Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А сега давайте акъл!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: А сега давайте акъл!

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    По-нагоре,тодгер обяснява действието на точно такава предница,условието е долният носач да е равен с пода при натоварена машина.Формата на носачите въобще не те бърка(не е задължително да са равнобедрени триъгълници),условието е ушите на рамката да са във една линия,най-лесно става със шпилка,подреждаш ушите и заваряваш.Шенкела трябва да има наклон назад по посока на движение,около 5-8гр спрямо долния шарнир,идеята е да връща волана в права линия като мени наклона на колелата,в смисъл вътрешното колело при пълен завой,завива повече от външното.Щангите на рейката трябва да са в права линия(като гледаш от горе),не трябва да са пречупени и същевременно трябва да са успоредни с долните носачи,при всяко друго разположение започва да мени сходимоста.На шенкелите може да завъртиш планките за спирачните апарати така,че да минат отпред,а хебела да ти е свободен от задната страна.

Съвсем навреме. Даже маалко късно ми поналя акъл. До тук само наклона на шенкела назад го нямаме. Ще умувам как да стане. Всичко останало май съм понаправил правилно. Изглежда ще кръцна някой милиметър от задните рамена на горните носачи. Белким стане.

Спирачни апарати няма да има! Не иска идиотина. Задните му били достатъчни. Ще се види по-късно ...

Днес го пуснах чудото да си стъпи на главините и се оказа , че пружинкити са ни меки та прекроявах горните уши на амортисьорите. Обаче ще снимам като се освести батерията на апарата.

ПП В линия са ушите бе колега. Сигурно снимката те лъже нещо.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колега и аз много скоро ще пусна моето на земята ще му ритам трупчетата-тоя въпрос много ме тормози долния край на макферсона ли да местя да добия перфетния ход наклон ли-сигорно ще е бая рязане.Хем гоня голям клиренс при натоварено бъги хем голям ход на долу -хем нагоре.Споделяй току виж си ми спестил 1-2 дена труд.За предни спирачки твърдо ДА -твоя човек сигорно не е карал мотор без предна спирачка-трудничко му е спирането.

Коментар

Ето кво стана

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00492.jpg
Прегледи:1
Размер:176.7 КБ
ID:5262600Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00493.jpg
Размер:175.1 КБ
ID:5262601

Първоначално идеята беше амортисьорите да се хващат към рамата ама не станааа. Снощи и СО-то ми свърши та не можах и да довърша заварките та да го пусна на земята за проба на този монтаж. Отивам за газове и продължавам.

ПП Току що ми мина през акъля. Дали да не заварявам с електрожена. Сега всичко е точковано и трябва да се повтаря дебело. Нали електрожена правел по-дълбок провар от МИГ-чето?
        Последно редактирано от Жоро Нешев; 23-03-11, 08:50.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

ПП Току що ми мина през акъля. Дали да не заварявам с електрожена. Сега всичко е точковано и трябва да се повтаря дебело. Нали електрожена правел по-дълбок провар от МИГ-чето?

Без предни спирачки да не го пускаш да излиза от гаража,ще се пребие някъде!Иначе се получава добре,изключи електрожена от играта,при изстиване заварките "дърпат"и ще се разкриви,зареждай и карай с СО-то,то си прави достатъчен провар.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
            Без предни спирачки да не го пускаш да излиза от гаража,ще се пребие някъде!
            Аз ако бях сигурен , че ще се очисти добре! Ама само ще се осакати и ще ме кълне цял живот! :-)

Мерси за бързата реакция!
            0888932647

Коментар

Разрешете да доложа.

Довърших си заварките днес. Приемам незлобиви забележки около качеството на заварките. Впрочем с МИГчето толкова мога , но за да не стане беля викнах сериозен заварчик да прегледа моите простотии и да пусне най-отговорните шевове с електрожена. Пуснах МПСто да стъпи на главини, качих се и долните носачи останаха лееко наведени надолу. Нямаше как да снимам обаче. Мисля , че ще е добре така. Разглобих!

