Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз да се присъединя към собствениците на струг С11

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И да се е залепила някоя стружка е било по-скоро инцидентно. Вероятно се досещаш, че ако се лепяха, за посоченият период скарата би заприличала на таралеж или някой трябваше да и слугинства непрекъснато.

Това което съм подсказал не е "най-добрата скара", решението на решенията или единственото правилно решениа. Разглеждайте го като алтернативно такова.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ето разстоянието, все пак струга е малко на диагонал върху тръби все още, като му закача тока и видя, че всичко е ок - ще го донаместя със щангата и нивелирам:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:разстояние до масата.JPG
Прегледи:242
Размер:404.2 КБ
ID:6933122 40 см., на тази маса ми е менгемето и в никакъв случай не се прощавам с нея.

Ето и къде е завряна косачката до него:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:балатуми.JPG
Прегледи:222
Размер:412.3 КБ
ID:6933123 С нови балатуми, таблицата е нова, на нея и сложих плексиглас и за да не се драска и сложих балатум. Върху балатума мога и да слагам разни дреболии, макар и да има лек наклон. Днес му сложих още два ремъка, беше само с два. Намерих и от пластмасовите накрайници за охлаждането, оригиналния метален течеше в основата и понеже е по-стегнат от този на лампата, може да го използвам за нея. Смятам да използвам оригиналния трансформатор и да намеря някаква лед лампа на 24в.Има вариант да вържа две 12в. последователно, а и варианта с лед лента не е за пренебрегване, олепих си една настолна лампа така и със едно компютърно захранване свети по-силно от 100 ватова крушка.

Коментар

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Имаш готови 24V фарове за камиони. Но може да ти светят много силно.
        Стандартната осветителна инсталация е с променливо 24V. Не всеки LED "фенер" на 24V ще тръгне. Може да ти трябва и мостов изправител на постоянно 24V !

Тясно е. Ще си като Валя Терешкова на орбита

Коментар

Може да ти трябва и мостов изправител на постоянно 24V !
        Това съм го помислил, но виж, идеята за камионджийски фар е добра! Нека да свети силно, с 2.5 диоптъра съм и не е излишно на е по-светло.

Коментар

При това изобилие на всякакви светодиодни осветителни тела, за каква ли не употреба, да слагаш камионджийски фар?

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от xpp1969 Преглед на мнение
            ...40 см., на тази маса ми е менгемето и в никакъв случай не се прощавам с нея...
            Ще я преместиш. Явно задължително искаш някои неща да ги свършиш по трудния начин, но.... всеки има право на грешките си.

Това за камионджийския фар също е пълна глупост.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При това изобилие на всякакви светодиодни осветителни тела, за каква ли не употреба, да слагаш камионджийски фар?
              В наше село няма никакви осветителни тела на 24 волта.Мога само да се заиграя с ленти, но ще изгубя доста време за такава дреболия. Правил съм го, в предишните постове го споменавах, мисля.

Това за камионджийския фар също е пълна глупост.
              Не съм съвсем убеден. Виж, може да сме се изгубили в превода, говорим за крушка от камион, не за целия фар.Нещо такова:
              https://www.emag.bg/komplekt-led-led-diodni-krushki-za-farove-autodiag-h1-36w-7600lm-12-24v-kru008/pd/DF788NBBM/?ref=fp_growth_widget_2_1&provider=rec&recid=rec_74_6f0e67a6d7c9c7abcfaf97678346b5df43000b032f6f693f9e0a2dcdff9efdf5_1691866856&scenario_ID=74​​​​​​​
              Моята лампа е чисто платно за рисуване, защото само стърчи подвижното рамо, нямам никакъв абажур, ще пригаждам от нещо и съответно и фасунгата аз си решавам каква да сложа.
              Просто не искам да променям схемата, тоест, да слагам компютърно захранване и да мина на 12в., а трафът така или иначе си го имам. А що се отнася до рафта, да го преместя, означава да го махна от помещението, защото вътре няма къде да се сложи.

Коментар

За светодиодните лампиони...
                Аз не бих сложил мощен (ярък) прожектор ако няма възможност да се регулира. В моят случай това не е толкова важно защото имам възможност да му бая, и да стане това което искам.
                За металорежещи машини е почти задължително светлината да не трепти за да няма стробоскопични ефекти. Освен че дразнят, могат да са опасни.

Аз не бих купил ментерливи китайски крушки за фар, независимо какво обещават на опаковката или колкко са евтини. Това е загуба на време и средства...

Как бих подходил аз. Ако не намеря готов прожектор работещ на 24V произведен от приличен производител, ще закупя такъв работещ на 220V, ще го разглобя и ще му подбера подходящ драйвер който да го захрани от 24V.

И коментаторите...

Коментар

Това е най-евтин вариант https://tiraksesoari.com/%D0%B4%D0%B...BE%D0%BB%D1%82
                  Има значение стъклото с какъв релеф е, за да не ти прави зайци.

