Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор и сравнение на АТ гуми

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от hristor_79 Преглед на мнение
    Мерси,дано да изкарат няколко сезона без изненади,че иначе икономията ще отиде за зимни гуми,ха-ха!
    ....и аз сложих такива преди месец и се надявам да се представаят добре през зимата...
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

    Коментар


    • Ами моя опит с всесезонните гуми,с уговорката че съм слагал само от по-скъпите-Мишлен Кросклимат(на Зафира) и Фулда Мултиконтрол(на Матиз),е че с малко по-внимателно и не агресивно шофиране и по отдалечено спиране стават,Зафирата катереше без проблем Алеко всички снегове от края на 2015 до 2018,като от ноември'18 Кросклимата служи като летен и май ще изкара и другото лято(очакванията бяха да го бракувам тоя месец,но остана хляб като за лято),а при Матиза Фулдата се държеше прекрасно върху лед(сравнено с зимната му Сава),но тя е на един сезон все пак.Така че две зими ще изкарат със сигурност,пък третата ще определи съдбата им.На мене ми трябва здравината им,че на Грабера му се получи шупла и има много следи от закачания и търкания по иначе ужасно лесни терени,но той си е шосейно GT,и планината със снежинката,за да не се бутам по гумаджийници ноември,че принципно аз съм от поддръжниците на чисто зимните гуми,не използвам летни.

      Коментар


      • Тук Мишелин извадиха нов модел правен за яки дизели,тегачи,джипове........че им скочили 25% конете за 5 години средно и си трябват гуми,модела е Дифендьр.
        В Европа ше го вкарат под други име,В Канада и Мексико ги продават вече ако не се лъжа.

        Аз търсех чисто зимна гума за комбито,че джанти за него има за никакви пари,мислех да му взема едни чисто зимни и да ги ползвам само на сняг / или поне докато отида до него де /,кратко търсене ми показа,че имат модел Зима от тия,НО........шарката същата и само леко каучука на гумата е различен от нормалния Дифендьр и се отказах.

        Миналата зима малко на сняг се държаха отлично,все пак бяха на 2 седмици,нямаха и 2000 километра,тая зима ще ги видя как са ма така на око не с мръднали,в Мексико им дават 110 000 километра гаранция пробег.

        Виж ги тия след време като сменяш гуми ако ги има там,стават за лек офроуд,лятото са трепач,зимата никак не са зле,цената няма да ти хареса
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

        Коментар


        • https://www.google.com/search?q=aust...Xt7KFbtQMrhdM: Някой мнение за тези гуми?

          Коментар


          • Аз съм се спрял на Cooper Discoverer A/T3 Sport 102T размера който ми трябва е 215/80/15 за Киа Спортидж 2.0 ТДИ. Ще се ползват ежедневно по асфалт и през почивните дни за риболов или разходка някъде. По мнения и ревюта които четох са добър вариант,цената също не е никак лоша,само искам да попитам в кал,не дълбока,но доста често лепкав чернозем,дали ще се справят. Примерно сега ползвам зимни гуми Nexen 205/70/15 заводския размер за Киа-та,имат 9мм грайфер,Cooper-а по-добре ли ще е от тях в калта ме интересува?
            С този Nexen се изненадах как се държи на кал,за моите цели не е лоша гумата,ама искам по-високи и към АТ ме влече.

            Коментар


            • На кал драстична разлика спрямо зимни надали ще има, и ако има според мен ще е в полза на Cooper-а. Карат се нормално, като за AT. Сравнително тихи са (пи мен при 140 и сухо време се чува само вятър), при мокро понякога "плякат" по асфалта, но зависи и от асфалта. На лигаво/мъгливо време като сега, трябва да се внимава.

              Зимата пряко сравнени с Duratrac - по зле са от Duratrac. Но са и по-тихи.
              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • Няма гуми, които да стават за ежедневна употреба и да се справят добре в лепкава кал. Такова изискване не трябва да се поставя към асфалтови и АТ гуми.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

                Коментар


                • Предполага се поне ,че ще се чистят по-добре от калта. Моя зимен максис се справя добре в калта , но в лепкава се замазват и не държат хич на страничен наклон, до степен неупрвяемост. И аз към купъра съм се насочил, но още не съм решил дали да е спорт или 4С. Тук във Варна така или иначе няма зима. Още се ослушвам за мнения, най-вече дали свършват бързо като Гуудиър АДВ. Гудиъра свършва на 70% за 30к км.
                  Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                  Ford Fiesta 1.4 Tdci

                  Коментар


                  • Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                    Няма гуми, които да стават за ежедневна употреба и да се справят добре в лепкава кал. Такова изискване не трябва да се поставя към асфалтови и АТ гуми.
                    Предполагах,че като са All Terain ще са поне малко по-добри от зимна,лятна или всесезонна гума в калта.Пак да кажа,не питам за 30-40 см дълбока кал,коловози и локви до дръжките на вратите,като отида за риба и завали да мога да си тръгна.Мисля че всички знаем за чернозема и как след малко дъжд се образува един лепкав слой примерно 3-4 или 5 см.,а под него е сухо.Този лепкав слой пълни зимната гума и колкото и газ да давам няма изчистване,започва да се пързаля накъдето й е кеф.Шарката на моята зимна гума се състои от едни правоъгълни кубчета,няма някакви изразени канали с наклон или не знам и аз каква точно форма е нужна за да се чисти поне малко гумата.Тези АТ гуми имат съвсем други форми на грайфера,та затова се чудя дали ще се почистват малко по-добре.
                    Иначе стила ми на каране е т.нар. пенсионерски,а и Киа-та,поне според мен не е за много по-различен стил,така че съм готов да приема по-лошото поведение на мокър и заснежен асфалт,ако са по-добри в тази въпросната кал.Шума също няма да е проблем повече от 100-110 рядко карам,трябва много да ми се е доходило за риба и да нямам търпение да метна червея в локвата

