Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Кола която със сто коня прави 180 "без проблем" няма. Такава която прави 180 при 5.5/100 още по малко.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
      Бе то всичко може.
      Сметката за гориво е грозна за скорост 180 и атмосферен бензин.
      Едното е максимална възможна скорост,другото е среден разход по пътя.
      А бе, кой както иска да си чете "евангелието"!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Еха.
        Посмали.
        Колко коне отиват само за да се преодолее въздушното съпротивление се смята много лесно.
        Не, прав е толкова им дават максимални скорости на тия колици, даже на Королата с 97 коня, май беше 185км/ч.
        Не вярвам да не ги постигат. Просто субективно изглеждат по друг начин и вероятно искат обороти за да вървят.
        Ясно е, че 5,5 е среден разход, а не този при максимална скорост или юркане колкото може.

А иначе, аз съм я оставил...ама не искам да си троши главата, нещо като кръщелница ми е, и е свястно дете, учи архитектура, занимава се и с фотография полупрофесионално...Абе, много мой човек е.
        Но просто нямам представа от колите които търси... Мен такива не ме вълнуват. За малко да си взема първата бензинова кола(след като ми откраднаха Пасата), щеше да е нещо малко по-старо и надеждно... ама съдбата се намеси, та май пак ще си е дизел(изпадна нещо уж читаво, но ще видя тия дни).

ПП:Трябваше да си отворя отделна тема по моя въпрос. Ама така спонтанно ми дойде, щото тука се споменава че е лесно да се намери такава колица за тия пари(или за по-малко, но с малко ремонти до тези пари)... А пък на мен не ми идваха на акъла.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Вдига щом пише, но няма как да е без проблем.
          Около 70 КС отиват само за да цепи въздуха. Демек трябва да е в обороти на максимална мощност. Което пък изключва всякакъв разход 5.5 ако скоростта се поддържа за някакъв период повече от минута
          Съвсем отделно, много малко коли могат да работят продължително време на пълна мощност без проблеми.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
            Едното е максимална възможна скорост,другото е среден разход по пътя.
            А бе, кой както иска да си чете "евангелието"!!!!!
            Е така де.
            На моя кошник, дето е 110 кончета заводски, сега незнайно колко, по аналоговия скоростомер, инсталиран вътре, при подходящи условия съм задминавал отметката 210 км/ч.
            Реалните са 20-ина надолу, според мен.
            Поддържал съм без прекъсване такава (и подобна) скорост от Пловдив до София.
            Изгорих 25 литра бензин.
            Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
            0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Около 70 КС отиват само за да цепи въздуха.
              Съвсем отделно, много малко коли могат да работят продължително време на пълна мощност без проблеми.
              Излиза ,че Жигулката преди 40 г. с аеродинамика на гардероб-спира на магистралата.................
              А дори "Формулите" не издържат без проблем, на пълна мощност,но щом сте решили да си спамиммммммммммммммммммммммм.

Коментар

Излиза ,че Жигулката преди 40 г. с аеродинамика на гардероб-спира на магистралата.................
                А дори "Формулите" не издържат без проблем, на пълна мощност,но щом сте решили да си спамиммммммммммммммммммммммм.
                Не точно, щото зависимости е от скоростта на квадрат

Коментар

Маркони, твоя кошник колко колесен е? Щото ако с четириколесно 110 к.с. си държал подобна на 210 км/час Пловдив - София те признавам за адски добър.

Коментар

И за да няма спекулации, ето я формулата

F=1/2CdARhov^2

където

Cd e коеф на челно съпротивление
                    А е фронталната площ на колата
                    Rho е гъстотата на въздуха
                    v е скоростта

P=Fv

Коментар

Карал си жигулка със 180?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
                        Е така де.
                        от Пловдив до София.
                        Изгорих 25 литра бензин.
                        Слаб резултат- за 10км. по компютъра среден разход от 40л. /100км. за двигател 1.8л.,а при камиони на подвоз съм прехвърлял 100/100,НО какво ново доказваме?????/

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                          Ама това коли ли са?

https://www.best-selling-cars.com/eu...els-in-the-eu/
                          Кое?
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Карал си жигулка със 180?
                            И Вие ли хванахте "евангилието" тази вечер,или тона на Търтея.
                            А с Лада 1600 това се постигаше ,но това не е в този век.............

Коментар

А с Лада 1600 това се постигаше ,но това не е в този век.............
                              Да бе, 180! С Лада?
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                Да бе, 180! С Лада?
                                Пробвали сте с 1600 и не става така ли?
                                Или по презумция и сте чували?

То и тогава си трябваше и "дупе",не като при сегашните автомобили.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X