Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Между другото,да поговорим малко за апаратите от марката „Selco“.
    Ок, тея от Модена са направили сравнително добра машина -фрашкана с електроника!Обаче в старанието си, са „оакали работата“.За какво иде реч?Ще обясня.
    Най-тъпата работа при тези апарати е кабелът свързващ генератора с телоподаващото!Кабелът освен че,подава различни волтажи за нуждите на логическата платка в телоподаващото устройство- предава също така цифрова информация чрез двойка мултифийд оптични кабели!
    Кабелите се повреждат лесно,въпреки че не са влакнесто-стъклени се чупят прегъват,замърсяват и така машината спира да работи!Чести дефекти също така в охлаждащата част на апаратите,в логическите платки,в генератора на мощност и ред други...
    Една скъпа играчка ,която спокойно можете да използвате само при гаражни заварки!
    За марката „Селко“ са особенно вредни прахът влагата и продължитената работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Linkoln Преглед на мнение
      Утре ще бъда готов с някои схеми.Работата е обемиста..и ще Ви помоля за помощ, когато съм готов за да качим схемите към форума.
      Като имаш готовност - кажи. Ще се разберем как да действаме и аз ще ги кача тук.

Пулсово Selco съм пробвал на един пловдивски панаир, и ми подпали бръмбарите в главата.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Linkoln Преглед на мнение
        Една скъпа играчка ,която спокойно можете да използвате само при гаражни заварки!
        За марката „Селко“ са особенно вредни прахът влагата и продължитената работа.
        Не знам за кой точно модел на СЕЛКО говориш, но имам наблюдение върху два заваръчни инвертора Генезис 1700. МНОГО корави машини, прах пясък, нищо - просто работят. Заваряват се тръбопроводи с тях, и са изгорели не един тон електроди БЕЗ ремонт.
        А иначе ако

имаш схеми и ги споделиш с нас
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Впрочем, туй с оптиките и аз го мислих, ама се отказах. Не щото съм предположил че са кекави, а щото са скъпи. Простичка изолирана CAN шина няма тия проблеми по никакъв начин, а там повече от мегабит не трябва, така или иначе.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така, готов съм!Дайте мейл да пращам схемите.Така мисля,,че по бързо ще стане.Нямам нужното време за да се занимавам.Извинете ме!Моделите които ще ви изпратя са '' Genesis -260-350-502 GSM''Плюс една за Miler

Коментар

За колегата по-горе с модела 1700.Това е нисък клас.Еднофазов 170 ампера без водно охлаждане и с интегрирано телоподаващо.Аз писах по-горе за трифазните машини с отделено телоподаащо и с водно охлаждане.Проблемите са там!!!

Коментар

Когато чантата с телоподаващото слезе на земята,и един заварчик -темерут започне да я влачи насам, натам като я дърпа с кабелите ела да видиш за какво иде реч!Достатъчно е едното влакно само да пречупи и резултата е 600 евро ремонт на кабели.Рязането на оптичен кабел,както знаете изисква специален нож,който съвсем не е евтин!

Коментар

Чак сега видях модела1700 Селко.Извинявам се ама той даже няма МИГ-МАГ - самоТИГ и ММА и няма нищо общо с тежката категория която ще ви изпратя с схемите.

Коментар

Снимките общо са 133 цялото мануале за селко и милер според описаните модели.После ще обяснявам подроности...

Коментар

В предната фирма в която работех докараха едно Selcoза да заварим красиво един ъглов таван. На едната снимка на земята се вижда част от фланеца който е отдолу на изделието. Отгоре(на 1600 мм) има същия, и се заварява отвън и отвътре. Диаметъра на фланеца е 7 метра, съответно има към 45 метра за заварка. С обикновените машини не ставаше, затова докараха това-да използваме пулса. Ами стана...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0102 (Small).jpg
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5383394
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0100 (Small).jpg
Прегледи:1
Размер:60.6 КБ
ID:5383395

Според мен настройките са малко трудни за научаване. Докато ги научим-и изделието беше готово... После напуснах и не знам какво се случи с машината.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

При Дженесис 3000m са обеднили чантата с телоподаващото с генератора.Така са избегнали този прословут хибридно -оптичен кабел който ги свързва.Предназначен е апаратът за заварки на неръждаема стомана,обикновена стомана и алуминий.За обкновенното желязо е препоръчително от фирмата производител да се използува методът Short Spray -Arc.Този метод позволява да се заварява удобно и под различни ъгли,с широка гама от видове тел.При заварки на неръждаема стомана и алуминий вече е препоръчително работа с PULSE ARC.Препоръчва се защото само така може да се правят заварки с отлични качества и без пръски.Машината може да се използува според дебелината на материала с увеличаване на мощността.Ако материалът надвишава 15 мм дебелна е препоръчително използуването на по големия близнак от серята Селко ,а именно-Селко Дженесис 3000 МТЕ

Коментар

Настройките се извършват като се задава дебелината видът на материала.После видът и дебелината на телта.Видът на „миксът“ на газ.Машината има интуитивна памет и сама избира- според зададените характеристики, оптималните режими за настройване.Разбира се може и ръчно да настройваш,ама си е по-добре да я оставиш сама да си свърши работата.После можеш да запаметиш всеки един модел за заваряне в отделна програма.

Коментар

И все пак тези машини ,са с същото водно охлаждане.А там след време започват проблемите.Има специален датчик в водното охлаждане,при липса на налягане спира генератора и ти изписва на дисплея-липса на налягане на охлаждащата смес.Именно смес ,защото е смес от антифриз и вода.ЗАДЪЖИТЕЛНО!!!Иначе зимата отива по дяволите помпа,клапани и радиатор!

Коментар

sparky(маймуна)omegatim(точка)цом

Коментар

Изпращам.Големината на всеки файл е над 6 мгбт.А пощата ми разрешава до 20 мгбт само.Голяма играчка ще е..но по два по три ще ти ги изпратя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X