Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Немски друг път. Имаха представителство в България до миналата година, но май се изнесоха.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
      Немски друг път. Имаха представителство в България до миналата година, но май се изнесоха.
      А какви са !?Ще ме накараш май пак да ръчкам из нета !?
      Преди години ги загледах в един магазин защото ми направиха впечатление ,на машините пишеше че са произведени в Германия !
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Отдавна не вярвам на надписи .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Питам защото гледам тука в една брошура 170 ампера за 440лв. прозвуча ми немско знам ли.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
            Питам защото гледам тука в една брошура 170 ампера за 440лв. прозвуча ми немско знам ли.
            Дай да я видим тая брошура!Ако наистина е така -има нещо гнило !

Коментар

Не са немски, идваха при нас и говорихме по друг повод. Брандирани с немски надписи китайски машини са. Ние говорихме за компресори и водоструйки с тях. Немско е само името, няма нищо срамно в китайския произход.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                Немско е само името, няма нищо срамно в китайския произход.
                Ми няма разбира се !Но тогава когато ги гледах такава цена (440лв) нямаше ,всичко бе в четири цифрени цени !
                Последно редактирано от welderargon; 24-06-13, 22:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  Ееее , щом иде реч за хоби машина , с която ще се заваряват асмалъци , то няма смисъл да обяснявам къде и защо е необходим електрод ф4.
                  И без друго става въпрос за приложение при заваряване на определени видове стомани и нещата опират както до технология , така и до познания по заваряемост на стоманите и термообработка по време на технологичния процес . Ще трябва да намеся и понятия като въглероден еквивалент , металургични процеси по заваряване и т.н. .... което би било скучно за аудиторията , насочена главно към каси на метални врати , огради за гробници и "лепене" на ралници.
                  Заеби машината,разкажи за технологията.На мене ми е интересно.Най-добре в отделна тема....
                  "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                  Mark Twain
                  СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                    Заеби машината,разкажи за технологията.На мене ми е интересно.Най-добре в отделна тема....
                    Това че ти е интересно ме радва . Най-добре е някой ден при адаша дядо Владо . Докато "лочиме кафе" , както той се изразява
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Това че ти е интересно ме радва . Най-добре е някой ден при адаша дядо Владо . Докато "лочиме кафе" , както той се изразява
                      Ше си вкараш беля с мене на живо.
                      Само кажи кога и бирата от мен.
                      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                      Mark Twain
                      СтоЕнчA

Коментар

Да, наистина за хоби работа предимно 2.5 и 3.2мм. се използва... даже и в работата (професионално нали) рядко използвам 4-ка... пердимно за нещо бая дебело. Аз лично 4-ките в работата предимно ги използвам когато трябва да пълня луфтове с електрожена при "добре орезмерени детайли", нещо като добавъчна тел при ВИГ... хаха, иначе през повечето време хващат прах на рафта
                        Моите снимки...
                        https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                        https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                          Спарки, последното нещо което в тези инвертори което дефектира са кондензаторите, нищо че са на 85гр. Досега не съм видял нито един повреден при ГИЗМИ. А иначе машината е двутранзисторен правоходов инвертор.
                          Пробвал съм и с поставяне на дросел - за работа с обмазан електрод НЯМА разлика. Все пак честотата е много висока над 85кХц и индуктивноста на заваръчните кабели е достатъчна. Виж за ВИГ си има смисъл.
                          Казах само че тия 2 признака говорят за орязване до крайност с цел ниска цена. И са си компромис (ИМХО). Двутранзисторния правоходов при тия мощности е също компромис с цел ниска цена.

Какво дефектира си е според машината и не е задължително пряко да е свързано с това какво конкретно има вътре. 85-те килохерца са кажи-речи еквивалентни на 42 килохерцов пълен мост по отношение на индуктивността. Като сложиш и 50-те процента максимално дюти, работата съвсем се омазва чисто електрически баш в натоварените режими. В резултат - във ВИГ режим едната машина буквално не се чува, а другата фъщи и бръмчи, със съответните ефекти върху дъгата.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Като сложиш и 50-те процента максимално дюти, работата съвсем се омазва чисто електрически баш в натоварените режими. В резултат - във ВИГ режим едната машина буквално не се чува, а другата фъщи и бръмчи, със съответните ефекти върху дъгата.
                            Да, за ВИГ се усеща много, но при заварка с базичен електрод работят прилично. А "дюти-то" си е макс 45% при тях. Инак, не може да се размагнити транса. Любителска машина си е...това е
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Здравейте колеги.Скоро разглеждах сайта на Редко и видях, че имат телоподаващо.Към което, се включва всякаква миг-маг машина.И веднага ми мина през ума, дали ще мога да включа моето елекроженче.Което е 170 амперовото на Вики-б.,все пак е инвертор и работи на прав ток.Но за нещастие тоците и всичко свързано с тях са ми тъмна Индиа.Та някой по-запознат да даде акъл.

Коментар

Не, няма да може.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X