Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Германски Airbus падна в Алпите

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Демек има първи пилот, втори пилот, ...н-ти пилот; първа стюардеса, втора стюардеса, н-та стюардеса. Някъде там в разделението, има тясно специализиран корифей по вратите.
    Ако точно в това разделение е имало тясно специализиран корифей по вратите сигурно са щели да я отворят.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      А междувременно стана ясно, че има застраховки за какво ли не, но никоя застраховка не покрива щети при умишлено унищожаване на самолет...
      В нормални застрахователи също няма и застраховка срещу удар от метеорит, изригване на вулкан и други подобни изключително рядки явления. Впрочем, ако имаше ти би ли се застраховал срещу метеорит?

Коментар

Да ви кажа честно - една мисъл не ми дава мира от както съобщиха за трагедията! Вярно е, че 8 минути не са много време, но в тоя самолет е имало 150 човека. Предполагам все е имало поне 2-ма - 3-ма здрави и яки мъже сред тях...?!! Имам чувството, че ако попадна в такава ситуация, ще мина през врата за отрицателно време - каквато и да е, не е като на стотонен брониран сейф (примерно)... Пък ако наистина е имало брадва до която има достъп от към салона и през стената ще мина, мамка му (особено ако съпругата и детето ми са с мен). Или ще вляза или ще умра опитвайки, още преди да е доближил земята изрода долен! Още не ми го побира главата?!! Да затриеш 150 невинни и толкова дечица сред тях..?!! Какъв изрод трябва да си..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          ...Затова авиокомпанията...
          То е авиокомпания, то е авиопроизводител (в огромна кооперация), то е РВД и диспечери. То всевъзможен контрол по всички линии, на всички нива. То е обучение, сертифициране и надзор.
          Ма колко оптимизирана, чиста и проста се оказа ситуацията! Всичко на всичко един улав (при това съвсем умрял) - даже е проверил в уикипедия как да залости вратата.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Ако точно в това разделение е имало тясно специализиран корифей по вратите сигурно са щели да я отворят.
          А-а, не е толкова просто. Ми ако корифейят е тесен по входни врати на салона, а не за пилотската кабина.
          Последно редактирано от davc; 02-04-15, 20:03.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Да ви кажа честно - една мисъл не ми дава мира от както съобщиха за трагедията! Вярно е, че 8 минути не са много време, но в тоя самолет е имало 150 човека. Предполагам все е имало поне 2-ма - 3-ма здрави и яки мъже сред тях...?!! Имам чувството, че ако попадна в такава ситуация, ще мина през врата за отрицателно време - каквато и да е, не е като на стотонен брониран сейф (примерно)... Пък ако наистина е имало брадва до която има достъп от към салона и през стената ще мина, мамка му (особено ако съпругата и детето ми са с мен). Или ще вляза или ще умра опитвайки, още преди да е доближил земята изрода долен! Още не ми го побира главата?!! Да затриеш 150 невинни и толкова дечица сред тях..?!! Какъв изрод трябва да си..?!!
            В такава ситуация, те делят едни 5-6 секудни от безтегловност причинена от пикиране, и дотам с влозмиране на пилотската кабина.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

... Вярно е, че 8 минути не са много време...
              Не е имало време за нищо.
              Пътниците според мен са разбрали какво става в последните няколко.
              Екипажа са имали малко повече но пак недостатъчно за каквото и да било предвид ситуацията.
              Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Според съобщение на прокуратурата в Дюселдорф при обиск в жилището на втория пилот бил намерен таблет. Историята на браузъра за последната седмица не била изтрита и според нея потребителят бил търсил в Интернет информация относно методи за лечение, начини за самоубийство, а също така относно мерки за сигурност при вратите на пилотски кабини.
                Скоро ще му намерят и дневника, в който ще има изписан точен план на престъплението по минути и секунди. Имайте търпение.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  В такава ситуация, те делят едни 5-6 секудни от безтегловност причинена от пикиране, и дотам с влозмиране на пилотската кабина.
                  Спускане с 1000 метра в минута е много далеч от "безтегловност" - казвам ти го като човек с 14 парашутни скока (4 от 3000 метра). Предполагам хората са се усетили какво точно се случва едва когато командира е започнал да псува и блъска отчаяно по вратата на кабината..?!! Това би ми изяло времето...

Не е имало време за нищо.
                  Пътниците според мен са разбрали какво става в последните няколко.
                  Екипажа са имали малко повече но пак недостатъчно за каквото и да било предвид ситуацията.
                  Писали сме едновременно. Съгласен съм!

Коментар

Да, пикирането съвсем не е било така стръмно. И пак да - пътниците е нормално да не са наясно в детайли какво се случва, но блъскащ по вратата на пилотската кабина капитан (нали така ни се рисува), е една съвсем красноречива ситуация.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Точно това и аз се чудя. Капитана ще блъска, че и с брадвата ще се опитва... И на никой не му е направило впечетление и не е скочил да помага ?! Малко не мога да го повярвам това. Определено истинита не е тази която ни представят.

Коментар

Да ви кажа честно - една мисъл не ми дава мира от както съобщиха за трагедията!
                        На други не е давала мира друга трагедия, и не са мирясали докато не са направили врата която ядосани мъже (по добри или по лоши причини, с деца или без) просто не могат да отворят без специализирани инструменти за време Х.

