Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

4мм. електрод се ползва доста, но при професионалистите. Там винаги ще се намери приложение, но и машините им могат да ги топят. Тия масовите 200А апарати се задъхват и при 3,2мм та камо ли 4-ка да горят.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
      4мм. електрод се ползва доста, но при професионалистите. Там винаги ще се намери приложение, но и машините им могат да ги топят. Тия масовите 200А апарати се задъхват и при 3,2мм та камо ли 4-ка да горят.
      Просто защото масовите 200А апарати масово не са 200А. А и масовите монофазни електроинсталации точно там, дето се ползват електрожени по-интензивно, също не могат да смогнат. Като падне напрежението на входа на инвертора на 150 волта, няма много какво да се направи по въпроса, каквото и да си нарил в електрониката. Аз по тоя повод на село съм си направил разклонител с дебел кабел, хванат директно след мощния предпазител на входа на къщата. Резултата е +20 и повече волта в напрежението при товар и 4-ка се топи безгрижно, поне няколкото пъти в които съм опитвал електрожен въобще на конкретното място. Правих го заради 50 амперовия плазмен резак - иначе напрежението в контакта падаше толкова, че компресора спираше да върти.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В убавите апарати има PFC, което вдига цената доволно. Но се е случвало на една площадка за работят 10-ина заварчика с инвертари и беше голяма мъка. Тока не стига за никъде.

Коментар

В убавите апарати има PFC, което вдига цената доволно. Но се е случвало на една площадка за работят 10-ина заварчика с инвертари и беше голяма мъка. Тока не стига за никъде.
          PFC-то компенсира калпави жици само до някъде. Пролема е в съпротивлението на мрежата - от едно ниво нагоре просто не позволява да издърпаш повече мощност от нея, каквито и еквилибристики да правиш. Закона на Ома не прощава никому.

PFC-то, като стойност на компоненти, би трябвало да вдига цената между 20 и 30% за прост електрожен и по-малко за скъпа машина с повече екстри. Другото са номера на маркетинговия отдел.

Абе за сериозна работа си трябват трифазни машини просто. За съвсем сериозна работа и яки жици до тях.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе за сериозна работа си трябват трифазни машини просто.
            Или трансформаторни правотокови апарати.

Коментар

Заповядай с моя ташак китаец,дето е 140А ,да видя как ще го задъхаш с 3.25.
              До сега, за 2 месеца, от както го имам ,съм изгорил 3 пакета по 5 кг НОРД и не знам колко по 2.5.Единствената забележка е ,че му греят кабелите,защото по 10 квадрата .
              Последно редактирано от Shtaiga; 27-06-13, 17:11. Причина: запетаи,пп грешки..абе неграмотост
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

Заповядай с моя ташак китаец,дето е 140А ,да видя как ще го задъхаш с 3.25.
                Айде нема нужда . Заповядай с твоя...китаец утре на една конструкция в София да видим кон боб яде ли и магаре стока ли е .

Коментар

Че аз съм всеки ден по конструкции.И твоите ли да дойда да правя?
                  "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                  Mark Twain
                  СтоЕнчA

Коментар

Или трансформаторни правотокови апарати.
                    С абсолютно нищо не са по-добри от инвертор. В общия случай даже са по-лоши.

Е, имат едно предимство - ще пестиш пари от фитнес зала.

Коментар

Ще изкараш кинти бре . Не е моя, а само съм се наел да я правя.
                      Ще ти дам да си играеш с едно Кастолинче, пък аз ще се боря с китаеца.

Смени си кабелите с 16кв. да не ти греят, с тези дето си сложил ще прецакваш масата и ръкохватката по-бързо.

Коментар

С абсолютно нищо не са по-добри от инвертор.
                        http://www.directindustry.com/prod/c...20-576413.html

Понякога са незаменими.

Коментар

http://www.directindustry.com/prod/c...20-576413.html

Понякога са незаменими.
                          И с какво по-точно са незаменими? Това един инвертор тежащ 30 кила го прави смешно в абсолютно всяко отношение.

Коментар

Ще го направи смешен ама знаеш ли кога ......никога. Свали инвертора на 20м. под земята и му тури 30-40м. силови кабели и тогава ги сравнявай. Да не говоря, че може да се ползва от няколко заварчика едновременно. Да, не са мобилни както инверторите, но си имат своите достойнства и предимства.

Коментар

Какво е страшното на 20 м под земята?И защо да му слагам 40 м кабел като теглото на инвертора му позволява да е на 2м от мен?
                              Mark Twain
                              СтоЕнчA

Коментар

Ще го направи смешен ама знаеш ли кога ......никога. Свали инвертора на 20м. под земята и му тури 30-40м. силови кабели и тогава ги сравнявай. Да не говоря, че може да се ползва от няколко заварчика едновременно. Да, не са мобилни както инверторите, но си имат своите достойнства и предимства.
                                Че защо да му слагаш 30-40 метра силови кабели, като просто можеш да го занесеш до мястото, където и стандартите стигат? Пък и защо реши че 30-40 метра силови кабели не могат да се закачат на инвертор?

Единственото предимнство на трансформаторната машина е че понеже вътре няма нищо, може да работи във всякакви говна, влага, прах и прочие. Не че няма инвертори дето могат същото, но струват едни други пари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X