Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Ма разбира се, че е опасно, как да не е, то нали там има ток. А всички знаем че токът удря. Лошо удря, мен ме е бил няколко пъти.
    И в батериите на телефона има ток, и в батерията на домашната везна, да не говорим за електронните часовници...

Понякога мълчанието не е злато. Много по-ценно е...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мили Боже!
      Петрова вземи се у ръце! Преповтори физиката от 6ти клас!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Мили Боже!
        Петрова вземи се у ръце! Преповтори физиката от 6ти клас!
        Що? там пише ли че може да заваряваш с това? Т.е. може ем да си извади очите, ем да си изгори ръцете и за капак да спретне средно голям пожар и като гръмне акуто и разплиска киселина да я обезобрази трайно.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Що? там пише ли че може да заваряваш с това? .
          Не. Това е за напреднали.

Коментар

Ами не, не е нужно да разбираш от всичко и като не разбираш, най-добре да не бараш.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Вчера реших да пробвам какво ще се получи с Лидълско зарядно и акумулатора на мотоциклета ми, който не е докосван от м. ноември 2014 до снощи. Напрежение без товар закачен на клемите 12,48в. Не знам каква е консумацията на мотоциклета, но на таблото му мига 1 светодиод и вече 4 месеца не е пален. Включвам зарядното. Моето е без дисплей. Докато го включа и това реши, че акумулатора е зареден и светна зелен светодиод. Това не ми хареса и за да изтощя акумулатора врътнах ключа. Фара светна и помпата на инжекциона завъртя. Включих отново на заряд за мотоциклет и след около минута това реши, че акумулатора е зареден. Тогава го включих на "снежинка"-поддържане. Тази сутрин зарядното се беше самоизключило. А ел. захранване не е прекъсвало. Акумулатора беше на 12,52в. Включих го отново на "снежинка"-поддържане.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Всички зарядни 3 бр. съм закачил и бачкат от есента,октомври някъде сложих юпс,и до неделя няма нито едно изключило вече 6 месеца почти.Дори включването на вече зареждан акумулатор зарядното вдига до 14.4 или 14.7 снежинката и минава в поддържащ режим,това отнема около минута,разреден акумулатор го зарежда часове.Ако щипките не правят стабилен контакт,също минава в режим чакане на команда без да е спирал тока.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  ...Всъщност ако се намери кой задава тоя праг от 10 волта и се вдигне на 12.0 волта,зарядното ще работи точно така както искаме ние.
                  Вероятно е зададен в някой ред от кода в контролера, и вероятността да бъде променен, клони към нула...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Може ли малко акъл за лидълското.
                    Имам един акумулатор дето искам да пробвам да съживя. В момента е 7В и то решава, че е 6В аку и е зареден и не ме пуска на режим 12В. От модела с ЛСД дисплея е ако има значение.
                    Не е жизнено важно, в Надин не им мерят волтажа като ги взимат

Коментар

Няма да стане с лидълското.

Коментар

Аз съм пробвал с подръчни материали - да го 'подпра' с някакво 200-500мА зарядно, дето на празен ход дава 12-18В (абе - каквото успях да изровя в кофата)....
                        И след минута - две, другото зарядно вече се усеща, че акумулатора е 12В...
                        Само, че аз бях почнал от 2В - зарядното въобще не разбираше, че има вързан акумулатор
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Така може.

Или дори да се включи друг акумулатор в паралел, за малко докато се нацъка настройката на зарядното. Аз това съм правил.

Коментар

Да, той като е умрял обикновено напрежението му скоква моментално дори и с малък ток...
                            При мен от 2В обаче бях оставил милиамперовото захранване (от някаква играчка) да поработи поне половин час, защото иначе якото захранване продължаваше да се шашка... Вече разбираше волтажа, но тракаше постоянно като включен мигач - поради 'умрелия' акумулатор напрежението веднага скачаше до над 14В, и умното зарядно вървеше по следния цикъл - зареждам->зареден->ааа, разреден е -> зареждам и така...
                            Като постоя малко с 'подпиране' 50-100мА, явно химията му почна да се оправя, и умното зарядно го подхвана както си му е реда...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Докарай 9-10 волта и лидълското ще захапе,можеш с два кабела да вържеш паралелно умрелия акумулатор на акумулатора на джипа и да поработи 5 мин. след това лидълското ще захапе
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Да, той като е умрял обикновено напрежението му скоква моментално дори и с малък ток...
                                При мен от 2В обаче бях оставил милиамперовото захранване (от някаква играчка) да поработи поне половин час, защото иначе якото захранване продължаваше да се шашка... Вече разбираше волтажа, но тракаше постоянно като включен мигач - поради 'умрелия' акумулатор напрежението веднага скачаше до над 14В, и умното зарядно вървеше по следния цикъл - зареждам->зареден->ааа, разреден е -> зареждам и така...
                                Като постоя малко с 'подпиране' 50-100мА, явно химията му почна да се оправя, и умното зарядно го подхвана както си му е реда...
                                Пасивация му казват на това. Понякога изобщо не потегля да се зарежда с повече от 100ма. Ама като си търпелив - става.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X