Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Как да си купиш заваръчен апарат тип пернишка саксия тежащ по табелка 30 килограма като цената му е същата като на среден клас инвертор около 500 лева ?
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
      Питам защото гледам тука в една брошура 170 ампера за 440лв. прозвуча ми немско знам ли.
      Аз се порових из нета но така и не открих такава цена за тези машини !Все пак можеш да ни покажеш тази брошура ,аз лично проявявам интерес!
      Иначе машините хич не са лоши според мен!Дори и да се произвеждат в Китай ако качеството е добро защо пък човек да не си купи такава машина .
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
        Та трансформаторни машини вече не се купуват...щото са много готини.
        Машини разни за разни предназначения, в противен случай всички производители щяха да правят 130А инвертори тежащи по 4-5 кг. Даже и по 100А, колкото да заваряват с 2,5 електрод и да караш колкото е необходимо шева един до друг, един над друг и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
          Машини разни за разни предназначения, в противен случай всички производители щяха да правят 130А инвертори тежащи по 4-5 кг. Даже и по 100А, колкото да заваряват с 2,5 електрод и да караш колкото е необходимо шева един до друг, един над друг и т.н.
          Информацията ми е от съвсем първа ръка. На 30-40 инверторни машини някой си купува Кракра, "защото баща му имал същата". Случвало се е на клиент за Кракра да му дам да изгори два електрода с някой инвертор и след това си купува именно инверторна машина. При изравнени цени няма много смисъл да купиш кютук 25 килограма. Като отидеш някъде да работиш и се окаже че е на четвъртия етаж ама асансьора не работи друго ще запееш. Един инвертор има много повече екстри и тежи от 5 до 8 пъти по-малко от аналогична машина с траф. Тук не говорим за евтините машини по хипермаркетите, защото те са смешка отвсякъде, ето:
          http://www.lidl-service.com/cps/rde/...ESG%20120%20A1
          На втория електрод ще го чакаш 15 минути да охлади.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
            ....Информацията ми е от съвсем първа ръка.....
            Зависи към каква "първа ръка" е насочен пазара на твоите машини .
            В този смисъл , Т-1000 е прав .

В цеховете ми работят 15 тиристорни МИГ/МАГ машини . В диапазон от 200 до 500 А. Стационарни постове. Имам и истински италиански и Линкълн , а най-старата Струна ми е май на 15 години . И работят . Е , чат-пат изгори по нещо ( все пак се товарят ежедневно) , ремонта за което не надхвърля 50-60 лв. При положение че покупната цена им се движи между 2500-3500 лв. през годините , заради ремонт 50 лв. да изхвърлям цяла машина ли ?! И при положение , че от технологична гледна точка на производството ми , машините си вършат работата безупречно .

Разбира се , от тук нататък стане ли въпрос за нова машина е ясно , че везните накланят към инверторите , но няма логика да изхвърля горните само защото вече има по- съвременни.

Въпрос на икономически и технически разчет .

Между другото , за големите производители обратната връзка с клиента е безценна . За електрончик , който сглобява китайски елементи в гаража е друга бира .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Зависи към каква "първа ръка" е насочен пазара на твоите машини .
              В този смисъл , Т-1000 е прав .

В цеховете ми работят 15 тиристорни МИГ/МАГ машини . В диапазон от 200 до 500 А. Стационарни постове. Имам и истински италиански и Линкълн , а най-старата Струна ми е май на 15 години . И работят . Е , чат-пат изгори по нещо ( все пак се товарят ежедневно) , ремонта за което не надхвърля 50-60 лв. При положение че покупната цена им се движи между 2500-3500 лв. през годините , заради ремонт 50 лв. да изхвърлям цяла машина ли ?! И при положение , че от технологична гледна точка на производството ми , машините си вършат работата безупречно .

Разбира се , от тук нататък стане ли въпрос за нова машина е ясно , че везните накланят към инверторите , но няма логика да изхвърля горните само защото вече има по- съвременни.

Въпрос на икономически и технически разчет .

Между другото , за големите производители обратната връзка с клиента е безценна . За електрончик , който сглобява китайски елементи в гаража е друга бира .
              Ама, никой не говори за изхвърляне. Естествено че като имаш нещо, дето ти върши работа, смисъла да го изхвърляш е никакъв. Даже разнасяйки тежки машини от по 200-300 кила, ако и без друго по обектите имаш техниката, дето да ги премести, и си вършат работата, естествено няма смисъл да се сменят.

Говореше се за незаменимост, което просто не е вярно.

@sek.1: Това с консумацията на ток само привидно е така. Че има разлика в полза на инверторите - има, но не е чак толкова фрапираща че да е водещото при смяната им. Изгорелите контакти и изгасените телевизори се случваха по други причини.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разбира се , от тук нататък стане ли въпрос за нова машина е ясно , че везните накланят към инверторите..
                Точно за нови говорим, ясно е че никой няма да си хвърли машините за това че са трансформаторни.

