Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Телоподаващо

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
    Моето Редко купувано около 97г. Продължава да се продава същия модел и днес.Явно нямат развитие.
    Не само Редко и останалите стари фирми не са мръднали повече от 20 години нито като дизайн нито като схемни решения . Щом още съществуват значи има пазар и за трансформаторните машини .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е как няма да има пазар за трансформаторните машини като има колеги дето ги гледат на кила не на качество.Пресен случай взимам си 200 селф контрола и мерак голям почвам да го пробвам как заваря едно друго,и идва един колега и ми вика ква е та машина,колко пара казвам цената оня се удря по главата и ми вика аве ти луд ли си ние за по малко пари взехме .......... /няма да казвам фирмата и цената да не прозвучи като реклама или анти реклама/ма наща голяма машина тежи 70 кила,па ти си дал един куп пари за детска играчка.Викам ела завари виж/аз много се изкефих на заварките без пръски и кефа на заваряване с новата машина/а нашия човек вика аве ела да видиш нашата за какво става дума голяма, тежка, масивна струва си парите/нашия човек въобще не вижда другите две машини в халето една от които като тяхната ,ама неисееее/

ПП Нищо против трансформаторните машини имам и трифазна и монофазна/много са ми били верни и още са, и доста пари са ми изкарали/ но в сравнение с инверторните са морално остарели.Това си е лично мое мнение
      Последно редактирано от resora; 29-12-14, 22:11.

Коментар

Благодаря за мненията, благодаря и за офертите, които ми изпратихте, но не ми трябва машина за хиляди левове. Благодаря и на Таргата, че дойде да го огледа и след тест да каже "Вземай го".
        Китайчето вече е в гаража.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-12-30_15-45-17_121.jpg
Прегледи:1
Размер:196.3 КБ
ID:5632416

Име:2014-12-30_15-51-57_212.jpg
Размер:156.9 КБ
ID:5632417

Име:2014-12-30_15-52-16_899.jpg
Размер:134.6 КБ
ID:5632418

Коментар

Ами честито.

Щом ще се ползва 2-3 пъти в месеца-и от най-китайските китайски да е-би трябвало да ти върши работа.

В коментарите(не само в тази тема, и не само за заварячки, а изобщо) винаги се налага мнението, че трябва да се купува скъпото, защото е качествено.
          Много вярно разбира се, но се говори от името на професионалната работа.
          А Иван си търси нещо не чак толкова качествено, но което все пак да му върши работа. Надявам се да му върши, нищо, че е не е от гъзарска марка.

Инвертор, или трансформатор?
          Въпроса ми прилича малко на телевизорите-CRT, или плосък някакъв.
          Ами аз съм с "кафез", и съм напълно задоволен от това което той ми предлага. Просто нямам никакви специални изисквания към телевизора.
          Същото е и със заварячките-ако не търсиш кой знае какви супер качества от машината си-нищо не пречи да си вземеш трансформатор. И той заварява достатъчно добре, в заводите все още се ползват с пълна пара старите трансформаторни машини.
          Разбира се-бъдещето е на инверторите, ама ако разликата е няколкостотин лева, а нямаш никаква нужда от качествата които те предлагат-защо???
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            в заводите все още се ползват с пълна пара старите трансформаторни машини.
            Причината е тривиална - не ги мъкнат насам-натам и не им трябват някакви специални качества. Ако "тръгнат по обекти" и им трябва и кран за да ги товарят и разтоварват, няма да трае дълго.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито Ivan_J!Безпроблемна и успешна работа!
              Постни и една снимка на външния вид на машинката ?
              Последно редактирано от welderargon; 30-12-14, 17:48.
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Щом ще се ползва 2-3 пъти в месеца-и от най-китайските китайски да е-би трябвало да ти върши работа.
                Ми човека е направил най правилното което може да се направи -според отделения бюджет и според нуждите си ,е избрал машинна ,пробвал я е ,заедно с приятел който е в час в заваряването и си я е купил !Предполагам че и гаранция и сервиз ще си има!
                Последно редактирано от welderargon; 30-12-14, 17:53.

