Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Компресор
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Компресор
Хора, търся съвет. От доста време се нуждая от компресор в гаража за дребни работи. Все си мисля, че още не му е дошло момента, ама тия дни трябва да пръскам с парафин (с пистолет и пълнители от 1л) и може би тоя момент дойде...
Та въпроса ми е - компресор от 24л дали ще ми свърши работа за пръскане с парафин или не? От това зависи дали все още ще си чакам да дойде момента или ще инвестирам сега в нещо качествено. И какво бихте ми препоръчали като качествено?
Коментар
-
Няма да имаш проблем за дребни неща. Основният проблем е малкият дебит и малкият ресивър. С малко паузи върши работа. Две години тормозих нонстоп един такъв енхел, докато не му се счупи един пластинчат клапан и го смених с истински компресор.
Изпратено от моят SM-A320FL с помощта на Tapatalk
Коментар
-
Че ще върши - ще върши, но ще трябва да го поизчакваш. Пистолета за шагрен, с който предполагам ще пръскаш, харчи доста въздух.
Ще пусна тия дни един за продаване, поради сдобиването с тоя от пост 2486: http://www.offroad-bulgaria.com/show...51#post3199651
Сух, с 25л. бутилка, мисля италиански беше. В кондиция си е и не е тормозен много. Довечера ще наснимам и ще пусна тема.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Я?Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеДовечера ще наснимам и ще пусна тема.
Коментар
-
Колеги, какъв компресор трябва за гумаджийница? Машина демонтаж-монтаж, гайковерт и някой други пневматични джаджи като шлайфче например. Ще се търси нов компресор.При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Отваряш техническите характеристики на машините, с които ще работиш, виждаш колко литра въздух ползват за минута и при какво налягане, и купуваш компресор с 50%отгоре на необходимия дебит. Така направи един приятел и си е предоволен от покупката, но той купи глава на Абак и сглоби сам останалото.
П.П. Имам предвид консумацията на всички машини вкупом
.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Ако работиш сам няма да ползваш по-вече от една машина едновременно, но въпреки това е добре да имаш запас. За професионална употреба ще ти трябва сравнително голям компресор=на трифазен мотор(с тока как си). Сметни си частите ако си го правиш сам, сигурен съм, че няма да е по-лош от купешки и ще е с параметри каквито точно ти искаш."Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев
Коментар
-
Все съм се чудил, не може ли да се направи достатъчно голям ресивер и да се ползва нощна енергия и да не ти бучи докато си там. То че може може въпросът е дали цената на ресивера няма да надхвърли икономията за 200 години примерно.
Коментар
-
- с други думи : трябва ти истински .С пучите въшки , за които си говорим тука няма да стане .Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнениеКолеги, какъв компресор трябва за гумаджийница? Машина демонтаж-монтаж, гайковерт и някой други пневматични джаджи като шлайфче например. Ще се търси нов компресор.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Може всичко.Имам например 10на кубикова която напълно би свършила работа.Мъката ще е като тръгнеш да го пълниш с нещо слабо което може и да не изкара едно пълнене.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВсе съм се чудил, не може ли да се направи достатъчно голям ресивер и да се ползва нощна енергия и да не ти бучи докато си там. То че може може въпросът е дали цената на ресивера няма да надхвърли икономията за 200 години примерно.
При мен се пълни с 30кв винтов или дизелов според къде го ползвам и грижи няма.Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
Напълн е възможно,дали е икономически оправдано,нямам идея,но се сещам за един сериозен недостатък-ако ползваш помещение под наем,при евентуално преместване,големия ресивер ,определено ще се окаже проблем.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВсе съм се чудил, не може ли да се направи достатъчно голям ресивер и да се ползва нощна енергия и да не ти бучи докато си там. То че може може въпросът е дали цената на ресивера няма да надхвърли икономията за 200 години примерно.
Хубава глава с ресивър от 200 л. нагоре ще върши работа,а и е мобилна.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
.
Коментар