Име:DSC00496.jpg
Размер:170.9 КБ
ID:5262705Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00497.jpg
Размер:162.1 КБ
ID:5262709Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00495.jpg
Размер:167.7 КБ
ID:5262710
              И най-после излизаме леко от джунглата на нейзвестните за мен територии на строежа на предници и стигнахме до познатите - търкане боядисване .....

Име:DSC00498.jpg
Размер:197.5 КБ
ID:5262707Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00500.jpg
Размер:218.1 КБ
ID:5262706Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00499.jpg
Размер:163.0 КБ
ID:5262708

Всъщност само грундирах по-недостъпните след монтажа места. И естествено ми свърши грунда....

Сега ни трябват две Ладови джанти. Приемам всякакви бартери за Голфови или Хондови такива. Може и за друго нещо. Е може и дарение естествено.
              0888932647

Коментар

Ако разрешеш едно леко дорълнение:що не доизнадиш тарбите дето слизат от тавана къмту рамата която си изградил за новите носачи таман ще я подсилиш от към пречупване при скоковите.
                Като цяло се заформя много зъл звяр.
                ТРИКРАКА МАСА НЕ КУЦА:eek:

Коментар

По отношение на заварките да кажа, че Петроф не е прав. За другото го слушай и изпълнявай, ама за заварките питай мен

Та с ЦО-то си стават читави заварки, зависи от мощността на режима който се използва, но с електрожена също не е проблем да се получи здрава заварка. Моето бъги е заварявано само с презрян "Вежен", и досега проблем съм имал само с две заварки в горната част на клетката. След оправяне на шевовете, и слагането на кници(усилващи планки) всичко е здраво и не мърда. А бъгито е изяло доста бой...
                  А ако имаш правотоков електрожен, и ползваш базични(стоманени) електроди хептен няма да имаш проблем.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    А ако имаш правотоков електрожен, и ползваш базични(стоманени) електроди хептен няма да имаш проблем.
                    Макар и с инвертор да заваряваш,електродъговото си е сложна работа.Особенно за тънкостенни профили.На телоподавката съм учил такива зеленчуци дето пишат овца с четири правописни грешки.Много е по лесно.Просто вземи две парчета с дебелина 2 - 3мм.Прецени горе долу ампеража и с подаването на телта регулираш провара.За точковане и за цял шев настройките са различни.Много хора се заблуждават,че скалата на ампеража трябва да отговаря на скороста на подаване на телта.Ще го усетиш по пръските.Обикновено при цял шев,скороста на телта е по малка.Просто идва един момент в който машинката почва да жужи приятно.И да не забравя.Като ти свърши газта я замени със старгон.Малко е по скъп,но пък заварката става перфектна.Щтракни едно фото на заваръчния апарат.Между другото,заварките те не изглеждат толкова зле.Просто са правени на пресекулки,което освен недостатъчен провар отдолу,згрозява и картинката отгоре.Извинявай ако не съм бил полезен.
                    ПП.Още ли търсиш ладови джанти?Мога да ти изпратя две по куриер.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                      Макар и с инвертор да заваряваш,електродъговото си е сложна работа.Особенно за тънкостенни профили.На телоподавката съм учил такива зеленчуци дето пишат овца с четири правописни грешки.Много е по лесно.Просто вземи две парчета с дебелина 2 - 3мм.Прецени горе долу ампеража и с подаването на телта регулираш провара.За точковане и за цял шев настройките са различни.Много хора се заблуждават,че скалата на ампеража трябва да отговаря на скороста на подаване на телта.Ще го усетиш по пръските.Обикновено при цял шев,скороста на телта е по малка.Просто идва един момент в който машинката почва да жужи приятно.И да не забравя.Като ти свърши газта я замени със старгон.Малко е по скъп,но пък заварката става перфектна.Щтракни едно фото на заваръчния апарат.Между другото,заварките те не изглеждат толкова зле.Просто са правени на пресекулки,което освен недостатъчен провар отдолу,згрозява и картинката отгоре.Извинявай ако не съм бил полезен.
                      ПП.Още ли търсиш ладови джанти?Мога да ти изпратя две по куриер.