Коментар

Е , като говорим за нови е ясно . Машина , тип "Кракра" за да се сравнява с инвертор , трябва да е правотокова . Иначе няма база за сравнение . И дори само поради цената на трансформатора с медни намотки , излиза точно двойно по-скъпа при едни и същи технически параметри . Същото е и с МИГ/МАГ машините. Факт .
                  В този смисъл , не виждам за какво е горния спор .

Също така е факт , че и незаменими машини няма. Още един пример : Гогата споменаваше нещо , че не го кефи да вкарва 220 В в тръбата . Аз пък с подобни ( 220 волтови) инверторчета имам заварени километри корен в тръбопроводи от ф1000 нагоре. Моите заварчици предпочитат да мъкнат вътре 1 (един) кабел 220В на 30м. , плюс 5 килограмов инвертор , отколкото 30м. силови кабели , плюс реостата за дистанционно регулиране . При все че и в двата случая вертикалния и таванния шев са еднакви по качество. Лампата и в двата случая е на 36 В. Въпрос на вкус
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    А разхода на ел. енергия ? .. .
                    Какво той ? Инвертора да не би да се захранва от слънцето ?!

ПС. Аааа , Сега видях , че Спарки е писал за консумацията

Коментар

Не знам защо това тегло постоянно се дава за пример. Моя интерес привличат 3фазни 250-300А машини за виг и там дали е инвертор или трансформатор, все са големи, тежки и не са направени на местене. Разликата в цената също е много голяма. И понеже всяка жаба си знае гьола, то има машини за всеки вкус/джоб

Коментар

Не знам защо това тегло постоянно се дава за пример. Моя интерес привличат 3фазни 250-300А машини за виг и там дали е инвертор или трансформатор, все са големи, тежки и не са направени на местене. Разликата в цената също е много голяма. И понеже всяка жаба си знае гьола, то има машини за всеки вкус/джоб
                        Е то и 30 кила и 300 все е тежко. Разликата е че едното можеш и сам да си го натовариш в колата, а за другото трябва или специализирана техника, или да викнеш 3-4 човека.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе не е баш така

350 амперов трансформатор задължително се мести от двама души . Същевременно 350 амперов трифазен инвертор тежи малко по-малко от 160 амперова монофазна Кракра . Можеш да си го местиш сам .
                          А пък като стане въпрос за технически параметри : дори да говорим за стационарни постове , екстрите/глезотиите при инвертора са в пъти повече , независимо дали иде реч за ММА или ВИГ , хеле пък при МИГ / МАГ. Няма нужда да ги изброявам.

Коментар

е не са 30 кг, към нея задължително има количка, която не е много лека и бутилка, която е 60-70кг. С кабели, горелка и вода още+10кг. Размерите също не са малки и нямат дръжки за разнасяне насам-натам. Тоест са приковани към количката.

Владо, то екстрите са повече, ама те плащат и по-лошото е, че излизат солено . По големия проблем видях в качването на бутилката на някой машини. На някой количките им са направени с 2 колелца и като се мести се надига и няма проблем. Пода на количката е на равно със земята и бутилката се търкулва лесно на нея, като всичкото това си го мърдам без проблем с моите 60-кг. Обаче на трансформаторните/пък и на някой инвертори не е така и се иска да се надигне бутилката, за да се качи на количката, което за мен е непосилно без кранче
                            Последно редактирано от T-1000; 28-06-13, 10:10.

Коментар

Една 315А инверторна китайска машина тежи 34 кг и е на колела. Това означава че можеш да опънеш жили, но да я натовариш. При трансформаторните няма как да стане. За 500А Кракра едно време имахме две релси, които седяха в буса. Да я ратовариш релсите или мотокар. Кабели, горелка и др. са все отделно и могат да се откачат ако ще се транспортира.

Коментар

е не са 30 кг, към нея задължително има количка, която не е много лека и бутилка, която е 60-70кг. С кабели, горелка и вода още+10кг. Размерите също не са малки и нямат дръжки за разнасяне насам-натам. Тоест са приковани към количката.

Владо, то екстрите са повече, ама те плащат и по-лошото е, че излизат солено . По големия проблем видях в качването на бутилката на някой машини. На някой количките им са направени с 2 колелца и като се мести се надига и няма проблем. Пода на количката е на равно със земята и бутилката се търкулва лесно на нея, като всичкото това си го мърдам без проблем с моите 60-кг. Обаче на трансформаторните/пък и на някой инвертори не е така и се иска да се надигне бутилката, за да се качи на количката, което за мен е непосилно без кранче
                                При ММА нямаш ни бутилка, ни водно. Имаш едни кабели, кутия с електроди, машината, и толкоз. И впрочем, ако толкова често разнясяш бутилки, редно е да са от по-малките, па било то и повече бройки. Големите са повече за стационарна работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X