Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Засрещна клапани с буталата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
    Нещо не връзвам кое му е миксера/ прахосмукачката/ моторчето за чистачки/ самобръсначка и т.н. на въпросната баничарка. Обикновено са с 1.8 дизел тия, колко трябва да е? 6 литра да си возиш стоката? V12, V18....?
    Ми 1.5 - 1.6 за дизел си е миксер, както и да го погледнеш. Такива кубатури намирам за тия фордове (Tourneo connect). Същите са доволно понапомпани като мощност - горе споменах че това на синковеца при обем 1.5 е 120 заводски кобили. Това си е аналог примерно на Grand Cherokee 2025-та, 2 итров битурбо-бля-бля. Или както един съфорумник казваше - миксер в истерия.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Доколкото съм чел темата става въпрос за 1.8, ама може да не съм досрзбрал развитието. Служебната баница като е 1.9 69 коня, да не е много убава? Веднага я сменям за 1.5 120 коня.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
        Служебната баница като е 1.9 69 коня, да не е много убава?
        Ми може и да не е убава, мо е по-вероятно да изкара повече от мотора от темата или 1.5цата.

Не окачествявам. Просто си говорим. Аз още не мога да приема дизел 1.5 насериозно, нищо че е в лека кола и реално върви доста приятно. Субективно е, знам.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Е сега и на мен 1.5 малко ми е малък за баничарка, но пък навремето си имаше 1.5 исузу на една камара Опел-и, че и баничарки.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

• Писах вече някъде, че борбата за еФтиното ще утрепе Земята и душите.
            ...или както някой ме поправи: "лакомията за пари .."
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо
            Silverado 1.3 i

Коментар

• ezhko
              ezhko коментира
              Редактиране на коментар
              Не съм религиозен, но не мога да не забележа, че списъкът със смъртни грехове се повтаря с леки модификации във всички религии. И алчността присъства във всички списъци.
              Едно изключение е религията "капитализъм", където алчността е основната добродетел

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Даааа и главния капиталист го доказва в Гренландия. Сега с дребни пари ще купи няколко други алчни копелета от Европа и готово. А нашите лайнари ще кажат, че така е правилно съвсем безплатно.

• Това с "моторчетата за самобръсначки" са приказки за "на маса". Лаф да ста'а...

В реалността баничарките са с малки двигатели. Бусовете също не са с кой знае колко по-големи.
            Зад голямата локва, където са фенове на килолитровите двигатели, с мощност на моторче за смаобръсначка пък няма бусове. Тоест, има някакви подобия на такива, сглобени от плоскости за гаражни врати, и приличащи на Лего...
            Както беше казал Гоблин преди доста време, тук: добре че Мерцедес се съюзи с "някой от американските производители" та да се появат нормални бусове по пътищата.
            И се пита риторично: откъде се очаква да се появат тия баничарки с двигатели V8, V12, V16, V32, V64, V128 след като в днешно време никой не произвежда такива?
            Може би требе да ги произведе някоя работилница за хотроуди от Националния Географик?
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Проблема го има при комбинация от малка кубатура , висока мощност и висока маса на баничарката , силно подпомогнат от тежък десен крак. При баничарка V8 дизел , проблема го няма.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Баничарка с V8 дизел се казва камион и проблема наистина го няма.
                ....и разхода е 1л на тон а пробега - милион-два.

Аз съм по-скромен. V8 бензин 3.3 тона и среден разход за последните 30к км 13.2/100. малко по-малко от високо технологичния картинг на Женя.

• Напълно съгласен с ittso. А и това са коли за работа, и като такива не е оферта да горят 20 на сто, щото да му е кеф на шофера. Това, че на американските V8 са им евтини частите, не значи че на всички са така. Плюенето по всяка нова технология съм забелязал отива към национален спорт. Ама пък как един не видях с Бенефон Сигма в джоба . Бях още ученик като взеха да вкарват турбодизели. Беше въпрос на чест да си купиш чист дизел, щото ония им се чупели турбините и прочие умнотии. 2 литра дизел, 70 коня, яката раута . Сега турбините са на друго ниво, започнаха и бензинките да турбинират, ама пък много им бил малък обема. Е що да влача 5 литров двигател с 200 коня, като от двулитров става същото. Сега че някои са калпави, ами има бол примери от "златната" ера, дето също са калпави. И никой вече не си купува нова кола да я кара 15 години, няма и нужда. Земята се върти, все пак.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Истина е, че за някои хора шофьорите не са хора, нямат право на комфорт, на смислено заплащане, на сигурна кола, на нови гуми, на оригинални части. В същото време шефа има 3 баварки и виси само в оторизирания сервиз. Вероятно защото е постоянно зад волана.

