Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Ми то големите трифазни машини дали инвертори, или не, са все тежки, големи и не са направени да се местят насам натам често. Когато инсталацията е добра /+-5% да варира напрежението/, то каква ще е разликата? За такава машина важното е да работи здраво и да не се разваля.

Коментар

Ами ако влезне в тръбата (понякога лабиринт от тръби) си го бутай с тебе пълзешком . Нали искаше да ти кажа кога е незаменим. Мога да се сетя и за още по-екзотични места за заваряване.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
        Ами ако влезне в тръбата (понякога лабиринт от тръби) си го бутай с тебе пълзешком . Нали искаше да ти кажа кога е незаменим. Мога да се сетя и за още по-екзотични места за заваряване.
        Не мерси ! Мъкнал съм кабели по 50 метра и реостата на триодината пълзешком и на патешко ходене в подземията на стария завод да заварявам гръмнал паропровод .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Понеже съм 100+ кила,аз успея ли да влезна в тръбата ,гаранция и електрожена ще успее,и пак ще е на 2м от мен.Въобще при условие,че едно от най-големите предимства на електрожена е неговата мобилност,ти да ми хвалиш тучове по 200 кила е несериозно.Доводи от рода на 40м кабел са безпочвени.Това че могли да работят 4 човека с него -също.Четири 200А инвертора по 10кг пак не е 200.
          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
          Mark Twain
          СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
            Ми то големите трифазни машини дали инвертори, или не, са все тежки, големи и не са направени да се местят насам натам често. Когато инсталацията е добра /+-5% да варира напрежението/, то каква ще е разликата? За такава машина важното е да работи здраво и да не се разваля.
            500A трифазен ММА инвертор тежи 30-40 кила. Същия трансформатор тежи 300. Размери изобщо няма смисъл да сравняваме.

Ми не е незаменим. Закачаш си същите кабели на инвертора и си работиш безгрижно. Трансформатора е с предимство единствено ако трябва да работи в говната, но не е и незаменим. Просто цената на инвертори, направени да работат в такива условия е силно неприятна.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе момчета........ Инвертора под земята не може да се охлажда. Ако заварявате в такива условия ще го чакате ли да охлади (ако изобщо охлади) след сработване на защитата? За кабелите кво да ви кажа, трябва да го видите с очите си или само ще задаваме въпроси. Естествено такива ситуации в домашни условия няма да се случат, но при професионалистите се случва.........Тия дето произвеждат такива апарати, сигурно си нямат друга работа и се надпреварват кой ще направи по тежка и нефункционална машина, а и някой ако се прецака да я купи.......направо удрят джакпота

Коментар

Абе момчета........ Инвертора под земята не може да се охлажда. ....
                Що там няма въздух ли??,който перката да "прекара" през топлоотдаващите елементи????Ако изключи значи не си избрал правилния електрожен.Взимаш този който има 100%ПВ при 40 градуса за тока с който ще работиш и чакай да изключи.
                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

Абе момчета........ Инвертора под земята не може да се охлажда. Ако заварявате в такива условия ще го чакате ли да охлади (ако изобщо охлади) след сработване на защитата? За кабелите кво да ви кажа, трябва да го видите с очите си или само ще задаваме въпроси. Естествено такива ситуации в домашни условия няма да се случат, но при професионалистите се случва.........Тия дето произвеждат такива апарати, сигурно си нямат друга работа и се надпреварват кой ще направи по тежка и нефункционална машина, а и някой ако се прецака да я купи.......направо удрят джакпота
                  Тия, дето произвеждат такива апарати произвеждат и инвертори дето могат същото. И горе ти споменах - само цената е неприятна. Но на който му е нужна 30 килограмова машина вместо 300 колограмова си намира начина да си я набави. Няма особени пречки да се направи инвертор, работещ дори ако го поливаш с маркуча. Въпрос на приоритети. Това че на вас ви е по-добре да работите с 200 и кусур килограмови машини не ги прави незаменими.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това че на вас ви е по-добре да работите с 200 и кусур килограмови машини не ги прави незаменими.
                    Именно за това се създават и за това са НЕЗАМЕНИМИ. Заварчика държи само ръкохватката и само тя му е нужна за да заварява. Завира се през ревизионни отвори и други теснотии с кви ли не акробатики . Аз не бих вкарал и 5 килограмов инвертор с 220 волтов удължител на метър от мене в такива условия. Такива токоизточници се ползват при ремонтни дейности на дълги труднодостъпни и екстерни трасета, дори се правят и по-мощни установки от няколко такива апарата. За кабелите, сложи на някой инвертор и пробвай. От електроника не разбирам много, но съм се убедил на яве. Понеже няма да стигнем до единомислие аз спирам до тук.

