От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...
4мм. електрод се ползва доста, но при професионалистите. Там винаги ще се намери приложение, но и машините им могат да ги топят. Тия масовите 200А апарати се задъхват и при 3,2мм та камо ли 4-ка да горят.
4мм. електрод се ползва доста, но при професионалистите. Там винаги ще се намери приложение, но и машините им могат да ги топят. Тия масовите 200А апарати се задъхват и при 3,2мм та камо ли 4-ка да горят.
А и масовите монофазни електроинсталации точно там, дето се ползват електрожени по-интензивно, също не могат да смогнат. Като падне напрежението на входа на инвертора на 150 волта, няма много какво да се направи по въпроса, каквото и да си нарил в електрониката. Аз по тоя повод на село съм си направил разклонител с дебел кабел, хванат директно след мощния предпазител на входа на къщата. Резултата е +20 и повече волта в напрежението при товар и 4-ка се топи безгрижно, поне няколкото пъти в които съм опитвал електрожен въобще на конкретното място. Правих го заради 50 амперовия плазмен резак - иначе напрежението в контакта падаше толкова, че компресора спираше да върти.
Коментар