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Има и шофьори които не пазят техника. Иначе за много БГ бизнесмени може да се напише научен труд по темата.

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Като си дал стара Дачия с гуми за мъгла и китайски главини, какво да и пази? Боята?

• Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              Проблема го има при комбинация от малка кубатура , висока мощност и висока маса на баничарката , силно подпомогнат от тежък десен крак. При баничарка V8 дизел , проблема го няма.
              Няма производител посочил товароносимост 1,5 тона и да съветва каране със 160 км/ч с такъв товар. Коя е тая баница V8 дизел?
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Цитат от друг форум: "Дизел само дънки."

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                @motor_men: Това не е баничарка, сепак. Но по отношение на бус се зачита.

@drukman: Нищо му няма на дизела изначално. Ебаха му мамата нефелни екоталибански изисквания, докарани до абсурдност. До към Евро 4 всичко си беше наред, малко или много. После тотално изплискаха легена.

После дойде и бензин с директно впръскване, той и с DPF. И тях ще ги докарат до същото дередже.

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Това ама хич не е баничарка.

• Пежото ми Експерт е с мотор 1.6 бензин на Фиат, който е бил 79 коня преди 30 години! Беше ми шумничък по магистрала и му забих пета скорост от Пежо 406 да се укроти малко - оборотите паднаха с 25% и стана съвсем комфортно. Отделно реших, че му трябва и климатик и добавих един огромен компресор с 1 литър фреон в системата - цялата тази нова конфигурация си качва 8 човека с багаж и си джитка съвсем нормално по пътищата със включен климатик, единствено на по-сериозни баири включвам 4 скорост от време на време да вземе малко въздух.
              Honda XL600LM, 1987
              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
              Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

• Темата е поучителна, а на моменти откровено забавна.
                Само за протокола да изясним, че може и да бъркам - тая баничарка с моторче самобръсначка комай влачеше и ремарке? Двуосно, със 160?

Коментар

• Asen Kushlev
                  Asen Kushlev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Йа, йа. Ронин тормози здраво. Ама той не се оплаква, че били кекави, прави си ги.

• Това си е баничарка точно за нуждите на автора на темата. Със сигурност има и такава която да е возила торти и пасти.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

• Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                  Пежото ми Експерт е с мотор 1.6 бензин на Фиат, който е бил 79 коня преди 30 години! Беше ми шумничък по магистрала и му забих пета скорост от Пежо 406 да се укроти малко - оборотите паднаха с 25% и стана съвсем комфортно. Отделно реших, че му трябва и климатик и добавих един огромен компресор с 1 литър фреон в системата - цялата тази нова конфигурация си качва 8 човека с багаж и си джитка съвсем нормално по пътищата със включен климатик, единствено на по-сериозни баири включвам 4 скорост от време на време да вземе малко въздух.
                  Помня, помня. Преди много лета приятел имаше М.Б. 190D. В Пазарджик се засилваше, и в Пловдив изпреварваше. Ако някоя муха ме му минеше път...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• В момента долу съм оставил 6 цилиндров турбо дизел да подгрява ,че ще го яхна след малко към близките населени места......

Червената бамичарка е еко 5Е
                    Но това няма отношение към проблема,тука кубатура,коне и т.н.....

Има едно счетоводно решение да махнат веригата между колянов вал и помпа,и да сложат ремък в маслото...... предишните мотори са изключително здрави и там всякакви гафове са изключени...

В момента карам от вкъщи до колите дизел под 2 литра със почти 300 коня .,

Усещането е като да карам кавазакито с чист номер....
                    Незнам в коя минута ще остана без книжка ....

Баничарка с V8 ....та аз съм излезнал да работя,не да се гоня по улиците ...мощна работна кола е проблем.....бамичарката трябва да се движи,и да не я мислиш...
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Помня, помня. Преди много лета приятел имаше М.Б. 190D. В Пазарджик се засилваше, и в Пловдив изпреварваше. Ако някоя муха ме му минеше път...
                      Да, ама не е миксер в истерия/ моторче за самобръсначка/ прахосмукачка / моторче за чистачки/ блендер/ моторче за парно............По-горе точно този мотор споменах - 2 л 70 коня. Една камара бусове вървяха с него, даже още срещам такива. Няма сила да се счупи дет се вика. Ама отдавна си мина времето.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                      X