласуваме с емотикон или точка?! Като нямаме време и ни мързи, ми по-добре да не гласуваме сега, а когато имаме музата да пишем аргументите си...

Затова да има коментари е чудесно - аз винаги пиша аргументи и сега ми липсва, че няма да ги прочетат получателите им.
                  За мен решението е да се направи така, че да не може да се гласува само с емотикон или точки/интервал, но не знам дали софтуера може да позволи такива условия да се заложат.
                  Освен това мисля, че предложенията на Иван Иванови и Гад са идеалната комбинация за перфектна работа на тази репутационна система:

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  не, няма какво да му отвръщам! на мен ми е все едно колко червени ще получа, а колко зелени

идеята е, че когато автоматично излиза името, хората няма да злоупотребяват и ще се аргументират при даването на червено...... или поне повечето от хората тук.

е, ще има и хора, които няма да дават червеничко, за да не си развалят отношенията...... но пък така ше отпаднат тези, които малодушно натискат червеното, но не смеят да напишат в темата какво не им е харесало
                  и
                  Какво се получи, обаче?!

Коментар

Има ли възможност ако се виждат точките да се вижда и колко точки ти дават/взимат. Така като някой ти пуска празни червени или се заяжда знаеш с колко си "вътре", а реално не си струва изобщо да се обърне внимание. Но когато и някой с по-висока репутация ти дава червено, вече е по-друго и си струва да се замислиш защо ли...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                      Има ли възможност ако се виждат точките да се вижда и колко точки ти дават/взимат. Така като някой ти пуска празни червени или се заяжда знаеш с колко си "вътре", а реално не си струва изобщо да се обърне внимание. Но когато и някой с по-висока репутация ти дава червено, вече е по-друго и си струва да се замислиш защо ли...
                      Не е важно колко са точките, важен е принципът. Не мисля, че мнението на някой новоприсъединил се към форума, може да е по-малко вярно, актуално или правилно, отколкотото мнението на който и да е, с N на брой точки. Просто трябва да се гласува принципно и аргументирано.
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Аргументирана червена анонимка няма как да има, пък и за 1 аргументиране не стигат няколко думи, а не върви да се пишат фермани. Аз си поемам червенките, само като ги открих ми беше малко странно, но пък аргументираните само ме накараха да питам публично що за аргументи са това. Нещата са твърде относителни за да важи аргументирането с такава степен. И все пак ако е задължително не 1 а 10 знака или 30, колкото се прецени за нормално се избягва донякаде проблемът с емотиконите, разбира се някой може да сложи и 30 но би било премахнато от модератор . И пак казвам, всеки може да се обоснове на ЛС или в темата, а червеното си е санкция и много много няма какво да и се мисли, особено ако не те "точат"с по много. Е ако почнеш да падаш с по 100 доста бързо и с повече интерес ще се замислиш каде е проблемът нали?

Коментар

Добре де,защо не направите така че да се дава червено,САМО за нарушаване на правилата на форума!?
                          И евентуално да се дават от модераторите,или администратора след предупреждение.
                          А не някой да маркира с червено друг,защото е вегетарианец,а оня писал че убил и изял фазан нпр.(това е само пример,да не става дискусия за месоядни и вегетарианци)!!!
                          Ако ви харесва мнението на някой,и сметнете че заслужава да го одобрите с зеленко-ок.А ако не,като му сложите червено-той няма да си го промени,само ще започне да пише неща които не мисли !!! По-скоро,ако поспорите с него,бихте могли да го убедите че не е прав...

голям панаир стана,АЙДЕ ВЕЧЕ МИР!

Коментар

Моето лично мнение пък е че и червените и зелените, трябва да бъдат просто гласове - за и против! Т.е. да имат еднаква тежест независимо от репутацията на човека, който ги дава! Не мисля че е правилно гласът на някой с по-голяма репутация да тежи повече от гласът на някой с по-малка репутация! Ако се възприеме това, гласовете на всички да тежат еднакво, по-голяма репутация ще имат хората за които са гласували повече участници, а не хората за които са гласували участници с по-голяма репутация!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

[quote=sl.daskalov;216367]Моето лично мнение пък е че и червените и зелените, трябва да бъдат просто гласове - за и против!

За и против какво??? Това че аз си бия кучето, а ти не го одобряваш???(примерно!)И десет червени да ми дадеш,аз пак ще го бия.
                              За това да се наказват само за нарушение на правилата на форума.
                              Лично мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                                За и против какво??? Това че аз си бия кучето, а ти не го одобряваш???(примерно!)И десет червени да ми дадеш,аз пак ще го бия.
                                За това да се наказват само за нарушение на правилата на форума.
                                Лично мнение.
                                E, репутацията не е инструмент за наказание, а индикатор за "личните мнения" на останалите участници по отношение на всеки един от нас. Тя не може да направи нищо повече от това да покаже на всички, че, примерно, достатъчно голям брой хора не одобряват това, че ти си биеш кучето.
                                Освен това, след като демонстративно заявяваш, че не ти пука какво мислят останалите за тебе, защо тогава си ревнал, че някой ти бил сложил "червенко" и призоваваш това да се премахне?!? Нали ти е безразлично? Или може би не е съвсем така ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X