Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Телоподаващо

Все още има хора които изрично търсят телоподаващи с траф като изтъкват различни причини. Поне при нас все още се продават и такива толупи.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
      Ето го моето служебно-за онагледяване, какво значи телоподаващо с голем телевизор и много копчета.То е точно това което описа Спарки.Но иначе не е чак толкова страшно колкото изглежда, само свикване трябва...

[ATTACH=CONFIG]765974[/ATTACH]
      А колко процента от възможностите му използваш всекидневно в служебните си задължения ?
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        А колко процента от възможностите му използваш всекидневно в служебните си задължения ?
        От възможностите - 100% при всяко заваряване, даже и на асмата. Виж каква част от настройките реално бъзика - той ще каже. Ама това не ги отменя - те са си там и работят, като за част от тях собственика често дори не подозира.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
          Все още има хора които изрично търсят телоподаващи с траф като изтъкват различни причини.
          Изборй някои от изтъкнатите. Цената може и да пропуснеш - тя е ясна.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Те възможностите му са следните-освен това което може да се очаква от всяко едно телоподаващо, има режим за заваряване на алуминии, който никога не съм пробвал, просто защото нямам нужните ролки, а и за алуминия прилагам друго решение в момента.Не го ползвам.
            Има запълване на кратер в края на шева, който пробвах, но нещо не бях очарован.Не го ползвам.
            Има спот цикъл, който също не съм пробвал, въпреки че често заварявам по този начин, но съм свикнал сам да го правя.Не го ползвам.
            Има един режим хот спот-това е нагряване на ламарина с въгленов електрод.Пробвано е, върши работа на тънки ламарини, не е нещо особенно.Не го ползвам.
            Има 4 тактов режим, който използвам редовно и много му се кефя, даже исках от Асен и Георги и на моето да ми направят, но нещо се разсъхна работата.Ползвам го на 50% от заварките си.
            Има запаметяване на 4 режима, който ползвах много, докато свикна с апарата, но напоследък не-свикнах да си го регулирам и вече са ми безполезни.Ползвам все по рядко.
            Има динамикс-настройка за старта на шева (увеличава или намалява напрежението, спрямо настроеното за основния режим, само за началото на заваръчния шев).Ползвам го непрекъснато.

В общи линии това са му екстрите извън обичайните настройки за едно телоподаващо.Синергичния режим естествено се ползва непрекъснато, дали ми е удобен-ами да, но щеше да е още по смислен ако можех да си го променям и от ръкохватката.Според мен няма много файда от него.

Коментар

На това кемпи му трябва един тест-майстер да му напълни паметта с режими и става бижу. Може и синергични режими да се поръчат от производителя, ама на шефа ти нема да му хареса цената.

ПП.....само 4 режима ли побира паметта.......пууу мислех си, че е по-високия клас

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...От възможностите - 100% при всяко заваряване, даже и на асмата..
                Ей тука е заровено кучето !

Аз ако заварявам асмалъци , по никой начин няма да си купя машината , която е снимал Радо. Защото е 5 пъти по-скъпа от тия дето продават Драгозов , ДЕЛ и казанлъшкото Вики.

Така е и с трансформаторите . За всеки влак си има пътници . И същевременно за кой ли път :в заваряването панацея няма . Подобно на лекарствата във фармацевтиката.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Що се палите толкова?Ще ви дам пример със самия мен.Доскоро,аз плюех много китайците,на всеки разправях-мани ги тея,нищо не става от тях,няма да могат да заваряват,за толкова пари няма да става на работа....и т.н.Водих 2-ма мои приятели и в цеха на Вики в Енина,и двата след моя препоръка си купиха техни електрожени.Преди 3-4 месеца,колега ми вика:'' абе хайде да идем до Хасково,имало там някакви елетрожени,да ги видиш''.Аз пак започвам моята песен-че нищо не ствало от тях(ама даже не съм ги и виждал),Само че човека ми казва-виж какво,аз не съм професионалист,ще заварявам винкели в къщи,а и не мога да дам една камара пари за електрожен.Качваме се в колата,отиваме,пробвам 2 електрожена.Ами........работят много добре.Взимаме един и човека сега си заварява плуговете на трактора.Кольо го е казал най правилно.За всеки влак си има пътници,а и всеки си има възможности и приоритети.А има и хора като мен дето нито са виждали,нито пипали нещо ама го плюят(като мен френските коли,а сега в гаража една ми кола е френска,купих я след като на майтап я покарах малко,ама това е друга история).Та,така.
                  Yamaha Yz450F
                  Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                  Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                    На това кемпи му трябва един тест-майстер да му напълни паметта с режими и става бижу. Може и синергични режими да се поръчат от производителя, ама на шефа ти нема да му хареса цената.

