Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TRIP "компютри"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: TRIP "компютри"

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
    Формата на сигнала променя ли се с промяна на амплитудата?.. То не че има голямо значение в случая де... И по принцип не трябва да има

НЕ!!!
    Няма как да се промени.
    Синусоида!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Абе аз да питам да няма някакви амплитудни ограничители нещо. Знам ли... Вече на всичко можеш да се натъкнеш
      Последно редактирано от eddiesoft; 18-12-09, 18:49.

Коментар

Поредното въпросче. Има ли идея да се вгради и GPS модул който да записва трака, за да не се налага ползването на още едно устройство. Като съответно като се чете да връща данните в нормален формат. Примерно като Гармин...

Коментар

... Има ли идея да се вгради и GPS модул който да записва трака, за да не се налага ползването на още едно устройство. Като съответно като се чете да връща данните в нормален формат. Примерно като Гармин...
          Според мен, няма особен смисъл, поради следните причини:

1. Поне аз имам определени предубеждения към многофункционалните устройства. Доста рядко нещо такова е по-добро от отделни специализирани машинки. Повреди ли се - губиш всичко.

2. Устройството ще се усложни и оскъпи.

3. Чисто практически неудобства:
          - Сега на финала сваляме и предаваме GPS-а на съдията. Това става с 2 движения. Свалянето на трипа определено е по-пипкаво.
          Освен това, събирането и съхраняването на значително по-обемистите и ръбести трипове ще е по-неудобно и за съдиите;

- GPS-ът не се използва само за контролно записване на трака. Трябва ни и тогава, когато в пътната книга е зададен азимут към следващата точка. Трябва ни и за да контролираме скоростта в участъци, където има наложени ограничения на максималната скорост. За тези функции е необходим дисплей. Т.е., за да запазиш функционалността на сега използваните GPS-и, ще трябва да добавиш и отделен дисплей за GPS-а, както и отделни бутони за управление на функциите му.
          Не мисля, че имаш достатъчно място за това.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

А какво стана с разработката за АТВ и мотоциклет?
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
              Последно се спрях на варианта при отпадане на напрежението да се пишат данните. Ще си поиграя сега малко с няколко стотин пъти да видя дали ще има проблем. Иначе цените се запазват. Това са предимно софтуерни промени и малко хардуерни, но някой и друг транзистор и сапротивление няма да влият на цената.
              Това с отпадането на напрежението е класика в жанра, но може да се ползва нещо което е доста надежно, няма проблеми с брой цикли на триене и запис. Разгледай тази технология: http://www.ramtron.com/products/nonvolatile-memory/

Такива ползвам в доста мои разработки, и досега съм нямал проблеми.

Ами за трипа е с ценер на входа и ако не е голиам тока и 200 волта ще устиска..
              По добре ползвайте супресори. Далеч по добре се държат в такива приложения от ценеровите диоди.

От захранването е добре да се разкарат стабилизатори от тип-а 78хх. Калпави са и то много. "Бързи" смущения и импулси си минават през него все едно, че е жица... Най добре е импулсно(step-down DC/DC) на 100-200Кhz.
              Последно редактирано от Goblin; 17-02-10, 21:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                Разгледай тази технология: http://www.ramtron.com/products/nonvolatile-memory/

Такива ползвам в доста мои разработки, и досега съм нямал проблеми.
                Паметичките са много добри. Аз също ползвам, но при положение, че имам достатъчно свободна памет и записи ще се правят само когато принудително отпадне напрежението то я е имало 10-15 записа на година - я не...
                Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                По добре ползвайте супресори. Далеч по добре се държат в такива приложения от ценеровите диоди.
                Не мисля, че е необходимо чак такава бързина на реакцията и за такива големи напрежения.. А за стабилизаторите - да можеше да сложа DC/DC, но отварях други подобни устройства и те бяха с 78-ци и може би се повлиях и по течението заминах и аз...

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  А какво стана с разработката за АТВ и мотоциклет?
                  Седи на полусъединител. Чакам да погледна някъде една кутийка за въртене на пътната книга. Искам да видя едно оргинално такова "чудо на техниката". или поне размерите на отделните страници на пътните книги.

Коментар

Идеята ми е да може да управлява и холдер автоматично. Т.е. с нулирането на километрите да завърта хартията на следващата точка...

Коментар

Изчистен е проблемът с датчиците които нямат "тригер на Шмит" на изхода и претреперваха при превключване. Това даваше разлика при различни скорости на движение. По принцип имаше проблеми при бавна скорост. Вече е изчистен проблема!!! Ако има някой до сега закупен който използва български индукционни датчици (с тях го хванахме проблема) може да се свърже с мен да му изчистя проблема.

Коментар

• От: До: TRIP "компютри"

Колеги, стартира новата година. През миналата година изчистихме изцяло устройството, като разработихме и вариант за използването на вградените датчици на автомобилите с електронен километраж без допълнителни преходници. Готов е и сайта за тези които искат повече информация за устройството.
                        Последно редактирано от eddiesoft; 07-02-11, 14:46.

Коментар

Току що се сдобих с това устройство и ми предстои монтаж.Има ли колеги,които са монтирали индукционните датчици по машината,които могат да споделят опит за най-доброто място за монтаж?
                          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

НОВА ВЕРСИЯ !!!
                            Възможност за задаване начални километри от които да започне броенето !

Коментар

НОВА ВЕРСИЯ !!!
                              Възможност за задаване начални километри от които да започне броенето !
                              Какво точно означава това?Говорим за голямата дистанция ли?По принцип тя трябва да може да се коригира винаги напред или назад,за да се изчиства натрупаната грешка.
                              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Става въпрос за следното:
                                Примерно прави се тренировка по пътна книга от състезание което е тридневно примерно...
                                Стартира се да кажем от втория ден. Идеята е да се въведът общите километри от първият ден все едно, че са преминати. Т.е. все едно, че не започваш сега, а си карал вече един ден. Започваш от някакви изминати километри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X