Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А сега давайте акъл!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: А сега давайте акъл!

Моята мисъл е да се ползва диференциал от предно задвижване заради това, че входящия вал е успореден с изходящия на двигателя. Така с една верига връзката става много лесно. А цяла кутия-защото са си едно цяло с диференциала. Ако може да се изпразни кутията за да се олекоти-добре.

Жоро Пик вали е програмка(или сайт ли беше) за качване на снимки. Но откакто открих възможността да се качват снимки направо в мнението-ползвам нея. Има малко кусури, но се ядва. По-лесно е.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

PicValley.net,сайт за качване на снимки,много е добър,за около 10мин. се разгадава и качваш каквото си искаш.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        Ъъъъ... имах впредвид полуоските , каретата и всичката тая "красота"......
        Да идваш да гледаме, при мен от стария ми "форд" нещо неможе ли да вземеш, или от вторичните наоколо, виждал съм цели "магарета" заедно с дифа и полуоските.....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Нищо не си виждал щото не си ми идвал на гости.
          Ако беше идвал щеше да знаеш, че се дава по цени за раздел "за бира" една задница КОМПЛЕКТ от Ц класа. барабар с дифа и задния капак.
          Има я пусната в темата за леФче, ама кой да чете.
          Е от тоя курник

Жоро ако решиш, закачи едно ремаркенце, купи две бири и заповядай.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Жоре: сега се поразрових из нета и гледам че този мотор е доста оборотен затова бих ти препорачал да направиш изцяло друга задница, така че двг-то да си остане неподвижно иначе рискуваш да счупи бутала и не само.Аз вече съм започнал моята и почти всичко съм измислил таче че, правя я подобна на пираня 2 и утре като отида до сервиза щети щракна някоя снимка за идея. Ако пък ти триябват точни чертежи намериме на сайп и щети пратя.

Поздрави.
            Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Нищо не си виждал щото не си ми идвал на гости.
              Ако беше идвал щеше да знаеш, че се дава по цени за раздел "за бира" една задница КОМПЛЕКТ от Ц класа. барабар с дифа и задния капак.
              Има я пусната в темата за леФче, ама кой да чете.
              Жоро ако решиш, закачи едно ремаркенце, купи две бири и заповядай.
              Чел съм бе! Ама тя тая мойта глава не е за два крака :-). Кой да се сети. А и като се позамисля малко с диференциал ще е по-сложно за правене. При това не вярвам да има блокаж на дифа та да си струва напрягането.

Такаааа.

Трансмисийката от Микрата тежи 20-тина кила. Не и работят 3-та и 4-та , но има 1-ва , 2-ра , 5-та и задна. Отворих вчера , почистих и прегледах. Прекрасна си е. Даже имам стар феродов диск от който ще ползвам шлицовете да закрепя за тях зъбното колело за задвижващата верига и ще му насадя капак с лагер на мястото на двигателя. Май ще стане. Сега остава да открия /аз или собственика/ малко предница от Нисан. Полуоски с карета, главини с макферсони, носачи.... Някой да има ненужни за малко пари?

Някой има ли представа дали на трансмисия от Нисан микра 85-6г. влизат други освен орииналните вътрешни карета?

Впрочем Всякакъв комплект от прилично малък автомобил ще свърши работа. Дядо Владо ще пострада иначе. Имайте милост към човека:-)
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Да питам един приятел-мисля че имаше цялата Ск+полуоски и окачване от Форд Фиеста 80и някоя.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ето един вариант за задно окачване с А-образен носач,главината е обърнат на 90гр.макферсон от опел вектра,полуоските и каретата са от транспортер Т-2.

Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                    Да питам един приятел-мисля че имаше цялата Ск+полуоски и окачване от Форд Фиеста 80и някоя.
                    Зачакай малко да видиме дали ще се намерят чаркове от микра на поносима цена.

Варианта с А-образния носач е интересен, ама малко по-труден за изпълнение ми се вижда .... доста шашави ъгли има и рамата на китаеца ще трябва да прекроявам доста.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Можеш ли да скицираш това което искаш да направиш,че не ми е много ясна идеята ти?

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        Можеш ли да скицираш това което искаш да направиш,че не ми е много ясна идеята ти?

Не ме бива в рисуването много.

Така като гледам ще демонтирам цялата задна талига с двигателя на нея. На това което остане от твърдата рама ще добавям тръбета до получаването на устойчив заден кош. Обаче искам преди това да имам насъбрани чаркове за задното окачване и задвижване та да мога от там да взема размерите по които да правя задния кош. Тука подхода е малко като с копчето и балтона. Имаме двигател , трансмисия и от там нататъка следва балтон.

В случая идеята на Кольо да се ползва трансмисия от кола с предно предаване ми се видя най-работеща при насаждането на независимо задно окачване. И с оглед на вездесъщия мерак за по-ефтино и мързеливо, мисля да заложа на стандартни нисанови чаркове от предница. Колкото повече от тях влязат без преработки - толкова по-добре.

Имам гадния навик да работя без чертежи и планове - по интуиция. Харесвам си концепция и почвам да режа и заварявам в някакъв полутранс :-)

Странното е че повечето пъти работи!
                        0888932647

Коментар

Ами действай тогава и да не забравиш да снимаш!

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Ами действай тогава и да не забравиш да снимаш!
                            Че ще се снима е ясно. А това "действай" го приемам като одобрение на концепция от професионалист
                            0888932647

Коментар

Аз, дали щото съм по-мързелив, но си мисля, че най-добре ще стане ако се ползва цяла предница от подходящ автомобил (с предно, разбира се). Например опел 1.8 или 2.0 има достатъчно мощност и въртящ момент за тази лека конструкция и е достатъчно евтин (~500лв). Насажда се двигателя заедно с трансмисията в новия кош, накачат се полуоски, главини, амортисьори, пружини, носачи от същия автомобил и воала! Монтирането на двигател от мотоциклет към трансмисия от кола с предно не е лоша идея, но е голяма заигравка.

Коментар

Жоре ето ти една идейка и от мен:това е основата на която ще стои двг-то и на която ще се закрепят носачите. Идеята ми е да махна сегашната задница която е подобна на твоята и да сложа тази.Незнам дали ще схванеш идеята от тези снимки но в момента съм до тук.Задното окачване трябва да изглежда като на въпросната пираня 2. Аето как изглежда сега.
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от vacho; 28-02-11, 17:46.
                                Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X