ПП.....само 4 режима ли побира паметта.......пууу мислех си, че е по-високия клас
                    То синергичен режим не е ли това, че се управляват два параметъра с една врътка?Иначе да, 4 режима са-два детайла в две положения...

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                      То синергичен режим не е ли това, че се управляват два параметъра с една врътка?
                      Управляват се много параметри, като бъзикаш само няколко. Та, настройката на тия много параметри спрямо няколкото, които избираш, можеш да си купиш то производителя, в зависимост от това, за което ти трябват - например еди какъв материал, с еди какъв газ, в еди какво си положение. За теб после остава само да си избереш съответния газ, материал и положение от менюто, и после като въртиш врътката за ампеража или проникването, машината сама си настройва останалите (напрежение, ток, реакция на машината, как да се държи при старт, дали ше е в режим късо, пулсово, как точно се мени напрежението и тока при определени условия, колко се е показала телта от ръкохватката и как да промени режима така, че заварката да си остане същата и с тел, показал се на сантиметър и на 3 сантиметра и т.н.).

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Точковото никога не е било някакво свойство само на инверторите. Моя инвертор няма такова например.
                        А доста голяма част от "разните други там" на траф просто физически са невъзможни.
                        Спраки,Спраки .....приятелю мой ,тия ги разправяй на старата ми шапка.... или на тукашната аудитория!
                        Аз от няколко години бачкам с тва Натиснете снимката за да я уголемите

Име:products_XY_VarioSynergic_rdax_100.jpg
Прегледи:1
Размер:210.7 КБ
ID:5632461
                        ....и не стига че има "разните други там" екстри ами австрийците му викат :
                        VarioSynergic
                        та на всичкото отгоре е и Трансформаторно!
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Не съм си давал сметка, че тези неща могат да се променят с "флашване".За повечето съм възприел че толкова си може машината

Коментар

То синергичен режим не е ли това, че се управляват два параметъра с една врътка?Иначе да, 4 режима са-два детайла в две положения...
                            Не, синергичен режим е програма вкарана в процесора на машината. Предлага се от производител на технология, не от производител на апаратура (в твоя случай Кемпи са и двете). Измислени са по-скоро за роботи, орбити, трактори и всякакви други екзотични машинки. Неправилно се употребява термина, но така се е наложил във фолклора та се тая. Промяна на параметри с една врътка не е синергичен режим.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                              Доскоро,аз плюех много китайците,на всеки разправях-мани ги тея,нищо не става от тях,няма да могат да заваряват,за толкова пари няма да става на работа....и т.н.
                              .....А има и хора като мен дето нито са виждали,нито пипали нещо ама го плюят.....
                              Е има и такива и дето са виждали и пипали ... ама пак плюят ....!А да видим можеш ли се сети ЗАЩО?
                              Последно редактирано от welderargon; 30-12-14, 21:09.
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                                ....и не стига че има "разните други там" екстри ами австрийците му викат :
                                Ми няма ги "разните други там" освен ако въпросните австрийци не са измислили нова физика. "VarioSynergic" звучи много фйешън, ама синергичен режим може да е както управлението на напрежението в зависимост от скоростта на подаване и материала, така и управление на 20-30 параметъра из цялата машина, като например каква точно да е формата на напрежението и тока при късо съединение и какво точно да става когато се случи самото късо съединение, както и в краят му. Това всичкото в зависимост от скоростта на телоподаване, колко да е проникването, какъв е материала, каква е позицията.

Машината може и да е много добра, но си има технологични ограничения още по дефиниция, които просто няма как да преодолееш по смислен начин по-добре, отколкото може да го направи инвертор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X