                    Коментар


                    • Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                      Предполага се поне ,че ще се чистят по-добре от калта. Моя зимен максис се справя добре в калта , но в лепкава се замазват и не държат хич на страничен наклон, до степен неупрвяемост. И аз към купъра съм се насочил, но още не съм решил дали да е спорт или 4С. Тук във Варна така или иначе няма зима. Още се ослушвам за мнения, най-вече дали свършват бързо като Гуудиър АДВ. Гудиъра свършва на 70% за 30к км.
                      Попаднах на едни румънци, които нещо са се захванали да тестват купъра :


                       
                      Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                      Ford Fiesta 1.4 Tdci

                      Коментар


                      • Интересно видео,мерси колега.Аз мисля другата седмица да взема АТ3 Sport,защото ги намерих без ДДС чрез един приятел и идват на много добра цена. АТ3 4S намирам само в онлайн магазини и ми надхвърлят бюджета,иначе може би са по-добрия избор.Доколкото разбирам аз са по-новия модел и страничната шарка им изглежда малко по-добре на снимките. Днес също разбрах,че мога да взема на добра цена и Kumho AT61 обаче нещо шарката не ми допада,пък и Cooper-а би трябвало да е по-добрата гума

                        Коментар


                        • Първоначално публикуван от DVN Преглед на мнение
                          ... Kumho AT61 обаче нещо шарката не ми допада...
                          Само да вметна, че на сайта на Диана са дали грешна снимка на АТ61 - а именно снимката е на АТ51!!! АТ51 не е никак лоша гума, за съжаление не се предлага в Европа.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

                          Коментар


                          • Първоначално публикуван от DVN Преглед на мнение
                            Интересно видео,мерси колега.Аз мисля другата седмица да взема АТ3 Sport,защото ги намерих без ДДС чрез един приятел и идват на много добра цена. АТ3 4S намирам само в онлайн магазини и ми надхвърлят бюджета,иначе може би са по-добрия избор.Доколкото разбирам аз са по-новия модел и страничната шарка им изглежда малко по-добре на снимките. Днес също разбрах,че мога да взема на добра цена и Kumho AT61 обаче нещо шарката не ми допада,пък и Cooper-а би трябвало да е по-добрата гума
                            На мен ми е интересно този бял слой, който представлява. Твърдят, че коригирали слабост в страничната опора на старото АТ3.
                            Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                            Ford Fiesta 1.4 Tdci

                            Коментар


                            • Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2019-12-11-12-43-06.png
Прегледи:900
Размер:219.3 КБ
ID:6535113 оТова трябва да е шарката на АТ61 или поне това излиза в гугъл, в Диана я няма изложена и търговците не знаеха с коя шарка са наличните в склада им гуми. Казаха ми да отида като отмине лудницата, това беше преди месец някъде, не съм ходил след това. Вече си харесах Cooper - а така че няма и да отида.
                              Дано съм успял да кача снимката, че ми е за първи път пък и от телефона даже.

                              Коментар


                              • Първоначално публикуван от DVN Преглед на мнение

                                Предполагах,че като са All Terain ще са поне малко по-добри от зимна,лятна или всесезонна гума в калта.Пак да кажа,не питам за 30-40 см дълбока кал,коловози и локви до дръжките на вратите,като отида за риба и завали да мога да си тръгна.Мисля че всички знаем за чернозема и как след малко дъжд се образува един лепкав слой примерно 3-4 или 5 см.,а под него е сухо.Този лепкав слой пълни зимната гума и колкото и газ да давам няма изчистване,започва да се пързаля накъдето й е кеф.Шарката на моята зимна гума се състои от едни правоъгълни кубчета,няма някакви изразени канали с наклон или не знам и аз каква точно форма е нужна за да се чисти поне малко гумата.Тези АТ гуми имат съвсем други форми на грайфера,та затова се чудя дали ще се почистват малко по-добре.
                                Иначе стила ми на каране е т.нар. пенсионерски,а и Киа-та,поне според мен не е за много по-различен стил,така че съм готов да приема по-лошото поведение на мокър и заснежен асфалт,ако са по-добри в тази въпросната кал.Шума също няма да е проблем повече от 100-110 рядко карам,трябва много да ми се е доходило за риба и да нямам търпение да метна червея в локвата
                                В точно такава кал Купър АТ3 не се самопочистват добре на каквито и да е обороти.За такова си трябва отдуване на гумата близо до 1 бар. Дори този купър работи по-добре и се почиства по-добре на тежка кал. Това,което описвате е едно от най-гадните и е много подобно на лед.
                                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X