Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел, бензин или газ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Темата е безмислена но чудно защо ли я започват все собственици на бензинови коли!!! Отговор може да даде човек които има две еднакви коли в гаража- едната дизел другата бензин.Например:ауди 1.8 бенз и 1.9 диз или МБ 280Г и 300ГД. Тогава ще прецени коя кара по често, тоест непрекъснато. Аз го знам отговора

Коментар

• бензин или дизел

Моля да ми помогнете при избора на джип с какъв двигател да си го взема дали да е с бензинов или дизелов.И още нещо някой знаели дали дизеловият вариянт на новата Витара е добър защото разбрах че е на Рено.

Коментар

• Re: бензин или дизел

Първоначално публикуван от LUSI Преглед на мнение
        Моля да ми помогнете при избора на джип с какъв двигател да си го взема дали да е с бензинов или дизелов.
        E, този въпрос по-добре да не го задаваш. Защото е дъвкан тук повече от един път и никога не се е стигнало до някакъв по-конкретен извод в полза на единия или другия вариант.
        Приеми го, че е въпрос на вкус.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

• До: Дизел, бензин или газ?

Незнам но според мен бензиновия двигател много хора са ми казвали че на бензин е по-як. незнам защо но така мисля!

Коментар

Пак пиша! Няма по-добро! И дизела и бензина си имат своите предимства и недостатъци и технологични лимити. Иначе Жоро например щеше да кара дизелов мотоциклет – за по-евтино...
            Аз също ще карам дизелов мотоциклет.Американската армия също кара дизелово ендуро на Кавасаки.
            В момента текат разработки да се накара бензинът да гори в дизеловият цикъл.Също предстои дизелите да станат двутактови. Кой ще защити потребноста на дизела от четири такта,и как ? Двутактовият двуцилиндров двигател на Дайхатсу е лек,мощен и с висок въртящ момент,плюс това покрива още не влязлият екологичен стандарт EURO V
            При цикълът на Ото изгарянето се извършва при постоянен обем,а на Дизел при постоянно налягане. Предстои конвергенция между двата цикъла, като този на Ото може да бъде незначителен донор,но основата ще бъде на Дизел. Да вдигнем тост за кокалите му ! Той заслужава !

Коментар

Двутактови дизели съществуват от над 60 години, за какви "предстои" говориш?
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

+1
                Двутактови дизели има при корабите. Освен това има и двутактови карбураторни дизели При това с променлива компресия Ако си си играл с авиомоделчета)))
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мани, колко пръсти сме изпочупили докато ги палиш при по-студено време не е истина...
                  А двутактови дизели има и при много бойни машини и доколкото си спомням при някои по-стари модели на МАЗ например...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Двутактови дизели съществуват от над 60 години, за какви "предстои" говориш?
                    Предстои при леките автомобили и мотоциклетите,също при малките хеликоптери,жиролети и тнт. На четирите такта двата са излишни.

Коментар

Предимството на двутактовите двигатели не е в по-високия КПД както мислят повечето хора (щот на практика се оказва че разликата не е толкова голяма) а в това че са по-прости като конструкция, от което пък произлизат всички останали недостатъци. Ако се елиминират недостатъците с газоразпределението и тн пък стават по-сложни и с повече детайли и възли отколкото на съответния четиритактов двигател...Така че въпреки че от доста години се говори за това май ще отмрат заедно с другите ДВГ преди да са станали подходящи за серийно вграждане.

Коментар

Предимството на двутактовите двигатели не е в по-високия КПД както мислят повечето хора (щот на практика се оказва че разликата не е толкова голяма) а в това че са по-прости като конструкция, от което пък произлизат всички останали недостатъци. Ако се елиминират недостатъците с газоразпределението и тн пък стават по-сложни и с повече детайли и възли отколкото на съответния четиритактов двигател...Така че въпреки че от доста години се говори за това май ще отмрат заедно с другите ДВГ преди да са станали подходящи за серийно вграждане.

Говорим за двутактов работещ под цикъл на Дизел.Завършил съм ДВГ ,въпреки.

Коментар

А аз говоря за Стърлинг да знаеш

Коментар

А аз говоря за Стърлинг да знаеш
                            Нямаш право да говориш за Стърлинг в тема за двутактови дизели,така сещаш се разводняваш темата

Шегувам се,дизелите не ще бъдат това което бяха

Коментар

тема за бензинов или дизелов ДВГ винаги ще има.
                              -имам 2 пикапа NISSAN king cab 2.5d(94г.) и 1 пикап NP300 2.5tdi(08г.) не бих ги заменил за бензинови.
                              -лошото е че имам и 3 бр. специализирана техника на ЗИЛ 131 (50л./100км) но горивото не е само проблем а и във трудното подържане на инсалация и горивна система по ДВГ.
                              -но за всичко си има майсторлък
                              Последно редактирано от NIKT DRILLING; 04-01-09, 17:40.
                              878161634

Коментар

Бензиновият е с най ниско кпд дори и от парният двигател.Това го гледах по телевизията.До сега карах само дизел но като имам предвид цените на горивата маи няма значение вече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X