Мили хора НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА :-). Голяма глупост! За да ми е по лесничко при заваряването дръпнах част от стъклото на маската та да си имам процеп да виждам без да махам маската. Сега съм като Колчо слепеца. И кожата ще се обели по-късно. Адски гадна работа. Новобрански грешки.

Това старгон го чувам за сефте. Да не е печатна грешка и да си имал впредвид Коргон? Така или иначе пак е малко късничко щото напълних и двете бутилки с СО2. Другия път. Благодаря за съветите. Полезни са.

За сега и с джантите задръж. Мерси по принцип. Ще изчакаме нещо по-близо ако изскочи....

Конструкцията отгоре ще се преправя и тя . Ама първо да ме се оправят очите и ща нарисувам.
                      0888932647

Коментар

При мен има жигулски 13-ки.Ма,трябва да дойдеш да си ги вземеш,че съм зле с времето,иначе бих ти ги докарал.Бизо до Метро 2 се помещавам.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                          дръпнах част от стъклото на маската та да си имам процеп да виждам без да махам маската.
                          Аз доста време се чудех защо ми щипе на брадичката отдясно като се бръсна. А то съм направил с горещата тел дупка в шлема, и през неясъм изгорял на точка.
                          Така, че няма майтап със заваряването, пазете се. Особено очите. Кожата изгаря, и пак се оправя, но очите са много важни.

Старгон, коргон и други генерични думички са различните имена на газови смеси за заваряване.
                          Търси аргон с добавка на въглероден двуокис 20%. На много места се работи с тази смес, и резултатите са добри.
                          Но на мен най ми харесва да работя с аргон и кислород. Кислорода да е 4%. Стават перфектни шевове. Малко е трудно да налучкаш телта и напрежението, но започнеш ли да чуваш "цвърченето" значи си на точния режим.

Ама като си помисля,ч е казана ми за ракия е правн от перални, и заваряван с неръждаема тел(каквато има) с газ въглероден двуокис, и до ден днешен няма проблем...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Мили хора НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА :-)
                            Суров картоф на очите.Това е единственото което помага най бързо.Аз съм съсипал повече картофи с тази цел отколкото за ядене.
                            Между другото,китаиските соларни маски са на цената на очилата.И са издръжливи.
                            Газта е както казва Кольо,20%аргон и 80%СО2.

Коментар

Вече гледам :-) Голяяма глупост беше това.

Поредната идея която се зароди в болния мозък на нашия собственик е - да прекроиме и горната част на бъгито , щото на тая хубава предница вече не и отива такъв "покрив". Първата родила се идея изглежда така ......

Име:DSC00494.jpg
Размер:153.0 КБ
ID:5262880

С бяло съм отбелязал тръби които ще се махат евентуално а с червено новите.

Забележки и идеи?

ПП Ама мноо съм зле с рисуването.

ППП Колега Таран - заинтригува ме. Дай на лични подробности около адреса и цена?
                              Последно редактирано от Жоро Нешев; 25-03-11, 08:08.
                              0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                                Суров картоф на очите.Това е единственото което помага най бързо.Аз съм съсипал повече картофи с тази цел отколкото за ядене.
                                Между другото,китаиските соларни маски са на цената на очилата.И са издръжливи.
                                Газта е както казва Кольо,20%аргон и 80%СО2.
                                Не помага само капки. Преди години така се осветих че неможах да спя цяла нощ. Слагах картофи но не минава. На другата сутрин едвам се прибрах от село и направа в бърза помощ. Като ми сложиха капките ми омекнаха колената; направо облекчение.
                                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X