Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Компресор

Аз ако си глася работилница бих наредил колкото мога бутилки. Ако имам късмет ще включвам компресора само на нощна енергия.

Коментар

По стечение на обстоятелствата имам 2 с добър дебит (~400 л/мин). Единия е с 50 л бутилка, другия с 270. Когато ми трябва нещо дребно да си издухам пускам малкия. За боядисване - големия. Не знам другите как са, но моята пневматична мрежа колкото и да я уплътнявам - все изпуска от някъде налягането. До скоро бях само с малкия и при боядисване почти постоянно работеше, но все пак ми вършеше работа. Мисълта ми е, че и малкия и големия си имат предимствата. Та май е най-добре множество бутилки с кранове и според нуждата ползваш обема. Минуса е, че нямаш мобилност, но за това съм си пригодил една 50 л бутилка, която помпя и разнасям за гуми и такери.

Коментар

За гуми не, но за такери и тем подобни, неискащи голям дебит, ми се чини че една 7 литорва бутилка с течен CO2 би ти свършила значително повече работа, а е и доста по-компактна.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Става, но за градове в които не Ви е проблем пълненето. Ние ходим до Севлиево (50км) да си пълним бутилките.

Коментар

Я да питам - за како са тези цифки, сързащи двата цилиндъра? Изглежда, че компресирания въздух от единия цилиндър влиза другия. Не схващам логиката и затова питам дали не е нещо друго. Може и да е с двустепенно компресиране, но тъй като оборотите на двата цилиндъра са еднакви - би трябвало второто бутало да е по-малко, за да има някакъв смисъл от него. Но като цяло нещо ми се губи смисъла - по-високо налягане, но по-малък дебит (от едностепенно с два еднакви цилиндъра). Затова ми е мътилка и питам, някой ако е запознат.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161214_163155.jpg
Прегледи:1
Размер:97.9 КБ
ID:5737139Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161214_163145.jpg
Размер:88.8 КБ
ID:5737138Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161214_163202.jpg
Размер:97.2 КБ
ID:5737140Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161214_163220.jpg
Размер:78.3 КБ
ID:5737141

Коментар

Двуцилиндров компресор , еднакви цилиндри , работещи в паралел. Това на изхода служи за охладител.
              Фиат Купе
              Опел Фронтера В
              Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Питах за цифките от другата страна. Това на изхода е ясно.

Коментар

Ако питаш за бронзовата тапа предполагам че е технологичен отвор.
                  Така като гледам снимките ми изглежда на двустъпален компресора.
                  Черната кутия е филтъра а до нея е изхода, от другата страна са свързани двата цилиндъра през оребренията.
                  Дали цилиндрите са еднакви може само да гадаем, може едното бутало да прави по голям ход.
                  Последно редактирано от 1georgi; 16-12-16, 18:30.

Коментар

Затова питах дали има запознати...

Коментар

Първоначално публикуван от bgpavlp Преглед на мнение
                      Здравейте,
                      изчетох 120стр. за един ден но сега в главата ми е много объркано, затова ще помоля за кратък и точен съвет.
                      Сдобих се с ето тази глава: https://drive.google.com/file/d/0B2E...ew?usp=sharing
                      BALMA NS18B
                      Технически параметри:

• Цилиндри 2
                      • Степени 1
                      • Вх.Дебит (l) 476
                      • Налягане (bar) 10
                      • Мощност (kW) 3 kW
                      • Обороти (RPM) 1 400

Имам възможност да избирам между 200,400 и 600 литра бутилка (ще ми подарят). Моля за вашето мнение, коя от трите да избера. Също така и какъв монофазен електродвигател да търся.
                      Електромотора вече е налице (не съм предполагал, че баща ми ще има такова нещо на тавана).

2,2kW,монофазен, 2880 оборота.
                      Сега си търся шайба, има ли от нещо готова да се сложи или трябва да се прави?

Коментар

Шайба ако нямаш късмет да намериш, ще правиш.

Трябва ти около 3 пъти по-голям диаметър на главата спрямо шайбата на мотора. С този мотор ще постигнеш по-малък дебит (около 300).

Коментар

Аз на главата шайба имам, трябва ми за електромотора. На глава е премерих и е 390мм, главата я дават да работи на 1400 оборота. По прости сметки предполагам че ми трябва шайба за електромотора около 200мм външен размер и вътрешен 24мм.

Коментар

С тоя мотор няма да можеш да я въртиш до 1400, трябва да се целиш в нещо като 1000

Коментар

Тази глава си е за трифазен двигател около 3 киловата и отгоре, за да успяваш да я въртиш по всяко ГОДИШНО време. По принцип са ти дали входящия дебит. На изхода и с истински двигател дебита ще е много малко над 300 литра. Монофазните двигатели нямат добър въртящ момент за стартиране при студено време и под товар. А и трябва да си вързан с 16мм2 направо за АЕЦ-а. А пък горното ми мнение е основано на 10-тина години играчка с монофазни компресори.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Ето да си изчислиш шайбите. Диаметъра на шайбата на двигателя трябва да е не по голяма от диаметъра на статора(това го знам от майстор бобиньор). Не търси максималните обороти на главата.

n м / nгл : dш м / dш гл

n м / nгл = dш гл / dш м

n м -обороти на мотора
                                nгл- обороти на компресорната глава
                                dш м –диаметър на шайбата на мотора
                                dш гл - диаметър на шайбата на главата
                                "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X