Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за хидравличните ситроени - предимства и недостатъци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мнение за хидравличните ситроени - предимства и недостатъци

Прав е, 1.9ТД не може да вдигне 200. Може до 170-180, като при тази скорост нищо чудно километража да показва 200 и повече, те винаги показват повече от реалното.

@TigerHunter: Да, има ХМ втора серия с 2.1ТД. Повечето са с електронната помпа Lucas Epic, освен тези от 1995, те трябва да са с механична помпа.

@cecoa1: Активата се познава по няколко признака. Трябва да има табелка Activa отстрани на вартите, имат специфична броня, заден спойлер и джанти. Най-сигурно е като погледнеш под калниците отпред, от едната страна трябва да има два хидроцилиндъра - освен основният, има един по-малък на мястото на биалетката. Според мен има смисъл само 3.0 V6 двигател, за да е поне малко адекватен на окачването, ако ще се ползва колата за пистови цели. С това окачване има потенциал много лошо да наказва в завоите всякаква конкуренция. В това отношение се нарежда до истински състезателни коли, наравно с Порше Карера и Ферари. Също така държи рекорд по скорост на преминаване през зигзаг препятствия.
    Един тунинг с по-лек и мощен двигател, и по-балансирано разпределение на масите, и може да стане наистина сериозна бегачка.
    "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Моя съм го пробвал на магистрала в Италия. На равен и прав участък, вдигна 185 някъде. Между 180 и 190 по километража. Повече не може. Започва да пуши яко и сякаш е на ограничител. Но пък и с такава скорост, се кара с един пръст. Като злепен е за пътя.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Последният ми Ситроен беше Ксантия-2.0 16v! Скъсах се да ходя по "майстори",защото возеше осезаемо по-кораво отколкото предишният....ХМ! И никой не можа да ми каже защо е така! Чак сега разбрах защо-имаше си копче "sport" и диаметъра на тръбите на сферите беше по-голям! Ама тогава.......нямаше форуми!

Ей,покрай тази тема, нещо пак започнах да гледам обявите,та ще видим какво ще излезе накрая!
        088пет722пет99
        http://www.hydropompi.com/

Коментар

ХМ, Круме. И Ксантията си ми е добра, ама ми се кара нещо по-голямо и с по-мазна возия.

Коментар

В нашия форум се продава рядко поддържана Ксантия, от онези които не се намират случайно при автоджамбазите. 3.0 V6 автоматик, но не Актива. Такава ми беше мечтата някога, но сега след ХМ, Ксантиите не са ми интересни...

Коментар

Колега видях я ксантията този човек доста любов и средства е вложил в нея.Зачетох се доста във форума и си отговорих на доста въпроси,мисля да ходя да я гледам ксантията,лошото е,че нямам възможност за друг автомобил в момента но поне да я поразгледам и покарам малко
              Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

От около месец се търкалям в един разкошен ХМ. Нямам думи да опиша емоцията и чувството, което създава.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:405974_2657589694446_1070318809_n.jpg
Прегледи:1
Размер:204.4 КБ
ID:5445852

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:564855_2657586814374_1506381077_n.jpg
Прегледи:1
Размер:93.6 КБ
ID:5445853

91-ва година, 2.0i 130 коня, уникално запазен.

Ксантията никой не пожела да я купи, затова я разглобих на части. Ако някой има нужда от части може да ми пише на ЛС, колата е 1.9 ТД 96-та година
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Има една приказка измислена покрай поддръжката на ХМ-а - собственика на ХМ втора ръка разбира колко е богат, когато влезе във сервиза.
                  ХМ-а е уникална кола, но така и не посмях да скоча на такъв.Като возия обаче не може да бие СХ-а, така както ксантията не поема неравностите както ВХ-а успява.Като гледам колегата под мене как върти очите, сигурно нещо трябва да се обосновавам или да пояснявам.
                  Последно редактирано от Самодържец; 23-01-13, 20:26.
                  Всеки трети е шести

Коментар

LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

ЦХ е емблематичен като возия, но е почти невъзможно да поддържаш такъв за ежедневна кола. ХМ и Ксантия са с макферсон отпред (пълна глупост) и не могат да докарат возията на ЦХ. Въпреки това ХМ-а вози много по-добре от Ксантията, нищо общо няма като пътно поведение и управление.
                      Аз в сервизи избягвам да влизам, защото взимат скъпо и не правят нищо. Малко са сервизите, които не гледат тези коли като голям камък. След редица сервизни патила покрай Ксантията се научих сам да правя повечето неща по тия коли. А мита за скъпите ремонт и поддръжка идва именно от там - от незнанието как да бъдат направени, което съответно излиза скъпо.
                      Yamaha XT​M600E '98
                      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Аз не ремонтирам нищо сам, защото съм малко инвалид визически. Но пък в двата сервиза, в които ходя, не помня да съм платил повече от 40 лева за труд, даже и при цял ден човъркане по колата. Е, някои оригинални части са неприлично скъпи, но такива много рядко се налага да се купуват. Обслужването и стандартната поддръжка са доста по-евтини от други коли в този клас.

За возията съм писал и преди. Няма значение, СХ, ХМ, Ксантия. Зависи от конкретната реализация на окачването. Някои ХМ-и возят по-добре от някои СХ-и, както и Ксантиите с хидрактив не отстъпват на ХМ. Всеки модел може да се направи да вози много меко или много твърдо, това е и едно от предимствата на сферите. Може да ги "тунинговаш". Недостатъкът на Макферсъна е в пътното поведение, затова се е наложило да се измисли и хидрактив при него, за да има хем мека возия, хем стабилност.

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                          Въпреки това ХМ-а вози много по-добре от Ксантията, нищо общо няма като пътно поведение и управление.
                          Нормално е, двата модела са в различни класове.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от dhv Преглед на мнение
                            Обслужването и стандартната поддръжка са доста по-евтини от други коли в този клас.
                            Това важи и за настоящата Х7-ма както и за С6-та, което си е сериозно предимство с оглед на качествата им.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                              ... Ако някой има нужда от части може да ми пише на ЛС, колата е 1.9 ТД 96-та година
                              Колега, Честито за придобивката и хиляди безаварийни километри!
                              И на мен ми е мечта ХМ-а, но за съжаление в момента не мога да я осъществя.
                              Колкото до резервните части, интересувам се от седалките, че моите вече доста са изпокъсани.
                              Ще ти бъда благодарен, ако качиш някоя снимка.
                              Кофтито е, че трудно се уцелва същата тапицерия, за да отговори на вратите...

Коментар

Имам няколко въпроса относно ксантията:
                                На всички ли ръчната спирачка блокира предните колела?(това ми доиде на ум от недозавиването на предното предаване,понякога ръчната е спасение)
                                Как се представя на краш тестове? - Примерно срещу 124,Пасат,Вектра,Вмв 5 и тн. конкурентите му в класа.(или може би няма конкуренция защото е само тои в собствения си клас )
                                Разгледах един спрял Ситроен Ц4 мисля,че беше,тип ван и ми направи впечетление,че има много добър обзор над пътя и ергономия - като погледнеш нагоре от предните седалки можеш да видиш небето,а волана може да отиде много напред,нагоре избощо сигурно е удобен за високи хора.
                                Поздрави
                                Последно редактирано от nbajani; 30-01-13, 09:50. Причина: правопис
                                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X