Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлична преса

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хидравлична преса

Утре ще звъня на двете фирми дето се занимават с хидравлика за оферта-не ,че ще купувам предполагам,че цените са космически.Просто информативно.
    Значи вече имам бутало,помпа и разпределител ще взема тия дни от едно ЮМЗ.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
      Утре ще звъня на двете фирми дето се занимават с хидравлика за оферта-не ,че ще купувам предполагам,че цените са космически.Просто информативно.
      Значи вече имам бутало,помпа и разпределител ще взема тия дни от едно ЮМЗ.
      Ако искаш напиши точно какво ти трябва,аз работя на 20 метра от фабрика "Капрони" в Казанлък,тук произвеждат всякъкви помпи разпределители и имат магазин на портала с изложена всякъква продукция която произвеждат, мога да проверя след празниците и да ти кажа. А има и по малки фирми правят същите неща.
      Стефан Дянков

Коментар

интересува ме цената на разпределител,тръби и помпа.Предварително благодаря,колега.Весели празници!

Коментар

Охх.... пак интересна тема
          И аз от известно време съм се зарибил да си правя преса... първо мисхех да я правя с крик от транспалетна количка (такъв ми изладна все пак ) намерих материалите, скицирах си това което искам ама сега от почти месец се зарибих да сменя крика с помпа и бутало... защото сега пък помпа ми изпадна барабар с двигателя, такава от станция на 110бара, каквато е на снимката по-доло, пък и е много удобна за употреба
          То на мен всъщност идеята ми дойде, че в работата си изработихме преди почти година такава преса и виждам колко е лесна за ползваме и удобна http://www.picvalley.net/u/728/1602471418.JPG
          Та и аз мисля да е нещо като тази, но по-малка като габарити и от доло с подвижна маса... абе нещо като това което е дал sparow ама не с крик ами с бутало http://www.picvalley.net/u/1367/1052912663.JPG
          Та сега ми остана само да си намеря по-яко бутало, някое с по-голяма площ на прилагане на налягането както и маркучите и разпределителя... ама те са по-лесна работа... утиваш и купуваш пък и може би ще могат да се намерят... буталото ми е проблема за сега, че никой няма такова... може да се поразрова след празниците в вторичните в града, да видим дали ще намеря нещо интересно
          Моите снимки...
          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Звънях в една от фирмите
            http://www.hydraulicm.eu/index.html
            имат ръчни разпределители само два размера.
            40л./мин.-156лв. без ДДС.
            80л./мин.-228лв. без ДДС.
            дано да съм полезен на някой.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              Звънях в една от фирмите
              http://www.hydraulicm.eu/index.html
              имат ръчни разпределители само два размера.
              40л./мин.-156лв. без ДДС.
              80л./мин.-228лв. без ДДС.
              дано да съм полезен на някой.
              Ако ти се дават 200 кинта , давай . Казах ти - от руски трактор става, а и все още се намират.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

естествено,че няма да ги дам.
                просто се обадих информативно да разбера кви са им цените и като казаха им пожелах весели празници и затворих..
                колегата Ivanko ме помоли да пусна инфото щото и той ще си прави преса и така ама не мисля,че и той и ,който и да е ще ги даде тея пари за една "ръчка"..

Коментар

Като съвет : използвай вместо разпределител от ЮМЗ - разпределител от мотокар,той си има вграден клапан

Коментар

Разпределиел от мотокор върши много добра работа при самоделните преси,има и регулатор за налягането - просто като идея

Коментар

дядо коледа взе че дойде по никое време,но оправданието му беше че сега ги намерил на тавана си
                      Червената помпа е от хидравлика на ЮМЗ
                      другата май е немска или чешка универсална.
                      Някой ще може ли да обясни как става връзването на помпата към разпределитела ,буталото и резервара за масло?

Коментар

за да се изработи хидр. преса са нужни освен метала за станока с подвижно рамо хидр. бутилка от навес на юмз помпа от юмз разпределител от юмз хидр. маркучи които не са скьпи резервоар за маслото където се монтира помпата и ел. двигател между 2.5 3.5 кw. .Зглабяш по следния начин правиш станока закрепваш бутилката по твой избор на неподвижното рамо монтираш разпределителя на пресата на удобно ниво според твоя ръст горе долу по средата правиш резервоара за маслото за около 10 15 литра с два отвора единият от горе другият от долу.Свързваш ел.двигатела с помпата монтираш ги под резервоара за да може маслото от резервоара до входа на помпата да стига на самотек и свързваш с хидр.маркуч за вис.налягане долния отвор на резервоара с входа на помпата.Изхода на помпата пак с хидр.маркуч свързваш с входа на разпределителя.До входа има друг нипел който свързваш с горния край на резервоара.От другата страна на разпределителя срещуположно има два нипела които свързваш бутилката и готово.

Коментар

Някой знае ли как се смята ,колко масло е нужно за нормална работа на хидравликата.
                          тая помпа капрони,е българска обаче в сайта им има разни данни ,но за нея -не.
                          имат ли помпите смукателни свойства, да сложа резервара за маслото малко под нея,не че аз искам ми така идва
                          откъде мога да намеря фланци за вх. и изх.,нестава с резба защото корпуса на помпата е алуминиев и със сигурност няма да удържи на 200бара. а и от какъв метал се правят накрайниците към цилиндъра и изобщо по системата

Коментар

днеска цяла сутрин рових в един скрап и по обяд късмета ме споходи,и за малко пари се сдобих с български разпределител,ХИДРАВЛИКА
                            в момента кисне в нафта,утре обещавам фотоотчет на свършеното до сега.

Коментар

ето малко снимки,почти съм го събрал остава да се реши въпроса с големите луфтове на щангата нагоре/надолу,които са сериозни около 5мм. радиално и аксиално

къв ред ,учудвам себе си

щока ,който пропуска масло към цилиндъра

вдясно е клапана ,който все още не е ясно за кво е

ето всичко събрано
                              и въпросния клапан пада се вляво на разпределитела с болта отгоре

търсих из интернет и според номера дето е набит на разпределитела показва ,че е балканкар-ски,като се замислям май е от мотокар ?

Коментар

Колега ,така като го гледам тоя разпределител мисля че няма да ти върши работа.На теб ти трябва с 4 извода, 2-та които са на ръчката и се връзват към цилиндара и другите 2 за налягането от помпата и обратното масло до резервоара.Този който си показал е с 3 извода и работи в една посока.Най вероятно е от мотокар ,за вдигане на вилиците "товара" които падат от собствената си тежест.
                                0887632135-Краси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X