Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Ако сте приключили с ладите, някой ако има наблюдения за мерцедес ГЛ да разкаже, че имам съвсем малко наблюдение в/у ГЛ 500 и не мога да си направя изводи, а ме интересува.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
      Да попитам теоретиците:
      Колко се предполага, че ще вдигне Мазда Демио 1.3 63к.с. на газ с по-големи гуми от заводските? Има лоша аеродинамика и газта не беше отпусната, но си вървеше еднакво на бензин и газ, гореше супер малко. Пробвана е няколко пъти за максимална скорост по ГПС и ми е интерестно колко ще изкарате и дали ще уцелите. Карана е на 5-та, на 4-та предполагам щеше да вдигне повече заради по-високите обороти.
      Гумите ще намалят от постижението,но със стандартни гуми и изправен автомобил няма да е проблем спидометъра да отчете с 20 км. над паспортните и да достигне 170-175км.
      (А при проба на Опел Аскона 1.8I (115k.c) преди повече от 15г.- по километраж на 4 та отчете почти 210 км,а на 5 -около 200 км. )

Коментар

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
        А трабантчето колко коня беше? Ама си вдигаше 120 км/ч по километраж...
        и това е потвърдено в практиката ми!

Коментар

Браво.
          Въздуха е интересно нещо, до къмто сто не оказва влияние
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
            Между другото винаги съм се чудел защо има 1.5 и 1.6 двигаели при положение, че техническите им данни не са особено различни. Предполагам, че заради възможността да се ползват стандартни компоненти - бутала, мотовилки, колянови валове и блокове.
            Чуденето ВИ е в правилната посока!

Коментар

Още един път. Този въпрос няма смисъл и верен отговор. Не знаем товар, налягане в гумите, вятър, наклон на пътя, достоверност на ГПС, т.н. Също така нямаме обективно замерване, а само евентуално честно споделане на някаква цифра от автора на въпроса. Та аз съм пас тук.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                Чуденето ВИ е в правилната посока!
                Благодаря, за признанието.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Браво.
                  Хайде да пробвате да отворите напълно вратата на някоя двувратка при 100 км.ч. и пак да си бъбрим.

Коментар

Браво.
                    Тук трябва да уточня малко. Линейността е до около 5м/с (18 км/ч).После почва рязко да става интересно. Но да, прав си, над 90-100 нещата загрубяват брутално.

Коментар

За сто км трябват 10 КС, за 250 150
                      Приблизително, разбира се
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За сто км трябват 10 КС...
                        Техническа грешка или това е за луната?

Честно, под Трабант, който беше 30-на к.с. не съм се качвал.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                          Да попитам теоретиците:
                          Колко се предполага, че ще вдигне Мазда Демио 1.3 63к.с. на газ с по-големи гуми от заводските? Има лоша аеродинамика и газта не беше отпусната, но си вървеше еднакво на бензин и газ, гореше супер малко. Пробвана е няколко пъти за максимална скорост по ГПС и ми е интерестно колко ще изкарате и дали ще уцелите. Карана е на 5-та, на 4-та предполагам щеше да вдигне повече заради по-високите обороти.
                          167км./ч. по ГПС и май беше 174 по скоростомера на колата. На магистрала няколко пъти с еднакъв резултат, при леко спускане стигаше 170-172.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Вартбурга ми вдигаше 140 без проблем с фрайлайт на скоростите даваш газ и набира пускаш газта и пердаши по инерция (веднъж ми се развъртя чукчето и минах на електронни )
                            Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

За сто км трябват 10 КС, за 250 150
                              Приблизително, разбира се
                              При мен излизат 21 кс за Ладата за 100 км/ч и 250 кс за 250 км/ч

По формулата от по-горе с добавката за теглото на автомобила. С коефициент челно съпротивление 0.43, при температура на въздуха 25 градуса

Дали да не отцепим тоя клон на дискусията в отделна тема, примерно "изчисления и въжделения относно максимална скорост на съветския автопром" или нещо подобно?
                              Последно редактирано от nissan_gr; 03-06-19, 21:00.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Ако сте приключили с ладите, някой ако има наблюдения за мерцедес ГЛ да разкаже, че имам съвсем малко наблюдение в/у ГЛ 500 и не мога да си направя изводи, а ме интересува.

Задрьж някой и друг месец и всичко ще си кажа.......а как гадно изтървах един за 10 бона,черно с черно мамка му
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X