Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлична преса

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хидравлична преса

колега,а може ли да ми намериш разпределител от юмз и за колко горе долу пари?
    мерси за маниала помогна много.

Коментар

Във всеки магазин за земеделска техника ще ти кажат цена за нов. Има ги в наличност почти навсякъде. Но май цената се движи около 200 лева. То не е много, при положение, че поддържа 3 канала, но каква е ползата, щом ти трябва само един.
      На старо не знам, не съм се интересувал, но те като нови имат навика да текат, а като стари не ми се мисли...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

на старо вървят по 2-30лв. ,ама една от причините да не взима от юмз,макар че доста ми го хвалиха колегите,е че е руски ,а имам лош опит с руските неща,.
        значи стана ясно кое как е на руския разпределител от горния му щуцер се подава маслото от помпата,от задния се връща в бутилката,а от двата отгоре се закачва цилиндъра,въпроса е дали руските и българските са на еднакъв принцип,но като гледам отвътре е сходен с моя.
        сега остава да купя тръбите и да сложа помпата,другия ми въпрос е дали алуминиевата бутилка е подходяща за резервоар?обема й е около 10-12литра.
        и понеже не искам да слагам 4киловатов двигател,защото не е нужно,може ли да сложа 2.2 с предавка 1към1 или 2800об/са много за помпата,а тя е казанлъшка с обем около 10кубика.и налягане 175номинал.

Коментар

Да ви предупредя нещо! Използвайте разпределители с вградена защита от пренатоварване(по описанието оставам с впечатлението, че разпределителят е със защита, но все пак). Не разчитайте само на здравината на маркучите! Когато правих шприца(вярно там всичко е много сериозно като параметри), бях объркал изходите на острова. Единият изход беше заводски запушен с клиновидна стоманена тапа-стандартна за тази цел. Но аз по грешка му вкарах налягане. Очаквах, че ще се чуе натоварване на мотора или помпата, ако има нещо неправилно. Нищо подобно! Гръмна като бомба и тапата се заби в стената, на около метър от главата ми. Вярно е, че стената е кирпичена, но съм повече от сигурен, че ако ме беше улучила, сега нямаше да пиша тук!

Коментар

значи моя разпределител е български на хидравлика,има един клапан,предполагам,че с него се регулира налягането,понеже при мотокарите няма клапани като на хидравлична станция,но не намирам инфо за него.В една книга четох,че при сондовите машини се слагат дросели на цилиндрите,като правели подаването плавно и живота на въжето се увеличавал,тук нужни ли са дросели на цилиндъра и колега ще може ли да препоръчаш подходящ клапан,за всеки случай.
            като гърми маркуч, не става кой знае какво,понеже течността е несвиваема,друг е въпроса ако маркуча е с въздух,на компресора като му слагах инструментите директно и понеже нямах накрайници връзвах с тел,веднъж като помпих гуми,маркуча гръмна,по точно се изпрошна и ме плесна здраво ,после една седмица ходих с черта на лицето ,а бяха само 10атм.

Коментар

Дай една снимка, за да го видим разпределителя. Почти съм сигурен, че е с клапан. Като пренатовари и отваря вътрешен байпас. Беше питал за привода. Стават всички варианти. Във фирмата, където работех преди, имахме хидростанции за повдигане на капака на едни хомогенизатори. Те бяха с по два конусни ремъка, а капакът си беше над 500 килограма. Но винаги единият се износваше повече и започваше да товари. При мен и на шприца и на пресичката са с каре, директно на мотора. Става гумено каре от "Лада". Но моите помпи, са за по-ниски обороти и ги въртя на 980/min. Също на такива обороти бяха и хидростанциите.
              Повечето маркучи са на холендри и там няма кой знае каква вероятност да избие, но може да бъде доста опасно при маркучи с конусни връзки.Там налягането просто изхвърля освободения край, който е с железен накрайник. А понеже е преса, със сигурност ще има човек наблизо.
              Последно редактирано от Еmil; 14-05-09, 00:42.

Коментар

назад в темата има още снимки на разпределитела,клапана се пада отгоре вляво,това с болта.

Коментар

Да, разпределителят е със защитен клапан(това долу вляво, както и предполагахме). Процедурата по настройката е ясна-отхлабва се контрагайката, след това с по-сериозна отвертка се донастройва желаното налягане. Едно е сигурно-при правилно свързване няма да има проблем с налягането, защото дори при максимално натягане на регулиращия клапан, той ще отвори. Съветът ми е да го изпробваш и чак тогава да опитваш настройки. Един от, евентуално, нежеланите ефекти е, че ако е прекалено хлабав, няма да постигаш максимален натиск. Но щом е от мотокар-нямаш грижи! Не мога да си спомня как точно са хводовете и изходите, най-добре погледни на някой свързан, за да не сгрешиш. Имаш ли ръчка за това? Тя е малко особена. Има един вътрешен полумесец, който описва движението на стоманения щифт спрямо неподвижното закрепване, а освен това леко фиксира крайното положение във всяка посока.
                  Последно редактирано от Еmil; 14-05-09, 08:23.

Коментар

има си ръчка,но затрих дебелия щифт и в момента е с една тръбичка,но като го намеря ще го сложа,има и един друг прът и едно лостче от него може да се избира в какво положение да се сложи разпределителя. в нормално положение е на 0 ,
                    гледах такъв от юмз и на юмз-то задния край се слага да се връща маслото,горния /до клапана/ е за вход и двата щуцера са за цилиндъра.
                    с холендрови гайки,ще ми трябват и накрайници,не може ли с кухи болтове?

Коментар

Най-добре е да си направиш или да си намериш оригинални щуцери. Знаеш, че се уплътняват с медни или алуминиеви пръстени, нали? С болтове може да стане, но виж каква е стъпката на резбата.

Коментар

да всички свръзки с медни пръстенчета,незнам резбата на цилиндъра каква е,но по цялата система освен помпата е с вътрешни резби и ще трябват преходници за холендър,пък и системата на разпределетила си беше с кухи болотове като го взех.

Коментар

Ако не бързаш толкова, надявам се, другия месец да си идвам до България и ще ти дам оригинални холендри. Аз съм от Габрово и една разходка до Плевен няма да ми дойде зле. Имам доста различни видове щуцери. Измери резбите, за да знам предварително какво ще набавим.

Коментар

мерси много колега,ще премеря днес резбите и ще напиша,ама има ли някакъв друг начин за мерене освен с резбомер?защото не разполагам с такъв.

Коментар

Или с резбомер, или с болтове, с различни резби, които знаеш. Не се притеснявай, ако трябва ще донеса всичко и ще търсим.

Коментар

Ами броиш 10 витки колко мм. са и делиш на 10 след това, поне това е най-простия начин с ролетка или шублер да премериш резба
                                Моите снимки...
                                https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                                https://500px.com/ivankoo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X