Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Абе да... ама едни хубави слънчеви очила, които наистина пазят очите са бая пари и не вярвам някой да ги прежали за това... докато едни цайси за оксижен са 5 до 10лв. зависи дали искаш само цайси или такива с капачета
    Моите снимки...
    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
    https://500px.com/ivankoo

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

По принцип с очила може да се заварява правил съм го много пъти.Единственото изискване е стъклата да са стъклени , и може да си светкаш цял ден.Иначе има стъкла ,които са затъмнени.Едновременно са нормални очила и са с някъкво соларна покритие.
      Иначе с телоподаващото ,като кърпих буса,понеже мойта маска е по принцип с 11 стъкло,а на телоподаващото не виждах нищо, и вземах стъклените и отгоре слънчевите и няма ядове.

Коментар

Хах... че то за телоподаващо за кърпене се кара без нищо... в нас дядо ми като кърпи кола или гърне никога не слага каквато и да е маска... както и до сега за 15 години от както го работи това всеки ден, не се е осветявал, просто се криеш зад чашката
        Но да твърдиш, че със слънчеви очила ще заваряваш цял ден и няма да ти има нищо... малко нереално ми се вижда тези кадето викам (5-цата) като придържам само на колегата и после ми лютът очите цяла вечер... а да не говорим ако заваряваш цял ден с тях... даже ако ползвам 9-ка стъкло пак ми лютът очите след това.
        Последно редактирано от Ivanko; 24-01-11, 11:42.
        Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
          По принцип с очила може да се заварява правил съм го много пъти.Единственото изискване е стъклата да са стъклени , и може да си светкаш цял ден.Иначе има стъкла ,които са затъмнени.Едновременно са нормални очила и са с някъкво соларна покритие.
          Иначе с телоподаващото ,като кърпих буса,понеже мойта маска е по принцип с 11 стъкло,а на телоподаващото не виждах нищо, и вземах стъклените и отгоре слънчевите и няма ядове.
          Аз за такива изисквания не съм чувал !!!!А пък и не бих препоръчал на никой да заварява по този начин ....
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Аз за такива изисквания не съм чувал !!!!А пък и не бих препоръчал на никой да заварява по този начин ....
            "Изискването" за стъкло е по простата причина че то поглъща над 95% от UV светлината. Затова и лампите, които трябва да излъчват UV, се правят от кварц.

Тоест, дори и най-елементарно стъкло от строшен прозорец до голяма степен решава проблема с UV лъченията. Обаче остават тия във видимия спектър и инфрачервените (които при кърпене на кола не са твърде много, защото се работи на мижави амперажи). А аз съм се осветявал дори и през маската. Като работя в тъмно помещение имам навика да я пускам на 9 че иначе освен дъгата нищо не се вижда, да ама пък тогава дъгата е доволно ярка и бавно и неусетно се осветяваш и се събуждаш 3-4 часа през нощта с "пясък в очите".
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Останалите два 50А и един 60А плазмени резаци дойдоха. Можете да идвате да си ги вземете.

ПП: Един чифт ръкавици, един чифт ръкавели и един чифт триъгълници - също.
              Последно редактирано от sparkybg; 24-01-11, 13:00.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мда аз по едно време работих само със слънчеви очила, без проблеми или дискомфорт, но пък се появи един друг проблем изгаря ми кожата на лицето и се започвам да се беля като новобранка на море...и не се чувствам удобно да се разхождам така в офиса - могат да си помислят хората че имам пари да ходя на солариум хехехе
                Основното правило е очилата да са Полароид с тъмни стъкла и полярзиращ филтър, категория 3 или 4 се водеха не мога да си спомня, и най вече се крия зад чашката
                значително намалят отблясъка и вторичното осветяване от пушека който също отразява ув светлина към очичките ми - Пушек сега няма как да няма заварявам ламарини чистя до колкото може но въпреки това на места пуши интензивно подови покрития полиуретани или бои и цинкови покрития до самата заварка

С маска 9ка имам повече дискомфорт, но пък там гледам директно отстрани заварката и доста дълго време заварявам, вечерта има лека сухота на окото но болки и "пясък" не, а с оксижениски очила никога повече няма да се занимавам...