Коментар

Пробвай инверторите на Кемпи и пак кажи дали предпочиташ трансформатори . Аз съм работил с профи трансформатори на ЕСАБ и инвертори Кемпи и съвсем отговорно мога да заявя, че предпочитам инверторите дори и за стационарна работа. И дължината на кабелите не им е проблем, но и струват едни други пари. Най-малкия 140 А инвертор беше 600 евро. Върху един такъв падна лист ламарина към 1 тон и му направи корпуса на сол, но машинката си работеше.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Именно за това се създават и за това са НЕЗАМЕНИМИ.
                        Незаменими са защото са 200 килограмови ли??? Хубавите машини си имат и настройка за дължината на кабелите, когато по някаква причина това се налага. Инвертори има всякакви - от такива, дето разчитат на кабелите за изходяща индуктивност до такива дето си имат собствена в корпуса. Опитвал ли си го на инвертор, дето струва 5 цифрено число в зелено?

Коментар

Пробвай инверторите на Кемпи и пак кажи дали предпочиташ трансформатори
                          Не съм казал, че предпочитам трансформаторите. Въпроса беше за приложението им. А за пробване съм пробвал какви ли не машини и роботи. Имах този късмет и удоволствие. . ЕСАБ-ите отдавна не са марка за сравнение.

Спарки, имаш ли някаква практика в тоя бранш, та така категорично се изказваш. Апарат ММА за 5 цифрена сума ти лично барал ли си? Било то траф или инвертор. Работя (ех) предимно само с истински машини и то мнооооого дълго време. И никога не съм бил категоричен относно дилемата за двата вида апарати. Всеки апарат има някакво предимство пред друг (било тегло, мощ, здравина, можене). Понеже имам лични 5 инверторни машинки (4-цифрени) и съм си правил всякакви тестове и опити, та знам за какво говоря.

Коментар

Апарат ММА за 5 цифрена сума ти лично барал ли си?
                            Мда, инвертори няколко броя лично пипнати, от 4 цифрени, та до 5, дето не започват с 1 отпред. Заварчик не съм, ако това питаш. Но пък знам какво има вътре и как и защо работи. И знам че няма абсолютно никаква техническа пречка ММА инвертор да работи с 40 метра кабели, стига да е правилния за приложението, за което се ползва. Трансформаторна машина с тиристорно управление (като горепоказаната), била тя и марсианска, чисто физически не е способна на това, на което читав инвертор.

Да, трансформаторната ще я купиш на 5 пъти по-ниска цена, ще я валяш в калишаците и мизериите десетки години и тя ще си работи, но до там. В момента в който има място на което безопасно да завреш аналогичен като параметри инвертор без да се напълни за 2 часа с всичката гнус на света, трансформатора умира прав, включително и по отношение на охлаждане.

Коментар

А разхода на ел. енергия ? Ако работиш в нещо което все още е тежко и държавно не ти пука ама ако си частник ? На времето с трансформатора като почнех на вилата гасех телевизорите на комшиите а предпазителите горяха за няма и 5 минути . Сега с инвертора не ме усещат че работя . В работата вече три години наравно с трансформаторните телоподаващи работи и едно инверторно на ВИКИ Б и за момента не съм чул да се оплакват че нещо му е станало въпреки тежкия режим на работа . Не виждам дори и в прахоляка какво ще му стане на инвертора просто по често трябва да се отваря и продухва . Същото важи и за големите трансформаторни машини тези които работят при нас ги продухваме на 2-3 месеца .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Та трансформаторни машини вече не се купуват...щото са много готини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X