Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то акумулатор и с какво се яде?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    ......Пържа го на бавен огИн, да погризе малко нокти!........
    А'е, че загоре а и нокти не останаха.

Бе ти ще ми паднеш.....
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      .....Зареждачката му вече е в София ....
      Почвам да подозирам, че ментиш.......
      Гад...
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Зарядното на Meanwell не се ли справи със задачата?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аз не се справих с него. Няма ми АV урУдчетата още. Проби с потенциометрите не съм направил. Разликата заряд-подръжка не ме кефи и тока на който превключва от единия в другия режим.
          Иначе зарядното е много добро. Най доброто което съм намерил налично е България.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Почвам да подозирам, че ментиш.......
            Гад...
            Ти имаш лично съобщение написано с много любов! Хахаха.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ха ха...много смешно. От две години го търся това зарядно....ти ш'ма пържиш.

ПП Ако някой изтрие спама, ще съм персонално благодарен.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Вие двамата се обичайте другаде, тука е пълно с хомофоби, отделно че и жените ви четат.

Коментар

Е ти за Мъжка любов не си ли чувал???

Казвайте дали стават,че имам нещо на ум.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Това е бати и т@ш@ка...
                    Големите кратуни не могат да си купят зарядно от магазина и да си заредят акумулатора. Колкото и да е интелигентно зарядното, кратуната трябва лично да го контролира в детайли. Автоматиката или ще сбърка или ще откаже, а кртуната по-добре от нея ще знае какво да прави. Да не говорим, че в миг ще забрави, че зарежда акумулатори.
                    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Без да съм специалист по въпроса и без да защитавам определена стока /нито пари правя от това, нито ги произвеждам.../ ще си кажа какво мисля за такива зарядни.
                      Нещото е направено да го включиш, да го нагласиш на определения вид акумулатори, и да го забравиш. По много причини, на тия зарядни им се налага да могат да работят без да им баеш на главата. Ето ви няколко примера-
                      Следващото корито което ще карам, така като му чета бумжаките, има около 7 различни зарядни /някои от които са и инвертори/, около 20+ акумулатора, поне 4-5 алтернатора, един генератор... Ако не е пълен автомат зареждането, няма никакъв начин да следиш къде какво става. Да не говорим, че като си на ход /пътуването ще е от Флорида до Калифорния/ трябват постоянно 12V, 2ЧV, 110V и 220V. И всичкото това идва от зареждачки, акумулатори, инвертори...
                      Повечето от тия зареждачки не са само зареждачки, те гледат и да ти пазят акумулаторите от какво ли не- презареждане, недозареждане, продължително време на "спящ режим", температура на акумулатора... Ако се престараем с презареждането можем да останем по средата на локвата с умрели мотори /новите дизели искат точно определен ток/. Ако презареждаме, освен че си утрепваш акумулаторите ами и заминава всичко което е метално и има достъп със солената вода. Първо заминават цинковите плочи, после винтовете, после крановете, и накрая потъваш геройски/. Всички тия зарядни устройства са направени да работят без никакво наблюдение- редовно лодки се оставят по месеци, че и години включени в тока на марината. Хладилниците работят, трюмни помпи се включват от време на време, различни неща си дърпат от време на време от акумулаторите. А сложиш нещо менте, а ти е потънала гимийката /4 пъти повече лодки потъват в марината от колкото в отворен океан/. Да не говорим, че парите за зарядно са ти най-малкия проблем когато говорим за банка акумулатори, струваща повече от колата която карам /4D Life Line AGM акумулатор е около $500.00-$700.00. Умножето го по 10-15 и цифрата е грозна/. Ако сложим и колко струва средна гимийка, съвсем излизат сметките.

Всичко по горе го говоря по принцип. Нито съм електричар, нито мисля да ставам. Аз го карам по елементарния начин- влизам, гледам всичките монитори ми показват ОК, паля и карам. Забелязал съм, че с евтини зареждачки само си слагат таралежи в гащите.
                      Дано свърши работа на drukman! Ако не става, следващия път като съм в БГ лично ще му върна парите, или ще ги изпием заедно в някоя кръчма /това последното няма да е честно, като го гледам по снимките, не се познаваме лично, не сме една категория, drukman ще носи повече!/.
                      Стискам палци!

Коментар

Ще почна отзад напред:
                        Друкмана е бираджия. Веднъж само съм го виждал да се напорка и ... наби сервитьора! Милиции... разправии...

Може малко да се отклонявам от темата, но понеже споменаваш за галваничната защита на съда, а изглежда си сериозен лодкар искам да те попитам следното:
                        Сега участвам в един проект за галванична защита на едно пристанище. Галваничните защити на пристанища, нефтени платформи и др. в световен мащаб са активни и пасивни. Пасивните са с цинкови блокчета, а активните с електричество от външен източник. И въпроса - Практикува ли се активна (или още катодна) защита при яхти, големи яхти, кораби и пр. Предполагам, че по-малките съдове имат много малко количество метални части изложени на водата и не би коствало голямо количество ел. енергия за защитата им, а за големите кораби, с метални корпуси това би било доста по-изгодно, имайки в предвид, че ел, захранването при тях не е проблем. Знаеш ли как стоят нещата?
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

http://www.westmarine.com/webapp/wcs...n#.Utm5UpzTkUR

"Сериозен лодкар" чак не съм. Е, возим се насам-натам... Аз съм шофьора- влизам, гледам кое какво показва, и ако всичко е в нормите, паля и карам. Не се задълбочавам много защото и да го науча, утре ще е друга лодка с други зареждачки, и пак от начало. Редовно по тия корита бумагите за различните системи са хиляди страници. Кое как точно работи- накои ги знам, някои идея нямам. То и да имаш все тая- така или иначе не ни дават да пипаме за да не прецакаме гаранцията на новото корито.
                          Много лодки имат "галваничен изолатор". Проста машинка /е, поне от вън изглежда проста/ една лампичка, зелена е ОК, като стане червена, не е ОК . Светвала ми е червена при объркан поляритет от кабелите идващи от дока.
                          Извинявам се, но не мога много да помогна по въпроса. Аз я взимам oт Флорида, давам 5 лева на водолaза да ми каже как е цинка долу по дъното, в Панама 5 лева, в Мексико 5 лева и съм се прибрал. Ако яде цинк много, правим снимки на цинка и да му мислят тия тук- аз съм вече на друго корито.
                          От кофти зареждачка съм намирал лодка без винт. Е, поне така каза водолaза. Ние го викнахме да види защо вала се върти а не местим вода. Ами винта останал смо на една гривна около вала. Честито!

Коментар

Инджиктипляктора е вече на масата за изтезания. Започнаха първите проби.

Първи впечатления--требва да се чете. Пробвах с налучкване-не става. В стандартен режим се уцелва лесно.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Ами, честито и дано да нямаш повече разправии около акумулаторите! Е, има една приказка - дано, дано, ама...
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                .....Е, има една приказка - дано, дано, ама...
                                Божич, няма да съживявам трупове. Няма да си купувам оловни акумулатори с дупки за проверка на електролита. Няма да десулфатизирам вторични суровини и няма да отварям ателие за залъгване на наивници.
                                При тая ситуация не ми е необходима техника от Втората Световна Война.
                                Вярно, че батерията на електрокара се нуждае от подобна техника но нея я имат в електрокарния сервиз и е ангажимент на склададжията.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X