Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Телоподаващо

То на рентгена не е важно с какво е заварявано, а кой го е заварявал. Е, с много калпава машина няма да стане, но пак всичко си зависи от ръката и окото.

Жоро, честито за машината. От година и половина имам точно същата, и винаги се кефя когато работя с нея.
    Даже днес пак я ползвах, доста интензивно-правих резервоар за една КИА-на Иван Жоров, от форума. С подходящата газ си е направо удоволствие да се работи, чак ме е срам, че за това ще взема пари...

Ако знаеш какво вълнение беше при мен-извадих машината от кашона, после ходих за фотото, после да снимам ли, да сглобявам ли, да чета книжката ли, започвам едно, оставям го, започвам друго, сещам се за трето, оставям второто, и така... И всичко това от мерак.

Когато си вземаш газ е добре да вземеш смес-най-подходяща е 80% аргон с 20% въглероден двуокис. Тогава машинката направо пее, а шева се лее. Е, с другата масова смес-96% аргон, и 4% кислород е още по-добре, но виж какво е с другата, тогава минавай към по-горния клас.

А ако искаш да видиш сериозна разлика в работата на машината с различни газове-пробвай да работиш с въгероден двуокис. Пак става, даже това е газът с който тази технология е проходила, но е далеч от добрата работа, оттам и качеството на шева.

Относно дебелината на заваряваните детайли-с тази машина може да се заваряват железа с неограничени дебелини. Въпрос на скосяване на заваряваните краища, и избор на режим на заваряване, за да не прегрее машината преди да си завършил шева. При дълги шевове де, за къси няма значение.

П.П. Моята машина още не е изключвала от прегряване. Не съм я и тормозил много де, но съм имал и такива случаи( с други машини)-завариш 20-30 см, и машината спира, и светва лампичката с термометъра...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
      Какви пари ти излезе тази машина ако не е тайна?
      http://www.aigwelding.com/AIG%20Weld...Range_2014.pdf
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Отделно от това за членове на форума има 10% отстъпка.
        Поне при мен беше така, а и някой друг го беше споменал.

AIG да каже дали я има все още.

Обаче със или без отстъпка-машината си заслужава парите.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз съм я тормозил много и никога не е изключвала .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Имах възможноста да си поиграя с 200 амперовата машина делл,добър избор,относно работата с алуминиева тел не съм го пробвал,но останах учуден че машините на Вики Б в казанлък също работят с алуминиева тел,в магазина има заготовки на детайли с различни скосове и дебелини,питах дали имат проби от дефектоскопия,казаха че не са носили ,но ми стана интересно че работят и така.Поканих ги да участват във форума,изразиха готовност,но за съжаление няма резултат за сега.
            Всички телоподаващи работят с алуминиева тел.Като смениш водача с тефлонов, като и смениш газта - работят . А това нещо "селфа" може да се конкурира с ТИГ - не само по производителност- то е ясно, мачка. Но качеството е това, по което се конкурира с ТИГ-а.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              П.П. Моята машина още не е изключвала от прегряване. Не съм я и тормозил много де, но съм имал и такива случаи( с други машини)-завариш 20-30 см, и машината спира, и светва лампичката с термометъра...
              Доста упорствах,докато произвеждах рама за плуг,не ми се получи това с изключването,успях да прегрея ръкохватката само,машината е уникална...
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

То на рентгена не е важно с какво е заварявано, а кой го е заварявал. Е, с много калпава машина няма да стане, но пак всичко си зависи от ръката и окото.
                Коле, на електрожена ухото върши повече работа от окото! Всеки електроженист го знае, но не всеки го осъзнава.
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Отделно от това за членове на форума има 10% отстъпка.
                  Поне при мен беше така, а и някой друг го беше споменал.

AIG да каже дали я има все още.

Обаче със или без отстъпка-машината си заслужава парите.
                  Привет!
                  Благодаря на всички за добрите думи и положителните отзиви за нашите машини.
                  Да, отстъпката за форума от 10% продължава да съществува и важи за всички продукти, които предлагаме.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]767571[/ATTACH]
                    Хайде и аз да се похваля тогава. Днес се сдобихме в службата и ние с такава машина - 200А. Благодаря на колегата "aig" и брат му за любезното отношение и изчерпателните обяснения и демонстрации за възможностите и работата машината.

Коментар

Честито, хубава придобивка.

Коментар

Първоначално публикуван от rmihalev Преглед на мнение
                        Хайде и аз да се похваля тогава. Днес се сдобихме в службата и ние с такава машина - 200А. Благодаря на колегата "aig" и брат му за любезното отношение и изчерпателните обяснения и демонстрации за възможностите и работата машината.
                        Манинката е перфектна. Нямах никакъв опит досега с телоподаващо. Само с аргонов апарат заварям от около 10 години.
                        Спретнах му една количка.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0068.jpg
Прегледи:1
Размер:237.8 КБ
ID:5645154

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0069.jpg
Прегледи:1
Размер:248.5 КБ
ID:5645155

Коментар

Като така си омотал шланга,не запъва ли понякога
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Колко метра е шланга?
                            Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Като така си омотал шланга,не запъва ли понякога
                              Ами засега не. То от омотаните шланга е с най-големия диаметър.
                              А и омотаването е само за "транспорт".

Коментар

Първоначално публикуван от vasil_karov Преглед на мнение
                                Колко метра е шланга?
                                4 метра.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X