Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Да ти е честит!Безпроблемна и успешна работа!Сподели впечатления за работата на апратчето цена и т.н...
    Цената е 628 лв, за сега съм много доволен,работи отлично и е много тих.
    Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
    Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Че то в тия машини най шумното е вентилатора
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Че то в тия машини най шумното е вентилатора
        Да ама това не пречи на служебното USR да работи като ярмомелка....
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Тоя клас вентилатори са обикновено с всичко капсоловано . По някога става да им капнеш масло но това е временно решение . Почне ли да шуми сменяш с нов струва няма и 10 лева .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте,преди време си купих инверторен заваръчен апарат-китайски.
            Пускал съм снимки на модела тук,ползвам го много рядко.
            Преди няколко дни работих с машината и всичко беше ок,днес още когато го включих и изписа 649 на дисплеяНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090335.JPG
Прегледи:1
Размер:79.2 КБ
ID:5485391Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090337.JPG
Размер:72.5 КБ
ID:5485392Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090339.JPG
Размер:90.0 КБ
ID:5485393Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090346.JPG
Размер:81.8 КБ
ID:5485394.
            Към кого мога да се обърна за ремонт,какво може да е станало?

Коментар

Ако иска panism да се пробва. Това е "еволюцията" на машината с MOSFET-ите. IGBT, 20kHz, един траф с вторична от фолио. Не знам дали в токов режим. Доста поусложнена.

Машината принципно е сравнително трудна за сервизиране ако не е нещо видимо или е нещо извън силовата част.

Интересно решение на AC моста - двуполярен силов траф и AC полумост със сдвоена индуктивност на изхода. Съответно двойно повече диоди в силовата част и двойно по-малко транзистори в AC моста.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Sparky,мерси!
                Незнам на кого да го дам,когато работих за последно го изключих веднага,не изчаках да се охлади,може от това да е станало нещо.
                Щракам на AC ,DC -никаква промяна,сега пак го оглеждах и един елемент ми направи впечатление,че стои все едно има капка каноконлит отгоре-като лека черта омазняване.
                Близко до него свети постоянно един червен светлодиод.
                Данчо мисля,че се казваше човека,който се занимава с производство на заваръчни апарати-тук във форума май му имаше телефона някъде.Той дали ще може да помогне?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090370a.jpg
Размер:64.7 КБ
ID:5485599Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1090373a.jpg
Размер:92.0 КБ
ID:5485600

Коментар

Първоначално публикуван от ivohonda Преглед на мнение
                  Sparky,мерси!
                  Незнам на кого да го дам,когато работих за последно го изключих веднага,не изчаках да се охлади,може от това да е станало нещо.
                  Щракам на AC ,DC -никаква промяна,сега пак го оглеждах и един елемент ми направи впечатление,че стои все едно има капка каноконлит отгоре-като лека черта омазняване.
                  Близко до него свети постоянно един червен светлодиод.
                  Данчо мисля,че се казваше човека,който се занимава с производство на заваръчни апарати-тук във форума май му имаше телефона някъде.Той дали ще може да помогне?
                  Данчо е в Дел (aigwelding(точка)сom). Звънни и си поговорете, но ако не приеме, не е защото няма желание, а защото занимавката е много времеемка и с неясен резултат - просто машината така е направена. Аз мисля че още като я купи ти споменах това. Иначе работи добре, когато е в ред.

Относно снимките - едва ли тоя елемент е проблема - това предполагам е регулатор на напрежение, а те рядко сдават, защото рядко има от какво да сдадат. Това с капката каноколит е нормално за китайска (пък и не само) машина. Понякога дори цялата платка е лакирана. Със сигурност причината не е и в това че си я изключил топла.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Sparky,мерси отново!
                    Да,беше ми казал още тогава,че е трудна за ремонт.
                    Ще говоря с Данчо.

Коментар

Има ли шанс да прецакам електрожена,ако му удължа кабелите.Става въпрос за служебното USR 220А.Оригиналните са по под 1.5 м,а гадта тежи доволно и си е наприятно да я разнасям.Нови кабели надали ще ми купят та....???
                      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                      Mark Twain
                      СтоЕнчA

Коментар

Удължавай смело.

Коментар

Здравей колега! Преди да даваш машината на който и да било, погледни куплунга на платката на дисплея. Обикновено "китайците" са правени и сглобявани по бързата процедура, както бе при мойта машина, и куплунга на платката на дисплея беше вкаран до половината. След всяко почукване по корпуса дисплея показваше неадекватна стойност. Като разглобих машината и натиснах куплунга /макар, че беше поставен червен лак против самоизваждане/ всичко си дойде на мястото. Успех!

Коментар

Здравейте, понеже нищо не разбирам от инверторни електрожени, искам да попитам дали този става за любителска работа, като основно ще се ползват 2,5мм базични електроди? До сега ползвах telwin , но вчера ,,изпуши,, и сега съм раздвоен: да си купя нов, нискобюджетен, или да дам пари за ремонт на telwin-а?

Коментар

Точно този от снимката не е добро решение. Вътре е точно като телвин-а и горят абсолютно по същия начин.
                              Ремонта на телвин-а при нас ще ти струва между 50 и 100 лева в зависимост какво се е случило вътре.
                              По-доброто решение е, ако това, което ще си купуваш има гаранция.
                              За нашите машини е 2 (две) години. Гаранционен и следгаранционен сервиз.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Ако ще купуваш нова машина ти препоръчвам ARC200. Китайска , но много добро изпълнение и нямам никакви ядове с него. Работи безупречно при всякакво натоварване.
                                Последно редактирано от piron45; 15-06-13, 11:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X