Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Първоначално публикуван от ivohonda Преглед на мнение
    Здравей,би ли ми дал номер за връзка с Данчо?
    Мерси
    0884668884 - Данчо
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      0884668884 - Данчо
      Или по-точно - фирма "DEL"

Коментар

Здравейте,тия дни купих апарат от ebay ,ето този:http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...:X:RTQ:IT:1123
        До седмица трябва да пристигне.С транспорта ще излезе 562,50 евро, читав ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от ivohonda Преглед на мнение
          Здравейте,тия дни купих апарат от ebay ,ето този:http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...:X:RTQ:IT:1123
          До седмица трябва да пристигне.С транспорта ще излезе 562,50 евро, читав ли е?
          Работи....

...ама не дай боже да се скапе. Вътре е буквално нарит. Силовата част, да речем, е ремонтируема сравнително лесно. Управляващата обаче е пълна гнус, често с "въздушни" доработки. Разбирай - лепнали някой кондензатор върху 2-те крачета на някой транзистор, и т.н. А самата платка е голяма, с много дискретни елементи и не до там много интегрални схеми.

Всъщност, като дойде, ако искаш отвори, снимай, и качи снимки тук. Може пък да е по-читаво изпълнение от двата варианта на същото, които съм виждал.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Меси за успокоението....)
            От много гледане и мислене така става..)
            Когато пристигне ще го снимам от вътре и ще постна снимките.
            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Работи....

...ама не дай боже да се скапе. Вътре е буквално нарит. Силовата част, да речем, е ремонтируема сравнително лесно. Управляващата обаче е пълна гнус, често с "въздушни" доработки. Разбирай - лепнали някой кондензатор върху 2-те крачета на някой транзистор, и т.н. А самата платка е голяма, с много дискретни елементи и не до там много интегрални схеми.

Всъщност, като дойде, ако искаш отвори, снимай, и качи снимки тук. Може пък да е по-читаво изпълнение от двата варианта на същото, които съм виждал.

Коментар

Не бе, то си работи съвсем нормално. Просто не ми харесва вътре като изработка, концептуално. Сравнено с други, трудно се ремонтира, съответно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да кажа и аз няколко думи... инверторите НЕ са вечния трансформаторен електрожен с който са свикнали повечето хора.
                Развалят се. И съответно трябва да се ремонтират или заменят с нови. Свиквайте с тази мисъл.
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                  ...Развалят се.
                  Някои по-често, други - по-рядко...

А наскоро имаше случка с трифазно трансформаторно българско телоподаващо. Думнала намотка на трафа. А трафа струва колкото 80% от цената на ново. Толкоз за "вечните".

Вече и по тоя параметър инверторите не са твърде назад. В общия случай ремонта на инвертор (изключвам марков такъв) е по-евтин от ремонта на трансформатор, стига да не е тотално овъглен и да не става нищо от него. Това ако има сервиз, в който да го направят де.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Някои по-често, други - по-рядко...

А наскоро имаше случка с трифазно трансформаторно българско телоподаващо. Думнала намотка на трафа. А трафа струва колкото 80% от цената на ново. Толкоз за "вечните".

Вече и по тоя параметър инверторите не са твърде назад. В общия случай ремонта на инвертор (изключвам марков такъв) е по-евтин от ремонта на трансформатор, стига да не е тотално овъглен и да не става нищо от него. Това ако има сервиз, в който да го направят де.
                    При цена на ПСТ шината от 20 лева без ДДС нагоре няма как да излезе ефтин ремонта на трансформатор . Инверторите вече са по ефтини и като начална цена и като ремонт. Има още няколко сравнително голями български фирми които произвеждат още трансформаторни електрожени със стари наличности на ПСТ шина но в един момент като свършат и се наложи да калкулират нова цена пернишката "саксия" става златна .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                      И съм ги виждал и съм ги пробвал- заваряват добре ,само че имам съмнения в достоверността на параметрите им!
                      Продава ги същия този търговец който е продал и телоподаващото на колегата пуснал тази http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=118754 тема !
                      Имайте предвид че при покупка на подобна техника нямате нито гаранция нито пък има начин да върнете апарата обратно!
                      Моя познат който си е купил такъв аргонов апарат го е получил по куриер с опцията отваряне на колета и оглед ......и при неодобрение на стоката –връщане !
                      Апарат е с пълно оборудване на кабели и бренер за ВИГ заваряване само че бренера е модел който за пръв път се внася в България и поради това няма консумативи за него http://welderargon.snimka.bg/other/z...75420.22623115
                      Можели малко повече информация за този модел какво може благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
                        Можели малко повече информация за този модел какво може благодаря предварително.
                        Възможностите му са скромни -200Am. инверторен електрожен който може да работи с почти всички видове електроди ,изпробван е с 3,25 но най вероятно ще работи и с 4-ка!Има опция ВИГ с безконтактно палене .За бренера вече писах в предните постове,но дано вносителя на тази техника да се сети да внася и консумативи за нея.
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

С цветни те метали ще се справяли ме интересува да знам да ли да инвестирам.

Коментар

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
                            С цветни те метали ще се справяли ме интересува да знам да ли да инвестирам.
                            С кои по-точно цветни метали?

Коментар

По принцип алуминия ако се наложи

Коментар

За алуминий ти трябва променливотокова машина. Това няма да ти свърши работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X