Стандартна крушка, но на 24 в https://www.led-zona.bg/led-krushka-...a-svetlina-270 . Остава да си намериш абажур.

По-силен LED осветител от 10-ина W ще ти "вади очите" ако е близо.

Подобен фар слагах на машини с въртящи се части, но не забелязахме стробоскопен ефект. Сигурно е въпрос на късмет какъв китаец ще случиш.

Коментар

https://www.led-zona.bg/led-krushka-...a-svetlina-270
                    Нещо такова би било най-лесно, но тези ултралукс са големи боклуци, моят опит като поддръжка (това работя), сочи Osram като лидер на нашия пазар.Даже Philips са по-калпави. Може всичките да са китайци, но опитът ми сочи че има китайци и китайци .Само не знам дали произвеждат Osram на 24v, за сега не намирам из нета нищо. Ще се обадя на ТМТ, даже и тях ги няма в наше село, но в съседната област имат магазин. А драйвер не ми трябва, имам си траф. С такава крушка, първо ще съм с обикновена фасунга и второ - няма да се налага да слагам грец. Дано ги има на 12W, защото на по-слаба светлина нищо не виждам.

Коментар

• stefsab
                      stefsab коментира
                      Редактиране на коментар
                      По каталог свети почти колкото 60W крушка от старите. Ако ще ти свети от 20-50 см - пробвай с такава. Да опиташ при твойта организащия на раб. място как е. Най-много да загубиш 10-ина лв. , но ще знаеш в каква посока ще искаш на променяш.

По спомен, на старите плафони на машините имаше лепенка с мощността на крушката и е от типа 40 или 60 W макс. По тогавашните разбирания е било достатъчно за локално осветяване.

Първоначално публикуван от sek.1
                    Поне от тия където са на 220 волта има едни безименни в Мосю Бриколаж по 1.30 които поне според мен са по добри и от Осрам . В нас съм с Осрам и поне 2 са изгоряли или там каквото им става а с бриколажските съм по всички машини и подвижни лампи и още нямам отказала а режима на работа е несравним от към сътресения и вибрации . Още доста преди мен на фрезичката ми и на единя струг колегата е извадил лампите на 220 волта .
                    Нали преди време писа тук, че си личи кога твоят човек събира контейнер с български стругове за арабелите? Е те сега във фейсбук форума се е активирал и вдига всички залежали обяви. Явно пълни контейнера

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1
                      Поне от тия където са на 220 волта има едни безименни в Мосю Бриколаж по 1.30 които поне според мен са по добри и от Осрам . В нас съм с Осрам и поне 2 са изгоряли или там каквото им става а с бриколажските съм по всички машини и подвижни лампи и още нямам отказала а режима на работа е несравним от към сътресения и вибрации . Още доста преди мен на фрезичката ми и на единя струг колегата е извадил лампите на 220 волта .
                      Понякога когато изгори светодиодна крушка и бия два чука на балона за да разгледам как е направена.
                      Досега не съм виждал добре направена крушка "нонейм" или от измислените марки.

И коментаторите...

Коментар

По спомен, на старите плафони на машините имаше лепенка с мощността на крушката и е от типа 40 или 60 W макс. По тогавашните разбирания е било достатъчно за локално осветяване.
                        Поправям постоянно разни електроуреди и електроника с настолна лампа, защото работилницата ми е в мазе и няма естествена светлина.Имам ясна представа какво виждам и какво - не. 10 ватовите лед стават като им отлепя балона. По-мощните вече вършат работа и без този фокус. По - слабите не стават за мен. Апропо, със свален балон изкарват много повече, балона задържа топлината и самата електроника се нагрява доста повече. Изсъхват кондензаторите и се скапват светодиодите.
                        Понякога когато изгори светодиодна крушка и бия два чука на балона за да разгледам как е направена.
                        До преди 3-4 години ги разлепвах с макетно ножче и ги поправях. Имам доста части от Аличко, още се въргалят в един шкаф.

Коментар

...разбира се изключения винаги има - у дома на нощната лампа съм сложил една, която съм купувал от алиекспрес преди сигурно повече от 10 години, тогава изобщо по нашите магазини не се предлагаха, беше ерата на така наречените "енергоспестяващи", които са си чиста проба луминесцентни. Още си работи китаеца, но не бих се доверил на такива, просто съм уцелил дълголетник. Виж, когато захраня административна сграда, която свети по цял ден с въпросните "осран" и за двете години гаранция съм върнал 2-3, то значи са добри. А от тези ултралукс няма нито една изкарала година. Това са си мои наблюдения, разбира се, не ангажирам никого с тях. Та, по темата. На струга му е сложен универсал 200мм руски. Няма обратни челюсти и ми се иска като че ли да взема друг. Откъде да взема кадърен и дали да се спускам на 250 или да си го оставя на този размер?

Коментар

А дали се налага и някаква промяна на фланеца, или просто се нахлузва новия, респективно другия? Гледам и захвата ми е от старите, с някаква секторна гайка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X