Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WEILER lzd 220 - новата ми "играчка"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още не съм стигнал до входен филтър. Ще го има предвид.

Не. Точно това си мисля как глобално да го реша.
    - Ляво /дясно / стоп/ Авариен стоп;
    - 8 фиксирани скорости по 3 жици в двоичен код / потенциометър. При пот. ще ми трябва и индикация.
    Самия вариатор стои на мин. скорост и тръгва от мин скорост. На макс. скорост лостът му стои неудобно.

Мога да извадя панела отгоре, като удължа лентовия кабел, но не ми харесва.
    Ако пусна оборотите през VFD -то, то трябва да фиксирам вариатора на макс и губя удобството да бутна лоста на вариатора с лакът.
    Особено за резби вариатора е много удобен - стартираш на по-високи обороти и 2-3 навивки преди края, сваляш на мин и точно и лесно вадиш ножа от канала.

Засега съм се насочил към главен ключ вкл./изкл и индикатор, и втори ключ ляво /дясно въртене.
    Скоростта остава през вариатора.

Коментар

• Инверторът има ли аналогов изход(и)? Повечето имат, и към нето (тях) могат да се програмират различни функции. Например напрежението да е пропорционално на оборотите, тока през двигателя и т.н.
      Съответно могат да се скалират, да кежем 1V = 1000 оборота. И индикацията става лесна - обикновен панелен волтметър. Това че няма да е съвсемм прецизна и да "цепи оборота" не е толкова важно.

Като второ решение за индиакция - аналоговият вход за управление на оборотите също може да се скалира. Съотвено свързваш волтметъра там. Работа на инвертора е да "изпълни заданието", и толкова. Тоест, с достатъчна достоверност може да се приеме, че изходът е пропорционален на входа.
      Да, така няма да ти индицира коректно плавния старт и стоп, но с това свързване - толкова.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Инвертора е прост. Няма аналогов изход. Не пречи да му нарисувам скала на врътката, но ще се наложи доста мех. преправяне, за да го поставя удобно. Аз бягам от мех. промени в конструкцията.
        Нямам разумно решение как да го направя, че да ми е леснодостъпно и в полезрението при работа.
        Електрическото решение е безгрижно. Проблема ми е в ергономичното поставяне на копчета/врътки за управление на ново място.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 1 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X