Коментар

Вчера тествах триъгълниците, голяма изгода са, но май ще си взема още два комплекта, че малките не държат добре големи железа.
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

То ако се поръчват пак, и аз ще взема 3 комплекта, че при този излизат най-евтино до колкото съм гледал в сайта Онзи ден гледах в един магазин срещу ЖП Подуяне такъв като голямия, на някаква си марка... 20лв. а малкия е 10лв. смятайте
                    Моите снимки...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение003.jpg
Прегледи:1
Размер:172.5 КБ
ID:5246691Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение012.jpg
Размер:218.8 КБ
ID:5246694Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение002.jpg
Размер:232.1 КБ
ID:5246690Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение011.jpg
Размер:119.8 КБ
ID:5246693Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение001.jpg
Размер:242.3 КБ
ID:5246689Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение004.jpg
Размер:229.9 КБ
ID:5246692Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение018.jpg
Размер:69.9 КБ
ID:5246695Впечатлен съм от работата резака 60А. Не очаквах ,че ще разреже 26мм стомана. , но го направи и то сравнително бързо . Среза е правен на крак , не е много качествен , но за първа проба на машината е отлично.Отворих капака на резака, направих и снимки с телефона. Там с червеното съм оградил една RC-група , вързана на плюса , която ей така, свободно си виси на собствените си крачета - малко обемен монтаж ,ала телевизорите едно време "Опера 3". Така , че трябва нещо да се доработи, защото при транспорт и вибрации твърде вероятно е да се прекъснат крачетата.

HF работи очудващо леко, запалва дъгата и на доста раждясали железа , а за ръкохватката не е неоходимо да спазваш някакво точно разстояние до детайла. Но при точни кръгове ще има проблем с пергела - няма цилиндрична повърхнинана ръкохватката, за която да се захване водача! Може би за напред да се мисли за "Trafimet"-а, а и за пилотна дъга - заради CNC-то. Просто тази машина си заслужава.

Доволен съм от придобивката , и благодарности за Спаркибг!
                      Последно редактирано от stilnik; 24-01-11, 21:57.

Коментар

Ми щом можете да заварявате със слънчеви очила заварявайте си !Аз не бих!Дали стъклени или не те са доста светли и не са за заваряване а за плаж ....заваряване със слънчеви очила за мен е мазохизъм, може да се получи ако не осветяване то дискомфорт на очите но дори и най слабата дъга при кърпене на кола ще изгори кожата на лицето и след това ви гарантирам че поне три дни ще ви е трудно бръсненето
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

При интензивно заваряване горя през маската...Иначе наистина очилата не са за препоръчване,но може.Най-важно е да са от стъкло,и няма да има помен от осветяване.

Коментар

То и аз горя през маската... всеки ден след заваряване съм леко червен по бузите и под очите и се мажа с крем... бях замислил по едно време да я обвивам маската от вън с тънка кожа, като от ръкавици... ама до там, така и не стигнах до това. Бях правил опити с алуминиево фолио от вънка... имаше малко плюс... ама не голям

П.П. сега показвах един близък приятел какво съм си вземал и почти го навих за едно като на Станьо 200А без пулс... та ако има следваща поръчка може и да се вкл. ако съм достатъчно обедителен при пробите
                            Моите снимки...

Коментар

С къкви маски работите те изгаряте и през тях ? Навремето в стария завод съм горил по две кутии електроди 4мм от дългите на ден като почнехме ремонтите на парните котли с най обикновенна българска маска със стърчаща дървена дръжка и парче брезент който пази ръката и нито съм се осветявал нито съм изгарял. Със същата маска преди няколко години като имаше работа съм горил по две ролки 15 кг тел на седмица също без да се осветявам . Сега работя с фотосоларната вчера слетобед съм заварявал интензивно с телоподаващо поне 2 часа на тъмно и нито съм осветен нито изгорял .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Момчета, късно ми дадох алинк от Направисам форума към тази тема но както и да е . Скоро ще се прави ли поръчка. Мераклия съм за един универсален високочестотен апарат ..Ако има скоро поръчка ше е супер..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X