От: Български отбор на RAINFOREST CHALLENGE 2013
Е колко дни ще имат за тренировки?
40 дни,аз на платна щях да я закарам по-бьрзо ако не ме изядат пиратите по пьтя.
Е колко дни ще имат за тренировки?
40 дни,аз на платна щях да я закарам по-бьрзо ако не ме изядат пиратите по пьтя.
и то в много тежък за европееца и автомобилите климат.Самите малайзиици към края на състезанието едва ходят.Има и такива които се отказват поради изнемогване умора или травми.Едно подхлъзване и стъпване на криво на навигатора или пилота може да спре и най опитния и корав екипаж.Това се случва поради регламента които задължава състезателите сами да си пускат или спират хронометъра при старт или завършване на ССа.При бързането от слизане и качване стават тези неприятни инциденти.За мен лично най голямата цел е не на кое място ще сме в класирането а преминаването заедно с джипката през Зоната на здрача.Там е най големия кошмар бой и мъки.Там е и цялата философия на това състезание.Поради липсата ни на опит както и не пробваната в реални условия машина тактиката е да се придвижваме внимателно ден след ден към адския преход.Ако се насилим найвно още в началото вероятноста да остане джипката в този преход от две три денонощия е огромна.Евакуирането на аварирал джип от това място е по силите на малцина.Условието е екипажа също да е заедно с тях.
Ако не успеем да си платим и асистиращ автомобил най вероятно всички от отбора ще носят най важните части и малко инструменти в личния си багаж.Това ще стане ясно още идващата седмица.След като Теди Велева говори с Луис той любезно ни намали таксата за помощната машина с 500 щ.д.
Коментар