Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Телоподаващо

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
    Имам инверторен електрожен, но тънката ламарина ми скъсява живота. Другото е че, със заварките не съм специалист. Навремето преди 10 г.работех доста прилично с телоподаващо, но не беше мое.
    E ,то тогава някоя от предложените машини ще ти върши перфектна работа !
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Дано.
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Имам инверторен електрожен, но тънката ламарина ми скъсява живота. Другото е че, със заварките не съм специалист. Навремето преди 10 г.работех доста прилично с телоподаващо, но не беше мое.
        Относно тънката ламарина обърни внимание машината която ще избереш дали има в комплекта водеща ролка за тел Ф0.6, т.е. да можеш да работиш на най-ниския възможен ток. По-вероятно е ролка за Ф0.8 да не може да води добре тел Ф0.6.
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
          Относно тънката ламарина обърни внимание машината която ще избереш дали има в комплекта водеща ролка за тел Ф0.6, т.е. да можеш да работиш на най-ниския възможен ток. По-вероятно е ролка за Ф0.8 да не може да води добре тел Ф0.6.
          И аз имах проблем преди години с това. Понеже моята струна ми е наследство от вуйчо ми. Учих се на тел 0.8, но след това ми се наложи да заварявам тънко и видях доста зор с 0.8, та реших да пробвам с 0.6, но ролата преплъзва. Помислих си че с натягане на усилието в ролката, ще се подобри, но не стана, а започна да протрива телта и да я къса. След като купих ролка за тел 0.6 и нещата се оправиха.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
            На варстроя ролката е с два канала,0.8 и 0.6мм.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150102_184647.jpg
Прегледи:1
Размер:122.6 КБ
ID:5632847

Име:20150102_184709.jpg
Размер:71.6 КБ
ID:5632848

Име:20150102_184814.jpg
Размер:103.0 КБ
ID:5632849

Име:20150102_184858.jpg
Размер:120.8 КБ
ID:5632850
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

С тел 0,8 колко дебели детайли могат да се заваряват?
              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

С тел 0,8 колко дебели детайли могат да се заваряват?
                До 4-5мм,може и по-дебело,до към 10мм,на няколко слоя за неотговорни детайли.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Може и 15мм, но си иска ампераж .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

0.8 работи до към 220А. С мъка и пръски, но работи. Работата е там че машината няма да ги вдигне.

Заварявам редовно 6 към 10, с 1мм, на 200А. Иска и скос, и разстояние между елементите, дето се заваряват. При това ги заварявам двустранно. Иначе си имате заварка от двете страни, а по средата - нищо. Дори и само скос до около 2мм дебелина на 6-цата не помага, ако няма разстояние. 10мм с малък ампераж и 0.8 тел е твърде амбициозна задача за тая машина според мен.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На повече от 4мм без подготовка няма смисъл да се мъчиш. Не знам какви врати правиш, но студен прифил 40/40 с дебелина на стената 2 мм се заварява безгрижно с моя Айнхел. Последно заварявах с него 60мм черна тръба и заварката още държи, като е тествана "ударно" с броните на няколко буса .
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Ще ползвам машината за заварки по коли, но в същото време си правя и врати за мазетата - там има профили до 3-4 мм. Това е работата. Уточнявам като казвам коли 2-3 за година са много, същата е и бройката на вратите. Правя и разни декоративни изделия. Нямам нищо против и машина вхора употреба окомплектована с бутилка и винтил. Ако трябва ще събирам и още пари, но винаги има,, НО,,,, и става по-бавно,,!
                        Честита нова година колеги много здраве щастие късмет и много работа през новата година.Колега прав си че има но и става бавно, но винаги си струва вярвай ми.Минал съм по твоя път и знам/научил съм го по трудния начин/ че всеки един лев повече вложен в истинска машина ти се изплаща стократно.
                        Последно редактирано от resora; 03-01-15, 11:00.

Коментар

Ще заварявам от 0,4 мм максимум до 4мм ( е то никога не се знае НО )просто питам за информация. Вече имам предложение от колега да пробвам и закупя машина от него. Скоро ще пиша да се отчета. Благодаря на всички за компетентните отговори, май ще се мятам в дълбоки води, ама да видим .... Още веднъж благодаря!
                          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            До 4-5мм,може и по-дебело,до към 10мм,на няколко слоя за неотговорни детайли.
                            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            С мъка и пръски, но работи. 10мм с малък ампераж и 0.8 тел е твърде амбициозна задача за тая машина според мен.
                            Като споменах за 10мм,ставаше въпрос за масивни детайли и основната причина е,че тока е малък 140А и просто не му стига.За дреболии става,та даже и прегрява:

Име:20150103_183828.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:5633010

Име:20150103_184029.jpg
Размер:125.2 КБ
ID:5633011

Име:20150103_184418.jpg
Размер:132.6 КБ
ID:5633012

Име:20150103_184434.jpg
Размер:114.2 КБ
ID:5633013

Коментар

За какви 10мм пишете? Ширината на детайла какво отношение има към тока на заваряване?

Коментар

Ще заварявам от 0,4 мм максимум до 4мм ( е то никога не се знае НО )просто питам за информация. !
                                За над 4 мм. можеш да се ползваш електрожена .Защо трябва , а пък и не е нужно да залагаш на работа за всичко само с телчарка!Търсиш машина за определен вид работа ,с определена цел и с определен бюджет -а пък ние се опитахме да я открием тая машина.Колкото и да търсиш перфектната машина никога няма да я намериш!
                                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X