Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

220,що?

Преди това беше стандартна крушка. Просто често гореше.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ...
      ...ама, хората искат ограничеие по ток и напрежение, че да могат и камионския акумулатор, както и тоя на мотопеда да зареждат. Искат спиране след време, искат поддържащ заряд, защити от обратно включване, защити от късо, да си помни до къде е стигнало, и прочие истории, и ги искат с право.

Иначе всичките да си карахме минималистичните зазки и москвичи от едно време, дето спират когато си искат, 120 километра в час е "първа светлинна" за тях, ако въобще я вдигнат, климатика се споменава само в научнофантастичните книги, ама пък можем да си вържем всичко по тях с тел, и някак да се докопаме до заветната квартира на морето, с една обща баня и тоалетна за 20 човека.
      Mного цветисто написано, изникнаха ми спомени от морето от детските години - баш така си беше!
      Иначе тия изброените горе - който ги иска си купува ново с процесор. Понеже тука няма изобилие от мераклии да пишат софт за това - гоним златната среда. Ако не беше тоя хардуерния бакъп - щях да понапиша нещичко, и за по-просто нещо програмирах. Ама това прави проблем за 200 лева ако бъгне софта, и аз съм дотук.

Коментар

Гледах в един електросервиз,едно блекендекер май или може и да греша,с процесор и вентилатор,тежеше не повече от 500 грама,жълто,Собственика много го похвали...зарежда мери и пак дозарежда,от време на време развърта вентилатора...Човека каза че повече от 14.7 волта не качва .....и загубих интерес към него !

Та не съм виждал да се продават подобни интелигентни !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Основното нещо е като си куваме акумулатор е той да е тежък.
          Ако тежи - бива, ако не... каквото и зарядно да му сложиш.. ще работи известно време.
          Юпи, зарядните на mean well са повече от прилични. Аз имам едно комбинирано, 2.4А с изход за акумулатор. Ако спре 220V, пуска от него. Ако е паднал го зарежда.
          На етикета пише 2.4А но видях и 3.5 ток към акумулатора при заряд. Регулира се и е доста удобно.. за разни разработки... абе супер полезно е.
          Проблема е че вносителите им малко не знаят къде се намират, ама да не избиваме в комерс
          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            220,що?

Преди това беше стандартна крушка. Просто често гореше.
            Ако асансьора е 83 година модел ,то той има 36 волта осветление и 52 волта управление !220 волта няма никъде по кабината !Стандарт,компромиси никакви !Новите не са така !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Ако асансьора е 83 година модел ,то той има 36 волта осветление и 52 волта управление !220 волта няма никъде по кабината !Стандарт,компромиси никакви !Новите не са така !
              Какво има по кабината ела да го кажеш на мултицета ми. Поне от 20 години тоя асансьор е с 220 волтово осветление. Обикновено с 25 ватови крушки. Същите се ползваха на домашната нощна лампа за контактно фотографско копиране. От 5-6 години е с луминесцентна пура. В началото тялото беше от още по-евтините, и след изгарянето на първата пура електрониката сдаде. После се сложи това, и от тогава само веднъж съм сменял пура, и толкоз.

ПП: Блока е 82 година модел. Асансьора ще да е от по-рано.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Ама това прави проблем за 200 лева ако бъгне софта, и аз съм дотук.
                Е нали това ти казвам - има начин, даже начини, да не прави проблем като бъгне софта. Чисто хардуерно аналогово решение. Просто иска малко мислене по схемотехниката. И впрочем, софтуера се "бъгва" точно когато схемотехниката не е измислена като хората, или е ползван микроконтролер с 5 стотинки по-евтин от правилния.

Коментар

Досега не съм срещал такъв !А бъди сигурен че съм си имал земане даване с доста !С мултицета ти не искам да споря,просто провери за да си сигурен !Имам изработена изпитана методика от 52 волта да захранва всякаква електроника и автоматика по тях,досега не съм срещал стар модел да има 220В,би било добре да е така !Осветлението върви по лентовия директно от траф променливо ,около 5-6 амперов около 200 Ватов ,не е невъзможно някой да го е пуснал директно,макар че за тези модели не са така !

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Досега не съм срещал такъв !А бъди сигурен че съм си имал земане даване с доста !С мултицета ти не искам да споря,просто провери за да си сигурен !Имам изработена изпитана методика от 52 волта да захранва всякаква електроника и автоматика по тях,досега не съм срещал стар модел да има 220В,би било добре да е така !Осветлението върви по лентовия директно от траф променливо ,около 5-6 амперов около 200 Ватов ,не е невъзможно някой да го е пуснал директно,макар че за тези модели не са така !
                    Проверявал съм бе човек. 220 е. И е 220 от 20 години поне. 25 ватовите крушки, които слагаха в нашия вход ставаха чудесно за контактно фотографско копиране. А се случваше в магазина да няма. Познай откъде си набавях, слагайки 40 ватови, каквито имаше в изобилие.

Коментар

27 год. с две х100 последователно на 220,на другия една от 150 през диод-така са си от нови.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        Не е точно автотрансформатор,но не е и реостат,схемата му трябва да е нещо такова:

Правилната схема е тази:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:41341506.jpg
Прегледи:1
Размер:63.5 КБ
ID:5453673

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
                        днес си купих нов ампермер ,но малко по-голям до 40 амп
                        Ако не сте сменили токовия шунт, няма да отчитате правилно зарядния ток. Конкретно в случая, реалния ток ще бъде 75% от отчетения.

Коментар

Идеята е същата,само не мога да вдяна за чий са сложили два изправитела,като може да работи само със един,че и за 24v се свързват последователно!?
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Идеята е същата,само не мога да вдяна за чий са сложили два изправитела,като може да работи само със един,че и за 24v се свързват последователно!?
                            Щото диодите им толкова си могат. Виж за какви напрежения са.

А вече защо схемата за превключване на 12/24 е толкова сложна, нямам обяснение.

Коментар

Как да стане по-просто, бре?!
                              На 12 са успоредно за 30А.
                              На 24 - последователно, но сааамо 15А.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

По-сериозен грец,и дебела жица на трафа и превключване на вторичната кеф ти 12,кеф ти 24v.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X