Здравейте, от известно време правя навес в нас. Имахме доста стари електрори, някой от които с доста лошо качество. Днеска попаднах на един вързоп, запазени идеално. 2,5мм и къси колкото 2мм. обмазката им е много светла и си помислих че няма да могат да се ползват на обикновен променливотоков апарат. Установих нещо много странно за мен. Тези електроди заваряват много хубаво, и шлаката буквално изгаря. Остава един много тънъл слой. Пробвах да заваревам направо върху шлаката и заварките стават просто перфектни. Предполагам че тази обмазка е предвидена да изгаря и най-вероятно е цеулозна. Със запалването на електрода има малко трудност, но веднъж като се запали поддържа много добра дъга.
Моля по-знаещите от мене да ми кажат дали съм прав за вида на електродите и каква им е цената. Ако не са толкова скъпи, предпочитам такива да си купувам за напред.
Моля по-знаещите от мене да ми кажат дали съм прав за вида на електродите и каква им е цената. Ако не са толкова скъпи, предпочитам такива да си купувам за напред.
Коментар