Коментар

И той заварява достатъчно добре, в заводите все още се ползват с пълна пара старите трансформаторни машини.
                  Ползваме ги за стационарни . Преди да се оборудвам с машина на ДЕЛ за да кача тефито в багажника си бях скроил две чамови дъски и пак сам бая зор виждах да избутам 75 кила . По паспорт без ролка и бутилка тежи толкова ДЕЛа някъде към 15 .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Причината е тривиална - не ги мъкнат насам-натам и не им трябват някакви специални качества. Ако "тръгнат по обекти" и им трябва и кран за да ги товарят и разтоварват, няма да трае дълго.
                    A на кой му трябват специални качества и какви са те?
                    Няколко пъти ми се е случвало да питам -За какво са тези вътки(настройките за точково заваршване) и всеки път е -Бали му мамата,аз само ампераж и тел ползвам.
                    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                    Mark Twain
                    СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                      A на кой му трябват специални качества и какви са те?
                      Няколко пъти ми се е случвало да питам -За какво са тези вътки(настройките за точково заваршване) и всеки път е -Бали му мамата,аз само ампераж и тел ползвам.
                      Е па на теб като не ти трябват, на друг може и да му трябват!Само ако може да отбележа, че екстри като: точково заваршване и разни там други си ги имат и трансформаторните ....та даже и синергични режими си имат !

Коментар

Да бе ама на кой ?
                        Единственото предимство на инвертора е теглото.При мен заради естеството на работа инвертора е с предимство.Ако обаче работех без да се налага да местя машината избирам на трансформаторна(Харко) без да се замислям!
                        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                        Mark Twain
                        СтоЕнчA

Коментар

Именно де-ако не ти трябва да го товариш и разтоварваш всеки ден, и да го мъкнеш по обекти, а да си стои в гаража и да си "светнеш" две ламаринки по няколко пъти в месеца-трансформатора си е достатъчно добър.

Екстрите са хубаво нещо, но си мисля, че се ползват много рядко. Просто само в някои редки случаи когато обикновения режим няма да свърши работа, та надали надхвърлят и 1% от машините в които се ползват.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            точково заваршване и разни там други си ги имат и трансформаторните
                            Точковото никога не е било някакво свойство само на инверторите. Моя инвертор няма такова например.
                            А доста голяма част от "разните други там" на траф просто физически са невъзможни.
                            Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            ....та даже и синергични режими си имат !
                            Синергичен режим значи точно с една врътка да управляваш много настройки. Например - избираш газ, дебелина на тела, и дебелина на материала, с който ще работиш, и толкоз. Машината си настройва всичко останало. А това "всичко останало" може да е както просто управление на запълването на 2 тиристора 50 пъти в секунда, така и управление на 20 параметъра 10000 пъти в секунда, които при трансформатор въобще отсъстват. При инвертор можеш да накараш машината чисто електрически да се държи коренно различно при различни газове, материали и амперажи, при траф имаш фиксиран траф и фиксирани кондензатори на изхода, евентуално и фиксирана голяма индуктивност на изхода, които колкото и да ти се ще, не можеш да управляваш по-бързо от с 10-ина херца, а и не можеш да ги накараш да заваряват еднакво добре както на 10, така и на 210 ампера. Те са компромис още по дефиниция.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, ама за гаражни нужди не ти трябва да въздействаш върху 20 параметъра.
                              То и за производствени не е нужно. Там пък още по. Просто се купува машина която се справя добре с една единствена задача, тя и е може би доживот.

Машините с многото екстри за настройване са подходящи за експериментиране, както и за производство с много голямо разнообразие от заваръчни задачи. Тогава наистина има полза от екстрите, но си трябва и читав заварчик който да не се страхува от многото копчета по панела на машината.
                              Ама ги няма...

Коментар

Ето го моето служебно-за онагледяване, какво значи телоподаващо с голем телевизор и много копчета.То е точно това което описа Спарки.Но иначе не е чак толкова страшно колкото изглежда, само свикване трябва...

Име:10606009_1379411049019939_3393041807393248222_n.jpg
Размер:78.2 КБ
ID:5632457

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X