Наистина ли някой мисли че тези врати са просто врати ?!? ПВЦ дограмица да я изкъртиш ?

И че ако някой си е задал за цел да направи врата която да не може да се изкърти с лек инструмент за времето необходимо да се приземиш аварийно на най-близкото летище, не е успял да я направи така та да не може баща спасяващ семейство (или сюрия бащи) да я разбие/разбият ?

Марто, вярно ли мислиш че от всичките тия 170 човека - всеки е бил по-малко мъж от теб и някак не се е сетил ?

Единственото което в наши дни могат да направят пътниците (и което правят) е че вече след 9/11 скочи ли терорист/откачалник ВЪТРЕ в пътническата кабина - пътниците му скачат на живот и смърт вместо да седят с надеждата че точно те ще оцелеят.

Което никак не е малко, предвид че основата на такива мероприятия е да разделиш тълпата на индивидуални единици и да убедиш всяка единица че точно на нея нищо лошо няма да се случи ако не шава.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

77 удара за 1,28 минути:

https://youtu.be/HVNBmXkrFjo

Приемам, че човека на видеото е професионалист и стойката му е максимално удобна! Адреналина ще ме държи на макс около 2 минути. Да речем, че за това време нанеса с брадвата 40 удара с всичка сила в областта на ключалката (ако устиска брадвата). После още една минута да се засиля от средата на салона и да стоваря с цялата си сила 110-те си кила върху врата (без оглед на травмите които ще си причиня). Мисля, че е реалистично за 3 минути да съм вътре...?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            На други не е давала мира друга трагедия, и не са мирясали докато не са направили врата която ядосани мъже (по добри или по лоши причини, с деца или без) просто не могат да отворят без специализирани инструменти за време Х.

Наистина ли някой мисли че тези врати са просто врати ?!? ПВЦ дограмица да я изкъртиш ?

И че ако някой си е задал за цел да направи врата която да не може да се изкърти с лек инструмент за времето необходимо да се приземиш аварийно на най-близкото летище, не е успял да я направи така та да не може баща спасяващ семейство (или сюрия бащи) да я разбие/разбият ?

Марто, вярно ли мислиш че от всичките тия 170 човека - всеки е бил по-малко мъж от теб и някак не се е сетил ?

Единственото което в наши дни могат да направят пътниците (и което правят) е че вече след 9/11 скочи ли терорист/откачалник ВЪТРЕ в пътническата кабина - пътниците му скачат на живот и смърт вместо да седят с надеждата че точно те ще оцелеят.

Което никак не е малко, предвид че основата на такива мероприятия е да разделиш тълпата на индивидуални единици и да убедиш всяка единица че точно на нея нищо лошо няма да се случи ако не шава.
                            Сигурен съм, че си прав! Просто не мога да си представя, че ще осъзнавам какво се случва, ще гледам сина си и жена си в очите и няма да предприема нищо. Терорист в салона на самолет в който пътувам, ще е най-големия карък в историята! Заклевам се!

Коментар

Според това , вратата е трудна за разбиване дори за спасители разполагащи с техника.

Решаваме проблем, създаваме друг
                              Блиндирането на вратата на пилотската кабина става факт след атентатите от 11 септември, когато се видя, че е достатъчно лесно да се проникне в пилотската кабина. Негативите от едно такова решение бяха видни и досега.
                              На 25 февруари 2009 г. на подхода на холандското летище Шипхол катастрофира Boeing 737-800 на Turkish Airlines. Машината се сблъсква със земята след загуба на скорост в процеса на кацане и последиците за самолета и намиращите се на борда му не са катастрофални.
                              Все пак загиват девет души, включително двамата пилоти.
                              Свидетели казват, че те са били живи след сблъсъка, но спасителите са имали затруднение да влязат при тях заради укрепената врата.
                              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Сигурен съм, че си прав! Просто не мога да си представя, че ще осъзнавам какво се случва, ще гледам сина си и жена си в очите и няма да предприема нищо. Терорист в салона на самолет в който пътувам, ще е най-големия карък в историята! Заклевам се!
                                Или ще си бащата с най-бързо прерязаното (изотзад) гърло в историята на тероризма. Да не дава Оня Горе. То това е свойственото на тероризма че силата на жертвите рядко е от значение. Иначе щеше да е честен двубой.

А за изцепки в кабината - пак да спомена че от 9/11 насам резултата е убедително в полза на пътниците. Колкото пъти имаше случаи - били те с терористи или с откачалници - ги предаваха на властите след кацането в състояние на омотан пашкул.

А вратата просто я забрави. Представи си я не като врата, а поне като брониран фургон който трябва да отвориш с подръчни материали за единица време. Това си е здрава преграда напречно на сечението на самолета, с врата която - без да съм я виждал - мога да предположа че най-малкото има минимални фуги, няма външна ключалка, с многоточково здраво закрепване, мислена да удържи удари поне тон-два, голяма част от които ще обере в някаква изчислена гъвкавост, и вероятно има една ръкохватка за отваряне която при извънреден натиск просто превърта. При ударите мъжката ти сила ще бъде разсеяна преди въобще да се опре до момента да бъде отразена. До вратата води заход който да разреши успоредното минаване и засилване на максимум трима души (да речем).
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X